Všichni proti pavoučímu muži, aneb Spider-Man se v dalších dílech zapotí

8. 7. 2019 - 12:41 | Téma | Matěj Svoboda

Všichni proti pavoučímu muži, aneb Spider-Man se v dalších dílech zapotí zdroj: tisková zpráva

Kdo ze slavných comicsových záporáků pořád ještě čeká na šanci předvést se ve filmu? Těchhle pět zloduchů bychom na plátně viděli docela rádi.

Do kin dorazil Spider-Man: Daleko od domova a má všechno, co fandové chtějí. Petera Parkera, akci, skákání po městě, humor… a taky jednu novinku. Vůbec poprvé dorazí i Mysterio, mistr iluzí, jenž Spideymu párkrát pořádně zatopil. V jednadvacátém století se Spider-Man dočkal sedmi vlastních filmů, a ještě se objevil ve trojce Captaina Americy a posledních dvou dílech Avengers.

Není tedy žádné překvapení, že ty nejslavnější záporáky už si vypotřeboval, Mysterio naštěstí není jediný ze slavných zloduchů, který mu zbyl. Kdo další ještě čeká na svůj debut v hraném filmu? Kandidátů doufajících v šanci potrápit Petera Parkera je pořád překvapivě docela dost. 

Kraven

spidey kraven zdroj: tisková zpráva

Představte si Tarzana na steroidech. Sergei Kravinoff je nejlepší lovec na světě. Nemá rád střelné zbraně a spoléhá se na svou sílu, mrštnost a instinkt. Kdysi se v Africe seznámil se šamanem a dostal od něj podivné sérum, které zvyšovalo jeho sílu a rychlost a zpomalilo mu stárnutí. Z Kravena se stal nadčlověk a brzy zjistil, že v přírodě není žádné zvíře, které by nedokázal skolit.

A potom, co ho přestalo bavit honit lvy a tygry, rozhodl se zkusit to s pavouky… Kraven je jeden z nejklasičtějších Spider-Manových nepřátel a sám Tom Holland řekl, že by se mu líbilo mít ho jako protivníka. A ideálně by ho podle něj měl hrát Jason Momoa. Docela zajímavá představa.

Hobgoblin

spidey hobgoblin zdroj: tisková zpráva

S dalším z klasických protivníků Petera Parkera je to trošku složité, pod masku Hobgoblina se totiž schovalo hned několik lidí, například bývalý agent CIA Jason Macendale nebo miliardář Roderick Kingsley. Ten byl posedlý Normanem Osbornem alias Green Goblinem a když našel jeskyni s jeho vybavením, rozhodl se dát na dráhu zločinu. Nechtěl ale originál kopírovat a stal se Hobgoblinem, vylepšil vybavení, změnil masku a začal dělat binec.

Potom ho nahradil jeho bratr a spousta dalších lidí… právě tahle možnost schovat pod masku létajícího vraždícího psychopata doslova kohokoliv by mohla filmařům docela sedět. Jen by si nějak museli poradit s jeho původem, když v aktuálním marvelovském vesmíru neexistuje původní Green Goblin a zatím ani nikdo z rodiny Osbornů. 

Scorpion

spidey scorpion zdroj: tisková zpráva

Tohohle zloducha se pravděpodobně dřív nebo později dočkáme, protože už se tak trošku objevil ve Spider-Man: Návrat domů. V comicsech jde o soukromého detektiva Maca Gargana, jenž má vypátrat Spider-Manovu totožnost, ve filmu to byl však obyčejný zločinec, který nakonec skončil za katrem. Ale ono by určitě nějak šlo vymyslet, jak z něj udělat Scorpiona.

A co je vůbec zač? Jeho comicsové jméno napovídá docela hodně. Gargan se zúčastnil nebezpečného experimentu, kdy jeho DNA smíchala s genetickým kódem škorpióna. Díky tomu je silnější a mrštnější, dovede šplhat po zdech, a navíc nosí i speciální oblek s ocasem zakončeným bodcem, a dokonce z něj dovedl i střílet. Mimochodem z Gargana se později stal i Venom. Hollywoodu by si s ním mohl docela vyhrát.

Kingpin

spidey kingpin zdroj: tisková zpráva

Na plátně jsme Wilsona Fiska už viděli, v roce 2003 ovšem tenhle pupkatý gangster trápil Daredevila. Dost úspěšně v tom pokračoval i v seriálu na Netflixu, ale se Spider-Manem změřil síly taky několikrát. Aby taky ne, když šéfuje podsvětí v celém New Yorku. Obří Kingpin je bez nadsázky génius zločinu, a ačkoliv vypadá jako někdo, komu by prospělo trošku shodit, byla by velká chyba považovat ho za neobratného tlusťocha, tenhle člověk má blíž spíš k chodícímu tanku.

A navíc má krom armády anonymních gangsterů k dispozici i drsňáky, kteří by mohli Spideyho taky potrápit. Patří mezi ně třeba zabiják Tombstone, jenž díky experimentálnímu plynu zmutoval a je větší a silnější než obyčejný člověk.

Morlun

spidey morlun zdroj: tisková zpráva

Tohle je trošku modernější zloduch, ale nejspíš by s ním byla taky docela legrace. Morlun pochází z prastaré rasy z alternativní země a živí se tím, že vysává životní energii z jiných lidí a nejhůř i ze zvířat. Jednou za čas si však potřebuje svůj jídelníček malinko ozvláštnit takzvanými totemovými lidmi.

Jde o lidi, které posedl duch zvířete. Posednutí může být téměř neznatelné, třeba někdo začne mít rád papoušky, ale i velice silné. A pak má schopnosti pavouka, převléká se za něj a létá nad New Yorkem na pavučinách. Přesně tak, Morlun má chuť na životní energii Spider-Mana a vzhledem k tomu, že dovede pěstí prorazit seď, Spideyho útoky s ním sotva pohnou a dovede měnit svou podobu, bude to s ním mít Peter Parker docela těžké. 

Zdroje: Vlastní

ČLÁNKY O FILMU

Marvel vs. zbytek světa

Marvel vs. zbytek světa

23. 10. 2019 | Téma | Václav Rybář

Scorsese, Coppola a další šíbři kvalitní kinematografie vytáhli do boje proti McDonald’s stříbrného plátna.
Nakonec je všechno při starém, Spider-Man v MCU zůstává

Nakonec je všechno při starém, Spider-Man v MCU zůstává

30. 9. 2019 | Novinky | Adam Homola

Tolik emocí, tolik nářků, a nakonec je všechno při starém. Spider-Man měl totiž kvůli nedohodě Disney/Marvelu a Sony opustit filmový vesmír Marvelu a jet už jenom sólo. Respektive budovat si svůj vlastní vesmír na svém vlastním písečku u Sony.
The Night Monkey se tváří jako nový film, ale jde jen o Spider-Mana

The Night Monkey se tváří jako nový film, ale jde jen o Spider-Mana

19. 9. 2019 | Trailery | Adam Homola

Zčistajasna se na oficiálních kanálech Sony objevil oficiální trailer na The Night Monkey. Ptáte se, co že to je? Inu, marketingový vtípek.
Spider-Man už nebude v MCU. Sony chce jet sólo

Spider-Man už nebude v MCU. Sony chce jet sólo

21. 8. 2019 | Téma | Václav Rybář

Zásadní studiový rozvod vrací komiksové hranice do starých kolejí. Peter Parker se tak musí s Avengers opět rozloučit.
Recenze: Spider-Man: Daleko od domova řádí v Praze

Recenze: Spider-Man: Daleko od domova řádí v Praze

4. 7. 2019 | Recenze | Matěj Svoboda

Peter Parker se vydává do Evropy, zastaví se v České republice a baví skoro stejně jako minule. Bude to ale stačit?
Spider-Man: Daleko od domova: druhý trailer nabízí víc Prahy i Mysteria

Spider-Man: Daleko od domova: druhý trailer nabízí víc Prahy i Mysteria

6. 5. 2019 | Trailery | Adam Homola

Spider-Manovo evropské turné se blíží. Avengers: Endgame jste už asi viděli, ale pokud ne, na trailer níže se rozhodně nedívejte. Upozorní vás na to i sám představitel Spider-Mana Tom Holland. Pokud jste ale už v kině byli, můžete si nový trailer na Spider-Man: Daleko od domova bez obav pustit.
Chcete vědět, jak dopadnou Avengers nebo Star Wars?

Chcete vědět, jak dopadnou Avengers nebo Star Wars?

29. 3. 2019 | Téma | Václav Rybář

Dejte si pozor, jak na tuhle otázku odpovíte. Nebo vlastně ani odpovídat nemusíte. Hollywood už vás má dávno přečtené.
Spider-Man v Praze: podívejte se na první ukázku na Daleko od domova

Spider-Man v Praze: podívejte se na první ukázku na Daleko od domova

15. 1. 2019 | Trailery | Adam Homola

O Captain Marvel jste toho slyšeli už hodně, nedávno se nám přestavili také Avengers: Endgame, a tak je čas na třetí a poslední marvelovku letošního roku. Spider-Man: Daleko od domova se nám konečně ukazuje v prvním traileru a ano, je tam i Praha.
Spider-Manovi příští rok zatopí Jake Gyllenhaal jako iluzionista Mysterio

Spider-Manovi příští rok zatopí Jake Gyllenhaal jako iluzionista Mysterio

6. 12. 2018 | Novinky | Adam Homola

Jake Gyllenhaal se klasickým velkým komiksárnám vyhýbal jako čert kříži, až ho zlanařil Marvel. Nabídka zahrát si zápornou postavu jménem Mysterio byla asi tak dobrá, že ji nemohl odmítnout ani Gyllenhaal.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.