Co přijde po Avengers: Endgame?

23. 4. 2019 - 11:05 | Téma | Matěj Svoboda

Co přijde po Avengers: Endgame? zdroj: tisková zpráva

Avengers: Endgame rozhodně neznamená konec, alespoň ne pro Marvel a comicsové filmy. Jaké marvelovky se na nás přiřítí v nejbližších letech?

Avengers: Endgame je už za dveřmi a pro spoustu postav to bude znamenat loučení s diváky i marvelovským světem. Ale úplný konec to samozřejmě není ani zdaleka, comicsy s námi budou ještě pěkných pár let a ty marvelovské taky. Jen dostanou prostor noví hrdinové, ti prověření to zkusí ve vlastní sólovce a dojde samozřejmě i na sequely. Co nás tedy v příštích letech čeká?

Black Widow

black widow zdroj: tisková zpráva

Na příští rok chystá Marvel hned dva filmy, a i když nechce prozradit jaké, je na 90% jisté, že jedním z nich bude sólovka Black Widow. Scarlett Johansson hraje tuhle bývalou ruskou agentku, která teď maká pro SHIELD, už od druhého Iron Mana a po jejím vlastním filmu fandové volali už vcelku dlouho. Režie se ujme Cate Shortland, ta má na kontě povedené drama z konce druhé světové války Lore, a podle všeho by se měl děj odehrávat pár let před prvními Avengers.

Zjistíme, jak se z Natashi Romanoff stala ruská agentka, jak prošla extrémně náročným výcvikem a nejspíš i to, proč nakonec začala kopat za ty, proti nimž byla původně nasazená. V dalších rolích se objeví i oscarová Rachel Weisz, David Harbour z nového Hellboye a Stranger Things nebo Florence Pugh, která zářila v historické řežbě Outlaw King. Ta by si podle všeho měla zahrát další agentku a s největší pravděpodobností i protivnici hlavní hrdinky.

Eternals

eternals zdroj: tisková zpráva

Další marvelovka, na níž se usilovně pracuje a měla by se v srpnu začít natáčet v Atlantě, bude mít blíž k Thorovi nebo Strážcům Galaxie. V každém případě bychom se měli podívat do vesmíru, protože Eternals jsou bytosti, které žijí tisíce let a ovlivňují osudy obyvatel celých planet. A mezi tyhle planety patří pochopitelně i Země, kam se Eternals v minulosti párkrát podívali. Eternals stvořili Celstialové (patřil mezi ně třeba i otec Star-Lorda Ego z dvojky Strážců Galaxie), těm se však povedlo vytvořit i podobně mocné Devianty a ti zdaleka nejsou tak přátelští a tyhle dvě rasy spolu vedou dlouholetou válku.

Hlavní hrdinkou by měla být Sersi, která sice patří k Eternals, ale na rozdíl od ostatních se nevyhýbá Zemi a její obyvatelstvo ji fascinuje. Režírovat bude rodačka z Pekingu Chloé Zhao, která natočila chválené drama Jezdec. Do jedné z hlavních rolí se Disney pokouší ukecat Angelinu Jolie, objevit by se ovšem měli i Kumail Nanjiani z hitu Pěkně blbě nebo Dong-seok Ma z korejské pecky Vlak do Pusamu.

Doctor Strange 2

doctor strange 2 zdroj: tisková zpráva

Kouzelník ze světa Marvelu by měl být jedním z nejdůležitějších marvelovských superhrdinů v nadcházejících letech. Ve dvojce se hlavní role pochopitelně opět ujme Benedict Cumberbatch a režírovat bude znovu Scott Derrickson. Počítá se i s návratem zbylých herců a bylo by překvapivé, kdyby chyběl Chiwetel Ejiofor, jenž si v jedničce zahrál Strangeova parťáka, ale fandové comicsů ví, že jeho Baron Mordo se nakonec stane Strangeovým největším protivníkem.

Natáčení by mělo začít letos na konci roku. Děj by se údajně mohl točit kolem zloducha jménem Nightmare, jenž vládne dimenzi snů, kam se přesouvají duše všech spících bytostí. Tam dovede z lidí vysávat energii a ovládat jejich snění a vzhledem k tomu, že po událostech ve čtyřce Avengers bude mít asi většina světa hodně ošklivé sny, mohl by tenhle padouch být docela nebezpečný.

zdroj: Archiv

A pak tu máme další filmy, u kterých je víceméně jisté, že vzniknou, pracuje se na nich, ale Disney je odmítá oficiálně oznámit. Proč? Protože hrají s divákem hru „nevykecáme vám, kdo v Avengers: Endgame umře“. A kdyby se začaly šířit informace o tom, kdy a kde se začne točit další Black Panther, asi by i těm pomalejším divákům došlo, že právě Black Panther se závěrečných titulků dočká. A to ho přitom Thanos v Infinity War lusknutím prstu vymazal. Berte to tedy tak, že tyhle filmy budou. I když Marvel ještě chvilku bude předstírat, že ne. Ale budou. Fakt. Jen toho o nich z výše uvedených důvodů moc nevíme, dokonce ani rok, kdy dorazí do kin.

Black Panther 2

black panther 2 zdroj: Foto: Marvel

První Black Panther v kinech utržil 1,3 miliardy dolarů, což je mnohem víc, než si jeho tvůrci dovedli představit. Marvel tak na tomhle superhrdinovi bude chtít hodně stavět. O čem bude dvojka, samozřejmě v tuhle chvíli není jisté, ale s největší pravděpodobností se budou řešit následky rozhodnutí krále T’Chally, jenž se po staletích odhodlal otevřít Wakandu světu. Ne každý je z toho nadšený a je možné, že dojde ke konfliktu, ve kterém se proti Black Pantherovi postaví M’Baku.

Ti dva nebyli nikdy moc velcí kámoši a síly spojili jen kvůli tomu, že to bylo nutné pro přežití země. Samozřejmě je možné, že se objeví i nějaká úplně nová hrozba a režisér Ryan Coogler, který se za kameru vrátí i tentokrát v minulosti řekl, že by se mu líbil film, ve kterém by více prostoru dostaly ženské hrdinky, i když pravděpodobně nemluvil o dvojce, ale o potenciálním spin-offu. V každém případě počítá se s návratem všech podstatných herců z jedničky.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

strážci galaxie 3 zdroj: Foto: Marvel

Trojka Strážců Galaxie se měla už dávno točit, ale když se před pár měsíci objevily staré tweety režiséra Jamese Gunna, které byly řekněme velmi politicky nekorektní, dostal padáka a film stopku. Většina herců a štábu se ovšem za Gunna postavila, stejně jako fanoušci, a když se situace uklidnila, u Disneyho si řekli, že ho přeci jenom vezmou zpátky. Takže se bude točit ve staré sestavě. Jen si na film chvilku počkáme, protože během doby, kdy dal Marvel od Gunna ruce pryč, se režisér neflákal a kývl na natáčení Sebevražedného oddílu 2, takže trojka Strážců Galaxie musí počkat.

A o čem to celé bude? To vůbec nikdo neví, ale pár náznaků se dá najít už na konci druhého dílu. Tam se totiž představil další tým Strážců v čele se Sylvesterem Stallonem a kněžka Ayesha vytvořila z dokonalého lidského genomu umělou bytost jménem Adam Warlock, kterou chce nejspíš využít ke zničení Strážců Galaxie. Z Warlocka se ale v comicsech stal velmi rychle klaďák, tak uvidíme. Každopádně s Gunnem za kamerou to bude nejspíš stejná jízda jako v předchozích dvou případech.

Captain Marvel 2

captain marvel zdroj: tisková zpráva

Tak tady se neví vlastně vůbec nic. Dvojka vznikne nejen díky miliardovým tržbám, ale především proto, že s touhle superhrdinkou mají u Marvelu velké plány a má jít o jednu z nejdůležitějších postav v příštích několika letech, teoreticky i o novou šéfovou Avengers. Další filmy určitě dostane, kdy a o čem budou, to ale nikdo netuší. Vzhledem k tomu, že první film se odehrával v půlce devadesátých let a na jeho konci odletěla Carol konat dobro kamsi do vesmíru, je prostoru pro další příběhy spousta. Ať už budou navazovat na Avengers: Endgame, nebo se budou odehrávat dlouho před tím, než na sebe Tony Stark poprvé navlékl brnění.

Shang-Chi

shang chi zdroj: tisková zpráva

Čínský filmový trh je pro celkové světové tržby čím dál tím důležitější a v Asii se marvelovky líbí. Bylo by ale nefér tvrdit, že Shang-Chi se svého vlastního filmu dočká jen proto. Konec konců zase půjde o trošku jiného hrdinu, tak proč by nemohl oslovit publikum po celém světě? Shang-Chi je něco jako marevlovský Bruce Lee, mistr bojových umění, který má nadlidskou sílu i rychlost, a navíc dovede vytvářet své vlastní kopie.

Kdo se ujme hlavní role, zatím není jisté, ale řekl si o ni Mike Moh, který si v Tarantinově novince Tenkrát v Hollywoodu zahraje právě Bruce Lee. Režírovat bude Destin Daniel Cretton, který má na kontě pár nezávisláren, ale žádný velký projekt ještě nedělal.

zdroj: Archiv

No, není toho málo. A to jsou jen ty „pravé“ marvelovky. Spider-Man, který se vrátí letos létě, patří Sony, kde se kutí i pokračování Venoma, upíří antihrdina ze spider-manovského universa Morbius, dvojka animáku Spider-Man: Paralelní světy i holčičí Silver and Black, kde se sejdou lovkyně lidí Silver Sable a zlodějka Black Cat.

Pod Marvel teď patří i X-Meni a ještě letos uvidíme jejich (zatím) závěrečný díl s podtitulem Dark Phoenix a snad někdy dorazí i hororovější New Mutants. Další díl si stoprocentně vybojuje i Deadpool, ale bylo řečeno, že tihle hrdinové budou minimálně v příštích několika letech fungovat sólo a o nějaké spojení se světem Avengers se studio bude pokoušet, až přijde čas.

A pořád to není všechno. Disney spustí letos svou streamovací službu Disney Plus, kde chce nabídnout i seriály s Hawkeyem, Winter Soldierem nebo Lokim. Ale o těch zas jindy.

zdroj: Archiv

Zdroje: Vlastní

ČLÁNKY O FILMU

Čtyři nejzásadnější události filmového roku 2019

Čtyři nejzásadnější události filmového roku 2019

3. 1. 2020 | Téma | Matěj Svoboda

Uplynulých dvanáct měsíců znamenalo pro filmové fandy i samotný Hollywood hodně změn. Přepisovaly se žebříčky nejúspěšnějších filmů všech dob, dočkali jsme se velkých překvapení i ještě větších zklamání a možná, že se potichu změnila i pravidla, podle kterých filmový průmysl hraje. Co nejzajímavějšího se ve filmovém světě vloni událo?
Marvel vs. zbytek světa

Marvel vs. zbytek světa

23. 10. 2019 | Téma | Václav Rybář

Scorsese, Coppola a další šíbři kvalitní kinematografie vytáhli do boje proti McDonald’s stříbrného plátna.
Avengers: Endgame se nechystají jen do kin, ale taky na digitál

Avengers: Endgame se nechystají jen do kin, ale taky na digitál

27. 6. 2019 | Trailery | Adam Homola

Avengers: Endgame je druhý největší film všech dob. Tahle věta už přitom za chvíli platit nebude, protože Marvel to zlato prostě chce a Avatara na prvním místě nesnese.
Poslední kapitola Avengers stála producenty miliardu dolarů

Poslední kapitola Avengers stála producenty miliardu dolarů

26. 4. 2019 | Téma | Václav Rybář

Za co se vlastně takhle astronomické peníze dají v Hollywoodu utratit?
Recenze: Avengers: Endgame – comicsová sága se loučí ve velkém stylu

Recenze: Avengers: Endgame – comicsová sága se loučí ve velkém stylu

25. 4. 2019 | Recenze | Matěj Svoboda

Největší sága současnosti se uzavírá. Jak se povedla marvelovka, která má šanci stát se jedním z největších filmů všech dob?
Marvel vykopává předprodej lístků na Avengers: Endgame novým trailerem

Marvel vykopává předprodej lístků na Avengers: Endgame novým trailerem

2. 4. 2019 | Trailery | Adam Homola

Marvel začal s předprodejem lístků na největší filmovou událost roku, Avengers: Endgame (nebo že by jí byly prosincové Star Wars?). Předprodej naštěstí pro nás nespustil jen tak, ale doplnil jej hodně efektní ukázkou, ve které už vidíme víc než jen smutné přeživší.
Chcete vědět, jak dopadnou Avengers nebo Star Wars?

Chcete vědět, jak dopadnou Avengers nebo Star Wars?

29. 3. 2019 | Téma | Václav Rybář

Dejte si pozor, jak na tuhle otázku odpovíte. Nebo vlastně ani odpovídat nemusíte. Hollywood už vás má dávno přečtené.
Avengers: Endgame hraje v prvním featurettu na naději a odplatu

Avengers: Endgame hraje v prvním featurettu na naději a odplatu

27. 3. 2019 | Trailery | Adam Homola

„Představte si, že by naši hrdinové poprvé prohráli,“ začíná první featurette z Avengers: Endgame největší tahoun a hvězda celého MCU, Tony Stark.
Captain Marvel dá miliardu, Avengers: Endgame dají dvě. Kolik ale vydělají?

Captain Marvel dá miliardu, Avengers: Endgame dají dvě. Kolik ale vydělají?

18. 3. 2019 | Téma | Václav Rybář

Hollywoodská násobilka je všechno jen ne jednoduchá. Chcete vědět, na kolik peněz si Marvel vlastně přijde?
Avengers: Endgame - první oficiální trailer ukazuje nové obleky i Captain Marvel

Avengers: Endgame - první oficiální trailer ukazuje nové obleky i Captain Marvel

14. 3. 2019 | Trailery | Adam Homola

Po několika teaserech na jednu z největších filmových událostí roku jsme se konečně dočkali plnohodnotného traileru.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.