Pravidelné sledování filmů může lézt do peněz. Jak ušetřit?

4. 8. 2021 - 8:32 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Pravidelné sledování filmů může lézt do peněz. Jak ušetřit? zdroj: Pxhere.com

Řadíte-li se mezi filmové fanoušky, kterým nesmí ujít žádná premiéra, a rádi se znovu podíváte i na starou dobrou klasiku, jistě víte, že tento koníček rozhodně není levný. Ať už chodíte do kina, nebo sledujete filmy z pohodlí domova, obstarat filmy legální cestou něco stojí. Jak výdaje držet pod kontrolou?

V kině se vyhněte občerstvení
Pokud chodíte na filmy do kina – a zejména do nadnárodních řetězců multikin –, víc peněz často necháte na místě za občerstvení než za film samotný. Ruku na srdce, pokrmy jsou předražené a o gastronomický zážitek zrovna nejde. Chcete-li, zajděte si na dobré jídlo před filmem nebo po něm. Anebo jej úplně vynechte a ušetřete nemalou částku, film uvidíte i tak.

Filmy doma? I energie něco stojí
Ani sledování filmů doma není zadarmo – a to ani ve chvíli, kdy stahujete nelegální kopie filmů z internetu. Ať už si je pouštíte na počítači, televizi, či na promítačce, pokud u vás tyto přístroje běží každý večer několik hodin, na účtu za elektřinu se tento fakt nepochybně odrazí. Stejně tak dlouhé zimní večery, které jsou pro domácí sledování filmů jako dělané, se promítnou do vyúčtování za vytápění. Podívejte se proto, zda vaše cena plynu a elektřiny odpovídá tržní ceně a zda nelze uspořit například změnou tarifu či dodavatele.

Půjčit, nebo koupit film? A co klasická televize?
Získat legální kopii filmu pro domácí sledování lze dnes mnoha cestami. Jednou z nich je stále zakoupení fyzické kopie filmu v obchodě, tu však již dnes volí málokdo. Asi nejpopulárnější variantu v současné době představuje předplatné streamovací služby, filmy lze ale na internetu i kupovat nebo si je dokonce vypůjčit např. na 24 hodin.

Jaká varianta je nejlepší? To musíte posoudit sami dle svých vlastních preferencí. Pokud k obrazovce zasedáte pravidelně, jasnou volbou je pro vás streamovací služba. Jestliže spíše příležitostně, filmy, které chcete vidět pouze jednou, si půjčte. Kultovní snímky, na které se rádi podíváte opakovaně, si kupte.

Chcete-li ušetřit, nezapomínejte ani na klasickou televizi, v jejímž programu lze objevit spoustu kultovních filmů zdarma. Musíte však počítat s tím, že film bude přerušen reklamou. Na druhou stranu – film v TV je vždy zdarma.

Sdílením předplatného s rodinou ušetříte
Jak ušetřit za streamovací služby? Můžete je sdílet s rodinou a rozdělit tak náklady mezi více osob. Pozor však na obchodní podmínky, kde často stojí, že předplatné byste měli sdílet skutečně pouze se členy své domácnosti.

Zdroje: Inzerce

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.