Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 - 11:49 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze zdroj: Tisková zpráva

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti.

Na návštěvníky výstavy Bond in Motion čeká více než pětatřicet vozidel, která se objevila po boku nejslavnějšího špiona světa z šedesátileté filmové historie o Jamesi Bondovi. Standardní vstupenky jsou k dostání od 95 Kč v předprodejní síti GoOut od 18. října. Jednotlivá čísla vstupenek pak budou zařazena do slosování o možnost vyhrát zájezd s Aston Martinem na Velkou cenu Rakouska F1 v příštím roce, přičemž jeden šťastlivec získá motocykl značky Triumph z limitované edice Bond. Další luxusní ceny, které někteří z návštěvníků vyhrají, budou brzy oznámeny.

Tři slova

„Bond. James Bond – těmito slovy, která v roce 1962 pronesl Sean Connery, se světu představila nejdéle hraná a snad nejoblíbenější filmová postava všech dob. I když se charakter v čase proměňoval, vozidla zůstala klíčovou součástí půvabu této série. A nyní si je návštěvníci pražského Výstaviště budou moci do detailu prohlédnout z první ruky. Bond in Motion je zážitek, který osloví všechny diváky, od těch nejmladších až po zaryté fanoušky, od obdivovatelů kinematografie až po milovníky techniky
a dobrodružství. Každý si zde najde něco pro sebe,“
říká Nicolas Borenstein, pořadatel pražské výstavy Bond in Motion.

V prostorách dvou Křižíkových pavilonů propojených proskleným tunelem bude k vidění více než pětasedmdesát výstavních exponátů, které pokrývají šest desetiletí filmové historie. Tato neuvěřitelná sbírka zahrnuje automobily, motocykly, lodě, letadla, vrtulníky, a dokonce i pouzdro na violoncello, které použil Bond také jako dopravní prostředek – jako sáně v legendární scéně s Timothym Daltonem a Maryam d’Abo. Většina exponátů navíc nese autentické stopy kaskadérských kousků prováděných během natáčení.

bim-04-photo-eon-scaled zdroj: Tisková zpráva

Česká stopa

Velkolepá scénografie výstavy na ploše bezmála 3000 m² je rozdělena do světů inspirovaných čtyřmi živly: ohněm, zemí, vodou a vzduchem. Po cestě najdete model Lotus Esprit Turbo z filmu Jen pro tvé oči z roku 1981. Návštěvník může také obdivovat Aston Martin V8 z filmu Dech života z roku 1987, BMW Z8 z filmu Jeden svět nestačí z roku 1999 a Aston Martin DB10 z filmu Spectre z roku 2015. Je tu dokonce i skutečný Aston Martin DBS z filmu Casino Royale z roku 2006, který se natáčel v České republice.

„Jako dlouholetý fanoušek Bonda jsem nadšený, že můžeme tento velkolepý projekt předvést v městě, které je mi už několik let domovem. Součástí výstavy je i bar 007 rozmístěný do dvou pater, který bude po dobu konání akce otevřen v areálu Výstaviště,“ říká Serge Borenstein, jeden z pořadatelů, kteří stojí za myšlenkou přenést výstavu z Bruselu do Prahy.

Garant výstavy

„Bylo nesmírně důležité oživit všechny exponáty filmovými ukázkami a prostředím vytvářejícím autentickou atmosféru. To se nám podařilo jen díky podpoře a vedení společnosti EON Productions, která nám umožnila zdokonalit výstavu na tak vysokou úroveň,“ komentuje Stéphane Pisane, generální ředitel společnosti Carbon 12011, jednoho z promotérů.

Pro více informací navštivte www.bondinmotion.cz.

Zdroje: Inzerce

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.