Nejnovější Star Wars a nejnepravděpodobnější scénáře vývoje příběhu

21. 11. 2015 - 20:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Nejnovější Star Wars a nejnepravděpodobnější scénáře vývoje příběhu zdroj: tisková zpráva

Blížící se premiéra zbrusu nových Hvězdných válek samozřejmě zavdává příčiny všelijakých spekulací, o čem nejnovější příběh bude. Například mnoho fanoušků si nyní láme hlavu, v jaké podobě se ve filmu objeví Luke Skywalker. Schválně, najděte toho chlapa v nějakém traileru. Samozřejmě podobně se trápíme i my v redakci, takže jsme pustili více uzdu naší fantazie a nabízíme vám několik možností, kam se bude příběh ubírat.

Neberte nás zase tak vážně, ale na druhou stranu všechny spekulace vychází z velmi precizních úvah člověka, který se laciným způsobem snaží jen zvýšit čtenost článku.

1. Mnohem větší propojení se světy studia Walta Disneyho

Také vás to napadlo hned poté, co došlo k té slavné dohodě, kdy George Lucas prodal svoje studio velkému hollywoodskému gigantu? Proč by někdo tak velký měl zájem být ještě víc bohatý? Jediné možné vysvětlení tedy je, že Disney chce Star Wars pozvat do svého světa pohádek, Marvelu a digitálních pohádek studia Pixar. Proč by se koneckonců nemohl díky teleportaci objevit místo klasických vznášedel na Tatooine červený závoďák Blesk McQueen? Hloupost? Ale kdepak. Luke Skywalker v novém příběhu také bude a nikdo ho ještě neviděl, proč by tedy nemohl režisér Abrams nenápadně propojit všechny populární světy v jednom velkém galaktickém. V téhle verzi příběhu by samozřejmě hlavní postavou musel být Han Solo. Je dvacet let po zabití pana Vadera a on žije sám na planetě Tatooine.

Parody Star Wars zdroj: tisková zpráva

Internetová komunita samozřejmě nenechala na byznysu mezi Lucasem a Disneym nit suchou a velmi se do spojení Hvězdných válek ironicky trefovala. Proč ne, ale na druhou stranu je nutné také říci, že studio Marvel začalo točit pořádné filmy až po spojení s tímto gigantem.

Parody Star Wars zdroj: tisková zpráva

V danou chvíli už to nevypadá tak vtipně. Jestli jsme nevěřili, že to Disney dokáže? Věřili jsme a vlastně se na nový díl moc těšíme.

Manželka paní Leia Solová s ním je vlastně jen papírově. Obráží galaxii na vzpomínkovém turné. Školákům vypráví, jaké to bylo, když se dělala revoluce a připadá si strašně důležitě. Společnost jí dělá stárnoucí Jar Jar Binks, který už dnes děti spíše děsí. Nemá totiž rozjařený hlas, ale díky smogu z raketových motorů musí používat při mluvení slavíka. Solo však takový život odmítá a rozhodne se vyhledat starého přítele Skywalkera a s pomocí Bleska McQueena odjíždí na dalekou cestu. Film je hodně konverzační, plný chatrné psychologie postav, což některé kritiky přivede posléze k myšlence, že se na snímku podílela i Alice Nellis.

2. Star Trek překvapí v závěru

Je jasné, že Mark Hamill, který ztvárnil Skywalkera ve filmu bude. Ale protože scénáristy nenapadlo nic lepšího, než zopakovat rodinnou historii, chlapíka učiní dalším zákeřným zloduchem. Je to ten prstenový přízrak, co má v traileru červený meč s rukojetí do laserového kříže. Tato postava se zdá na první pohled jako zlá, ale opak je pravdou. Jeho zloba bude jen jako. V dlouhých dialozích v prodloužené verzi na Blu-ray disku mu vše rozmluví Han Solo. J.J. Abrams navíc v polovině filmu zapomněl, co opravdu točí, takže když se pak oba protagonisté vrací na domovskou planetu, zavelí Han Solo: "Aktivujte warpovou rychlost."

zdroj: Archiv

Takhle nějak by spojení dvou značek mohlo vypadat v reálu.

Z počátku zdánlivá chyba se ukáže jako přelomový okamžik nové série. Borgové jsou noví Sithové, design raket dozná změn a finále filmu bude setkání třetího druhu kapitána Kirka s Chewbaccou. Proč ne?

Samozřejmě si tak trochu děláme legraci. Hvězdné války jsou precizně řízený produkt, kde každý krok směrem k veřejnosti podléhá řízeným schvalovacím procesům. Spekulace navíc provázejí každý díl, který mířil do kin. Zda se opravdu Luke Skywalker stane hlavním padouchem, je samozřejmě velmi předčasné. Je to však seriózně probíraná alternativa mnoha fanouškovskými weby. Mark Hamill se podle některých informací objevil na místě natáčení prvních záběrů z osmé epizody. Ty vznikaly na malém ostrůvku kdesi u Irska a ve filmu mají představovat místo, odkud Sithové pochází. Takže, jen fáma?

Zdroje: Vlastní , YouTube

ČLÁNKY O FILMU

Budoucnost Star Wars je v rukách Michelle Rejwan

Budoucnost Star Wars je v rukách Michelle Rejwan

20. 6. 2019 | Novinky | Adam Homola

Marvel má svého Kevina Feigeho, zatímco Lucasfilm má Michelle Rejwan. Ta byla jmenována na nově vytvořenou pozici jménem Senior Vice President of Live Action Development & Production a má tak mít na starosti všechno co se týká Star Wars a není to animované. Tedy všechny budou hrané filmy i hrané seriály.
7 filmů, které jsou lepší díky přetáčkám na poslední chvíli

7 filmů, které jsou lepší díky přetáčkám na poslední chvíli

12. 6. 2019 | Téma | Václav Rybář

Do kin vstoupili poslední X-Meni pod hlavičkou studia 20th Century Fox. Problematickou produkci se přetáčkami povedlo jakž takž zachránit. Je to spíše náhoda nebo pravidlo?
Příští Star Wars natočí tvůrci Hry o trůny

Příští Star Wars natočí tvůrci Hry o trůny

15. 5. 2019 | Novinky | Adam Homola

Šéf Disney Bob Iger prozradil, kdo že bude mít na svědomí další filmy z univerza Star Wars. Ve hře byl Rian Johnson a pak pánové David Benioff a D. B. Weiss a krátkou slámku si vytáhli právě druzí jmenovaní.
Další tři filmy ze Star Wars dorazí až v letech 2022 - 2026

Další tři filmy ze Star Wars dorazí až v letech 2022 - 2026

9. 5. 2019 | Novinky | Adam Homola

Disney oznámila novou trilogii Star Wars, respektive data premiér příštích tří filmů. A teď už víme, že šéf Disney Bob Iger nelhal, když řekl, že si Star Wars dají pauzu.
Šéf Disney přiznal chybu a šlape na brzdy, Star Wars už tak často nebudou

Šéf Disney přiznal chybu a šlape na brzdy, Star Wars už tak často nebudou

21. 9. 2018 | Novinky | Adam Homola

Star Wars teď mají, minimálně v očích některých fanoušků, poněkud pocuchanou pověst. Sedmička to všechno docela hezky restartovala a utržila pohádkové peníze. Rogue One nebyl špatný, ale na tu miliardu se sotva vyškrábal a nebýt jedné scény s Vaderem, pokrčil bych nad filmem rameny.
Osvěžte si před zhlédnutím Poslední z Jediů hlavní události Star Wars

Osvěžte si před zhlédnutím Poslední z Jediů hlavní události Star Wars

13. 12. 2017 | Novinky | Adam Homola

Jakkoliv tvůrci z LucasFilmu osekali oficiální kánon o hromadu věcí, pořád je v něm mnohem víc, než jen samotné filmy. Těch je v tuto chvíli devět: původní trilogie, prequelová trilogie, dvě nová pokračování a Rogue One.
Disney zveřejnila další animované filmečky doplňující příběh nových Star Wars

Disney zveřejnila další animované filmečky doplňující příběh nových Star Wars

3. 10. 2017 | Trailery | Adam Homola

Pod názvem Star Wars Forces of Destiny nenajdete nový film nebo snad hraný seriál, ale kratičké animované „filmy“ vyplňující prázdná místa kolem událostí Star Wars: Síla se probouzí.
Šéf Disney naznačil dlouholeté plány pro Star Wars – až do roku 2032

Šéf Disney naznačil dlouholeté plány pro Star Wars – až do roku 2032

27. 3. 2017 | Novinky | Adam Homola

Star Wars tady s námi budou hodně dlouho. To jsme mohli tak nějak tušit ve chvíli, kdy celou značku koupila Disney, ale teď to tu máme z úst toho nejpovolanějšího. Šéf Disney Bob Iger totiž prozradil, že kreativní tým Lucasfilmu v současné době přemýšlí nad všemi možnými příběhy ze světa Star Wars pro příští dekádu a půl.
John Boyega tvrdí, že osmé Star Wars jsou mnohem temnější

John Boyega tvrdí, že osmé Star Wars jsou mnohem temnější

13. 1. 2016 | Novinky | Vojtěch Karlík

Představitel jedné z hlavních rolí sedmých Star Wars John Boyega se nechal slyšet, že osmá epizoda je mnohem temnější. nemáme důvod mu nevěřit, ale to už tady také jednou bylo. Pamatujete?
Tajnosti, které nám musí prozradit osmé Star Wars

Tajnosti, které nám musí prozradit osmé Star Wars

4. 1. 2016 | Téma | Vojtěch Karlík

Tak předně musíme zdůraznit, že nečteme Star Wars knihy a neznáme přesně všechny detaily popsané v knihách. Na druhou stranu považujeme toto univerzum především filmové a odpovědi na nejdůležitější otázky by měly padnout ve filmech. Sedmý díl nás bavil a těšíme se na další příběh. Máme však několik otázek, na které chceme slyšet odpovědi v osmém příběhy slavné ságy.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.