Annabelle - recenze zbrusu nového hororu

11. 10. 2014 - 22:00 | Recenze | František Fuka

Annabelle - recenze zbrusu nového hororu zdroj: tisková zpráva

Annabelle je přímý prequel hororu V zajetí démonů, ve kterém se dozvíme, co se dříve dělo s tou strašidelnou panenkou, která se ve V zajetí démonů objeví. A samozřejmě, nedělo se s ní nic příjemného.

Nejdříve bych vám doporučil přečíst si mou recenzi V zajetí démonů (The Conjuring), ve které oceňuji, jak dobře a působivě se dá natočit film s úplně klasickým exorcistickým námětem, téměř bez triků.

zdroj: Foto: Warner Bros

No, a film Annabelle tuto kvalitu zcela postrádá.

Má dost podobný (tzn. nijak výjimečný) scénář: Manželé se milují, čekají dítě, náhodou se zapletou s panenkou, dítě se narodí, začnou se dít divné věci, kozí démon chce něčí duši, naštěstí se objeví stará černoška, která se vyzná...

Annabelle zdroj: tisková zpráva  

Bude to MOŽNÁ souviset s tím, že režisérem Annabelle byl jistý John R. Leonetti, který dosud režíroval jediný kinofilm, a to Mortal Kombat 2. Před více než 15 lety. Je docela plodný kameraman, ale Annabelle neobsahuje vůbec nic, co by bylo zajímavé aspoň vizuálně (nebo jakkoliv jinak).

Dočkáme se těch úplně nejtrapnějších, nejtriviálnějších lekaček a všechno to vypadá jako průměrná epizoda nějakého okultního TV seriálu. Rozhodně ne jako něco, na co by měl člověk jít za 180 Kč do kina.

Hodnocení: 30 %

Zdroje: FFFILM

ČLÁNKY O FILMU

Šest nejlepších hororů - takové byste nečekali

Šest nejlepších hororů - takové byste nečekali

9. 10. 2014 | Téma | Ladislav Loukota

Hitchcockovo Psycho, Carpenterova Věc nebo Kubrickovo Osvícení - tak přesně tyto klasické filmové strašáky nenajdete ve výběru těch úplně nejlepších hororů. Jejich absence přitom není důvodem netradičního kritikova výběru, naopak chybí mezi nejlepšími horory dle agregačního webu Rotten Tomatoes, tedy výběru nejlepších filmů na základě hodnocení většiny. Nemusíte se však bát, že se u jejich náhradníků nebudete bát - jenom očekávejte, že hlas davu do role nejlepších hororu historie katapultuje některé skutečně nečekané ač překvapivě logické zástupce. 
Připravte se na Insidious 2: připomeňte si, co vše natočil jeho režisér James Wan

Připravte se na Insidious 2: připomeňte si, co vše natočil jeho režisér James Wan

18. 11. 2013 | Téma | Ladislav Loukota

Sotva pětatřicetiletý, původem malajsko-australský režisér James Wan stihl za svou desetiletou kariéru renovovat hororový žánr tituly jako jsou Saw nebo V zajetí démonů. Do českých kin nyní přichází pokračování jeho méně známého hororu Insidious. Vlivem bizarního rozhodnutí se jeho první díl našim kinům vyhnul – o to větší je však důvod si Wanovu tvorbu doplnit, a třebas si předtím i v našem rychlopřehledu připomenout další Wanovu tvorbu.
V zajetí démonů - recenze

V zajetí démonů - recenze

29. 7. 2013 | Recenze | Karel Drda

Možná je nutné hned pro začátek říci dvě věci – horory mám jako žánr velmi rád, protože se vždycky bojím úplně stejně, totiž hodně. A tak ač mám sice hodně nakoukáno, dokážu se pobavit nad neustále stejnými postupy, které vyústí vždy v příjemné leknutí. V zajetí démonů je přesně takovým filmem. Funguje zde řemeslo, herci, střih a hudba. Samotný příběh už takovou spokojenost nevzbuzuje.
Reálný příběh za hororem V zajetí démonů

Reálný příběh za hororem V zajetí démonů

26. 7. 2013 | Téma | Ladislav Loukota

Zazní-li u nadpřirozeného hororu formulka „dle skutečných událostí“, překvapí to nejednoho diváka. Právě údajně reálnou příhodou jisté americky rodiny Perronových, terorizovanou nadpřirozenými silami, se však zašticuje nový a rekordně úspěšný horor V zajetí démonů. 
Červencová přehlídka filmových krasavic

Červencová přehlídka filmových krasavic

19. 7. 2013 | Téma | Ladislav Loukota

Vyrazíte-li v sedmém měsíci do kina, existuje slušná šance, že svůj pohled upřete i na jednu z následujících hereček. Abyste se mezi nimi neztratili, přinášíme krátkou obrazovou i faktickou ochutnávku nejzajímavějších červencových kousků!

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.