O půlnoci 18.listopadu se začne promítat Harry Potter a relikvie smrti

7. 11. 2010 - 9:20 | Téma | red

O půlnoci 18.listopadu se začne promítat Harry Potter a relikvie smrti zdroj: tisková zpráva

Úderem půlnoci na 18. listopadu, kdy může do českých kin vstoupit nový snímek Harry Potter a relikvie smrti, se film začne promítat na největším plátně ČR v pražském kině IMAX. Premiérové uvedení prvního z dvojice snímků natočených podle závěrečného dílu ze série o čarodějnickém učni si jistě nenechají ujít jeho největší fanoušci, kteří na premiéry chodí v čarodějnických kostýmech. ČTK to oznámil mluvčí kina Lukáš Vedral.

Světová premiéra snímku se uskuteční 11. listopadu v Londýně. První část sedmého pokračování filmového zpracování knih J.K. Rowlingové přijde do kin nejprve "jen" ve formátu 2D, protože 3D verze nebude před premiérou ještě dokončena. Druhá část sedmého dílu Harry Potter a Relikvie smrti - 2. by se v kinech měla objevit už v obou formátech - 2D i 3D při premiéře v polovině července příštího roku.

Filmy o čaroději Harrym Potterovi po celém světě vydělaly na vstupném miliardy dolarů. Relikvie smrti je zatím poslední knihou série a Rowling vždy tvrdila, že další nikdy nepřibudou. V nedávném rozhovoru s americkou moderátorkou Oprah Winfrey nicméně naznačila, že ono "nikdy" by nemuselo být definitivní.

Harry potter a relikvie smrti 1, Emma Watson

Harry Potter ve větším rozměru i kvalitě obrazu a zvuku, které v kině umožňuje speciální technologie IMAX DMR, se v kině IMAX bude promítat téměř nepřetržitě několikrát denně, uvedla manažerka kina Adriana Vrabcová. Na programu však bude pouhé čtyři týdny, poté čarodějnického učně na plátně vystřídá nová 3D kybernetická sci-fi studia Disney nazvaná Tron Legacy.

Očekávaný vánoční hit Tron Legacy se odehrává v computerovém světě, v němž hrdina snímku v podání Garretta Hedlunda hledá svého zmizelého otce, počítačového odborníka ztělesněného Jeffem Bridgesem. Spolu se pokoušejí z nebezpečného světa uprchnout, čeká je spousta soubojů a zápasů s neúprosnými pravidly.

Harry potter a relikvie smrti 1, Radcliffe, Robbie Coltrane

Tron Legacy vychází z dílny filmového studia Walt Disney Studios a navazuje na film Tron z roku 1982, ovšem s použitím nejmodernějších 3D efektů a technologií. Spojnicí obou snímků je Bridges, který si již tehdy zahrál stejnou roli.

V příštím roce IMAX od stejného studia ve formátu 3D uvede například novou animovanou komedii nazvanou Mars Needs Moms, jejímž výkonným producentem je Robert Zemeckis, nebo Auta 2 od studia Disney/Pixar. Na programu budou i Pirátů z Karibiku 4 s Johnny Deppem a Penelope Cruzovou.

ČLÁNKY O FILMU

Představitel Gandalfa odmítl roli Dumbledora v Harry Potterovi

Představitel Gandalfa odmítl roli Dumbledora v Harry Potterovi

18. 4. 2017 | Novinky | Adam Homola

Mnoho nechybělo a mohli jsme tu mít dvě velké série, se dvěma velkými čaroději, které by hrál jeden herec. Sir Ian McKellen je mainstreamovému publiku dobře známý jako kouzelník Gandalf z Pána Prstenů a Hobita, nebo jako Magneto ze série X-Men. Jenže skoro jsme tu měla Sira Iana McKellena i jako Dumbledora z Harry Pottera.
Osmý díl Harryho Pottera míří na divadelní prkna

Osmý díl Harryho Pottera míří na divadelní prkna

26. 10. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Jak už to tak bývá, když se objeví nějaká fakt výnosná značka, je velmi těžké ji jen tak hodit za hlavu. Spisovatelka Rowlingová sice jednu dobu tvrdila, že s Harry Potterem skončila, ale ukazuje se, že to není až tak pravda. Zbrusu nový díl totiž zamíří příští léto na divadelní prkna.
Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

13. 11. 2010 | Téma | red

„Harry Potter a Relikvie smrti“ je sedmým a posledním pokračováním dobrodružství Harryho Pottera, které je očekávanou událostí a bude rozděleno do dvou celovečerních filmů.
Očekávaný snímek Harry Potter a Relikvie smrti 1 nebude ve 3D

Očekávaný snímek Harry Potter a Relikvie smrti 1 nebude ve 3D

11. 10. 2010 | Téma | red

První část sedmého pokračování filmového zpracování knih J.K. Rowlingové Harry Potter a Relikvie smrti se letos v listopadu objeví v kinech "jen" v běžném 2D formátu a nikoli v čím dál tím populárnějším 3D. Oznámilo to studio Warner Bros.
Scénář závěrečného dílů o Harry Potterovi nalezen v hospodě

Scénář závěrečného dílů o Harry Potterovi nalezen v hospodě

5. 4. 2010 | Téma | red

Natáčení závěrečného dílu o čarodějnickém učni Harry Potterovi nepozbývá na dramatičnosti: poté, co minulý měsíc část kulis lehla popelem, byla ohlášena ztráta přísně utajovaného scénáře. Dostal se do rukou britského listu The Sun, který o tomto víkendu informoval, že 118stránkový fascikl již předal studiu Warner Bros.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.