Červencová přehlídka filmových krasavic

19. 7. 2013 - 23:05 | Téma | Ladislav Loukota

Červencová přehlídka filmových krasavic Vera Vermiga | zdroj: tisková zpráva

Vyrazíte-li v sedmém měsíci do kina, existuje slušná šance, že svůj pohled upřete i na jednu z následujících hereček. Abyste se mezi nimi neztratili, přinášíme krátkou obrazovou i faktickou ochutnávku nejzajímavějších červencových kousků!

Audrey Tautou

Sedmatřicetiletá Francouzka s uhrančivým pohledem bude nejspíše navždy nejznámější pro roli Amélie z Montmartru. Toto léto se však bleskla i v oceňovaném ujetém dramatu Pěna dní od Michela Gondryho.

Film: Pěná dní, premiéra 4. července

Zajímavost: V mládí zvažovala i kariéru bioložky zaměřené na studium primátů.

  Audrey Tatou Audrey Tatou | zdroj: tisková zpráva

Vera Farmiga

Jako lovkyně démonů se Vera Farmiga letos představí ve snímku, inu, V zajetí démonů. Tato dáma ve středních letech si na svůj herecký sukces počkala dlouho – i přes roli v oceňovaném snímku Poprava jste ji však mohli zahlédnout ve snímcích Skrytá identita či Chlapec v pruhovaném pyžamu.

Film: V zajetí démonů, premiéra 25. července

Zajímavost: Vyrůstala v ukrajinské komunitě a angličtině přišla na chuť až v šesti letech.

Vera  Vermiga Vera Vermiga | zdroj: tisková zpráva

Alexis Bledel

Dva roky trvalo, než česká distribuce sáhla po filmu Violet & Daisy o dvojici mladých nájemných vražedkyň – přesto se tak stalo a budeme díky tomu na velkém plátně moct sledovat i Alexis Bledel, známou pro roli zajíčka Rory v Gilmorových děvčatech. Od té doby slečna Bledelová po všech směrech dospěla a loni si tak střihla i postavu nešťastné manželky v seriálu Mad Men.

Film: Violet & Daisy, premiéra 25. července

Zajímavost: Má slabost na své kolegy. Po několik let randila v Milo Ventimigliem, který si krom Gilmorových děvčat dali hlavní roli v seriálu Hrdinové, letos v březnu se pak zasnoubila s Vincentem Kartheiserem, hlavním slizounem Mad Menů.

Alexis Bledel Alexis Bledel | zdroj: tisková zpráva

Olga Makejeva

Romantické drama Oranžová láska k nám přichází nejen s příběhem hlubokého příběhu o partnerství. Zároveň v něm totiž oceníte i éterický pohled mladé ukrajinské divadelnice Olgy Makajevy.

Film: Oranžová láska, premiéra 11. července

Zajímavost: Film měl premiéru před šesti lety.

Olga Makejeva Olga Makejeva | zdroj: tisková zpráva

Rinko Kikuči

Východní vnady v červenci zastoupí japonská hvězda ve snímku Pacific Rim - Útok na Zemi. Doposud si pohledu na její gigantické oči mohli užívat především japonští diváci ve filmech Ikitai či Sanmon Yakusha, mezinárodní potlesk si však odnesla i za roli hluchoněmé dospívající dívky v dramatu Babel.

Film: Pacific Rim - Útok na Zemi, premiéra 11. července

Zajímavost: Zvládá lukostřelbu, tradiční japonský tanec i jízdu na koni či motorce!

Rinko Kikuči Rinko Kikuči | zdroj: tisková zpráva

Anne Paulicevich

Pokud se muž dostane na vztahový, taneční a festivalový hit Tango libre, záchranný kruh mu hodí sympaticky nosatá belgická herečka Anne Paulicevich. Je jí vlastní naprosté vyhranění vůči bulváru a nulový počet hanbatých fotek – a snad i právě proto je Anne jedním z nejzajímavějších pokoukání v červencových kinech.

Film: Tango libre, premiéra 25. července

Zajímavost: Anne krom hlavní role sepsala k Tango libre i scénář.

Anne Paulicevich Anne Paulicevich | zdroj: tisková zpráva

Saoirse Ronan

Nominace vycházející hvězdičky do podobného přehledu by ještě před pár lety smrděla kriminálem – Saoirse je sotva čerstvých devatenáct a svou kariéru započala jako naivní dítě v epické depce Pokání. Od té doby jsme její uhrančivý pohled mohli spatřit i rozdávat vazolamy v akčním ambientu Hanna či plakat nad svým vrahem v nepodařeném dramatu Petera Jacksona Pevné pouto.

Film: Violet & Daisy, premiéra 25. července

Zajímavost: Její jméno se čte "Šerša Rounan".

Saoirse Ronan Saoirse Ronan | zdroj: tisková zpráva

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.