Recenze

  • Dunkerk - dojmy z filmu

    Dunkerk - dojmy z filmu

    20.7.2017 12:15 – Recenze 0

    Tam kde jiní vytahují střeva, vystačí si Nolan s pocitem úzkosti, bezmoci a prosté snahy o přežití. Dunkerk je natolik jiný, že klasický koncept hlavního hrdiny a jasně definovaného záporné postavy hází z okna stejně jako celý boj dobra se zlem. V Dunkerku nejde o jednoho vojáka a jeho boj s nepřítelem. Jde o přežití. více

  • Spider-Man: Homecoming je svižná chemická bomba, která mě bavila od začátku od konce

    Spider-Man: Homecoming je svižná chemická bomba, která mě bavila od začátku od konce

    10.7.2017 10:38 – Recenze 0

    Uvědomil jsem si to už při odcházení z kina. Dlouho se mi nestalo, že bych nejpozději pár desítek metrů od sálu nezačal lamentovat nad příliš dlouhou stopáží a několika nudnými scénami. Hollywoodské filmy jsou dlouhé a je mi záhadou, proč je nechávají producenti/režiséři/editoři takhle nabobtnávat. více

  • Ghost in the Shell - recenze

    Ghost in the Shell - recenze

    31.3.2017 15:00 – Recenze 0

    Svobodně interpretovat lze cokoli, ale když to zkusíte s kultovním anime, nabíháte na bodáky nejenom ortodoxních fanoušků. Původní film z roku 1995 je dnes považován za jeden z nejlepších žánru – a tím žánrem není myšleno pouze anime, ale také kyberpunk nebo obecně sci-fi. Příběh o kybernetické člence speciálního oddílu blíže nespecifikované tajné služby dosahoval kvalit, kterými v hraném filmu disponuje například neméně kultovní Blade Runner. více

  • Rande naslepo - recenze dojemného příběhu téměř slepého číšníka

    Rande naslepo - recenze dojemného příběhu téměř slepého číšníka

    28.3.2017 08:00 – Recenze 0

    Mladý německý srílančan Saliya Kahawatte (Kostja Ullmann, který je hodně podobný Vojtu Kotkovi a Kotek ho také dabuje) je náhle postižen vážnou vadou zraku. Téměř oslepne, ale přesto si chce splnit svůj velký sen - absolvovat stáž v prestižním mnichovském hotelu. Aniž by někomu řekl o svém handicapu! více

  • Život - recenze sci-fi hororu co připomíná Vetřelce i Gravitaci

    Život - recenze sci-fi hororu co připomíná Vetřelce i Gravitaci

    23.3.2017 11:39 – Recenze 0

    Blízká budoucnost. Na mezinárodní kosmické stanici (obíhající kolem Země) šest astronautů a kosmonautů začíná zkoumat živou buňku, která byla nalezena na Marsu. Jak už to ale v podobných situacích bývá, buňka není blbá, nenechá do sebe jen tak rýpat a velmi rychle dojde k názoru, že chce okamžitě vyrůst a sežrat všechno živé. více

  • Rocco - recenze dokumentu o životě slavného pornoherce

    Rocco - recenze dokumentu o životě slavného pornoherce

    20.3.2017 12:32 – Recenze 0

    Francouzký dokumentární film nám umožní nahlédnout do intimního života (ve všech smyslech těch slov) slavného italského pornoherce Rocca Siffrediho (který má rád Prahu). Dozvíme se něco o zásadních osobních událostech, které formovaly jeho myšlení a jeho přístup k práci. A sledujeme, jak natáčí svůj poslední pornofilm, kterým se chce s touto branží definitivně rozloučit (ve svých 52 letech). více

  • Kráska a zvíře - recenze nové pohádky s Emmou Watson

    Kráska a zvíře - recenze nové pohádky s Emmou Watson

    13.3.2017 15:24 – Recenze 0

    Tale as old as time... A proto je nutno tento příběh natočit znovu! více

  • Kong: Ostrov lebek - recenze nového filmu s velkými monstry

    Kong: Ostrov lebek - recenze nového filmu s velkými monstry

    9.3.2017 09:29 – Recenze 0

    Rok 1973. Na neprobádaný ostrov, zahalený mlhou, se vydává několik vrtulníků se spoustou lidí. Mimo jiné motherfucking voják Samuel L. Jackson, šílený vědec John Goodman, fotografka Brie Larsonová a stopař Tom Hiddleston. A ještě asi tucet dalších vojáků, vědců a jiných překvapivých postav (včetně Johna C. Reillyho, který na ostrově přežil 30 let a tak trochu se zbláznil). Někteří z nich nevědí, do čeho jdou. Jiní tuší, že se na onom ostrově ukrývá jedno nebo více monster... více

  • Logan: Wolverine - recenze drsné komiksové pecky

    Logan: Wolverine - recenze drsné komiksové pecky

    6.3.2017 13:18 – Recenze 0

    Rok 2029. Mutanti se už mnoho let nerodí a žije jich na celém světě jen hrstka. Unavený a nemocný Wolverine / Logan / James Howlett (pořád Hugh Jackman) dělá řidiče limuzíny někde u mexických hranic a nejradši by si prostřelil hlavu svou památeční adamantiovou kulkou. Neudělá to, protože se musí starat o devadesátiletého nemocného polodementního Profesora X (pořád Sir Patrick Stewart), kterého schovává v rezavé cisterně v Mexiku. více

  • Bába z ledu - recenze nového českého filmu

    Bába z ledu - recenze nového českého filmu

    1.3.2017 13:58 – Recenze 0

    Hana (Zuzana Kronerová) je asi šedesátiletá vdova, která žije sama ve svém domku na kraji Prahy, kam za ní občas dojíždějí její dva synové (jeden je intelektuál, druhý podnikatel) s manželkami a dětmi. více

  • John Wick 2 - recenze skvělé akční pecky s Keanu Reevesem

    John Wick 2 - recenze skvělé akční pecky s Keanu Reevesem

    20.2.2017 13:34 – Recenze 0

    John Wick se pomstil, získal zpátky své auto, zakopal zbraně pod podlahu (a zabetonoval), a teď by si chtěl v klidu užívat se svým novým bezejmenným psem. více

  • T2 Trainspotting - recenze pokračování kultovního filmu

    T2 Trainspotting - recenze pokračování kultovního filmu

    16.2.2017 11:55 – Recenze 0

    Uplynulo 20 let, Renton (Ewan McGregor) se vrací z Amsterdamu do Edinburghu, Begbie utíká z vězení, a parta se dává znovu dohromady. Tedy, přesněji řečeno, každý ze čtyř členů party (všichni v původním obsazení) nenávidí většinu z těch tří zbývajících, ale možná se nějak - částečně - dají dohromady, aby se odčinila stará loupež a provedla nová... více

  • Lego Batman Film - recenze nové komiksové pecky

    Lego Batman Film - recenze nové komiksové pecky

    14.2.2017 08:00 – Recenze 0

    Batman má problém: Joker se nechal dobrovolně zavřít do Arkhamského blázince (spolu se všemi ostatními comicsovými záporáky), takže teď netopýří mstitel nemá s kým bojovat a je mu v Batcave ještě více smutno, než obvykle. více

  • Lék na život - recenze thrilleru pro otrlé diváky

    Lék na život - recenze thrilleru pro otrlé diváky

    13.2.2017 13:36 – Recenze 0

    USA, současnost. Jeden z šéfů velké finanční korporace se zbláznil a poslal kolegům dopis, ve kterém jim vysvětluje, že na ně sere a že celý svět je zachvácen chorobou. více

  • Padesát odstínů temnoty - recenze erotické nudy

    Padesát odstínů temnoty - recenze erotické nudy

    9.2.2017 10:43 – Recenze 0

    Jelikož jde o druhý díl trilogie, znamená to, že postavy už známe, nic nového se o nich nedozvíme, a nic zásadního se nestane, protož to zřejmě musí počkat do třetího dílu. Který zřejmě neuvidím, neboť co je moc, to je moc. více

  • Mlčení - recenze křesťanského dramatu od režiséra Vlka z Wall Street

    Mlčení - recenze křesťanského dramatu od režiséra Vlka z Wall Street

    8.2.2017 07:00 – Recenze 0

    V 17. století se křesťanským misionářům (a křesťanům obecně) v Japonsku příliš nedařilo. Byli různě mučeni, popravováni, a mimo jiné vařeni ve zdejších sirných sopečných pramenech. více

  • Kruhy - recenze hororu, po jehož zhlédnutí zemřete do 7 dnů nudou

    Kruhy - recenze hororu, po jehož zhlédnutí zemřete do 7 dnů nudou

    6.2.2017 14:05 – Recenze 0

    Třetí díl poameričtěné (původně japonské) hororové série Kruh už sice nemá Naomi Wattsovou, ale zato má... Zato má.... No, moc toho nemá. více

  • Jackie - recenze

    Jackie - recenze

    2.2.2017 11:58 – Recenze 0

    Natalie Portmanová se nám představí jako Jackie Kennedyová v životopisném filmu, který skáče tam a zpět, ale většina se ho odehrává ve dnech těsně po atentátu na Johna F. Kennedyho (a menší část o několik týdnů později, kdy to Jackie všechno vypráví reportérovi). více

  • Místo u moře - recenze

    Místo u moře - recenze

    1.2.2017 08:00 – Recenze 0

    Casey Affleck žije depresivní osamocený život údržbáře v Bostonu a je nucen vypravit se do městečka, kde právě zemřel jeho bratr (také osamocený) a zanechal po sobě šestnáctiletého syna. více

  • Resident Evil: Poslední kapitola - recenze

    Resident Evil: Poslední kapitola - recenze

    30.1.2017 08:02 – Recenze 0

    Milla Jovovichová opět bojuje se zombíky a s agenty Umbrella Corporation, tentokrát proto, že za 48 hodin má být vyhlazeno všechno lidstvo, pokud nebude vypuštěn do vzduchu antivirus, který zombie zlikviduje. více

  • Psí poslání - recenze

    Psí poslání - recenze

    27.1.2017 08:00 – Recenze 0

    Tento dojemný pejskařský film vypráví o psí duši, která se po dobu asi padesáti let převtěluje mezi různými psy (asi šesti), celou dobu o tom vypráví (v originále hlasem Joshe Gada) a hledá smysl své existence, tedy jakési mytické "psí poslání". více

  • Zakladatel - recenze

    Zakladatel - recenze

    26.1.2017 12:07 – Recenze 0

    Říká vám něco jméno "Raymond Kroc"? Pokud ho neznáte, znáte jistě aspoň jeho dílo, protože nebýt tohoto Američana (s českými kořeny), pravděpodobně bychom dnes u nás nemohli chodit do McDonald's. více

  • Spojenci - recenze

    Spojenci - recenze

    23.1.2017 14:58 – Recenze 0

    Casablanca, 1942. Do pouště je na padáku shozen kanadský agent Brad Pitt a ve městě se má (poprvé v životě) setkat s elitní špionkou Marion Cotillardovou. Hrají manželský pár, a společně mají zlikvidovat zdejšího uber-nacistu. více

  • xXx: Návrat Xandera Cage - recenze

    xXx: Návrat Xandera Cage - recenze

    20.1.2017 09:23 – Recenze 0

    Celý svět je v ohrožení, protože na něj někdo začne shazovat z oběžné dráhy satelity. Jedinou možností je povolat zpět do akce Xandera Cage (Vin Diesel), který si užívá důchod a klátí supermodelky někde u moře v rozvojové zemi. více

  • Rozpolcený - recenze

    Rozpolcený - recenze

    16.1.2017 09:47 – Recenze 0

    Tři mladá děvčata (kamarádky) jsou unesena a uvězněna v neznámém sklepě úchylným Kevinem (James McAvoy). více

  • Pod rouškou noci - recenze

    Pod rouškou noci - recenze

    11.1.2017 09:14 – Recenze 0

    Boston, mezi světovými válkami. Joe Coughlin (Ben Affleck) je nedůležitý lupič, který chodí s milenkou šéfa irské mafie (Sienna Millerová). Rozhodnou se spolu utéct, ale šéf italské mafie na to přijde a vydírá Joeho, aby pro něj pracoval. Joe místo toho chce s milenkou utéct, ale ta ho zradí, irský mafián ho skoro zabije, Joe stráví několik let ve vězní, a pak začne v rámci pomsty pomáhat italskému mafiánovi s expanzí na Floridu. více

  • La La Land - recenze

    La La Land - recenze

    5.1.2017 10:12 – Recenze 0

    Los Angeles, současnost. Mia (Emma Stoneová) by chtěla být slavnou herečkou a scenáristkou, ale zatím se musí spokojit s prací v baru studia Warner Bros. Klavírista Sebastian (Ryan Gosling) by chtěl mít vlastní jazzový klub ale zatím se musí spokojit s hraním v restauraci J.K. Simmonse, kde frčí odrhovačky (a nikoliv jazz). více

  • Velká čínská zeď - recenze

    Velká čínská zeď - recenze

    4.1.2017 16:18 – Recenze 0

    Někdy přibližně před 1000 lety dva evropští žoldáci (z nichž jeden je Matt Damon) náhodou narazí na Velkou čínskou zeď a jsou zajati čínskou armádou. více

  • Proč právě on? - recenze

    Proč právě on? - recenze

    4.1.2017 08:00 – Recenze 0

    Bryan Cranston má malou zadluženou tiskárnu, chápavou manželku, pubertálního syna a sexy dceru (Zoey Deutchová), která se zasnoubila s mladým podnikatelem (James Franco). Ten pozval celou čtyřčlennou rodinu do svého sídla, kde hodlá Cranstona požádat o ruku jeho dcery. více

  • Pasažéři - recenze

    Pasažéři - recenze

    28.12.2016 10:20 – Recenze 0

    Vesmírná loď Avalon letí osídlit vzdálenou planetu, přičemž jednosměrný let má trvat 120 let. Na její palubě je přes 5000 lidí, všichni v hibernaci. 30 let po začátku cesty narazí Avalon do velkého asteroidu, což způsobí poruchu, jejímž následkem se probudí mechanik Chris Pratt - a nikdo jiný. více

1 | 2 | 3 | 422 další

Dokina.cz nabízí nejpřehlednější program kin na českém internetu. Programy kin sledujeme nejen v Praze a Brně, ale i v dalších městech, jako jsou Ostrava, Olomouc, Hradec Králové, České Budějovice, Plzeň a na mnoha dalších místech. Stejně tak vedle nejznámějších sítí Cinema City a Cinestar přinášíme i programy menších kin po celé České republice. Náš program kin je vždy kompletní a přehledný, takže snadno zjistíte, na jaký film a do jakého kina zajít.