V únoru na plátnech zazáří herci Waltz, Gleeson i nadsamec Dornan

3. 2. 2015 - 21:30 | Téma | Ladislav Loukota

V únoru na plátnech zazáří herci Waltz, Gleeson i nadsamec Dornan zdroj: tisková zpráva

Charakterní herci, akční hrdinové i sexy playboy - to je nabídka herců v rámci únorových filmových premiér. Mrkněte na výběr herců, kteří v těchto týdnech čekají v přítmí kinosálů.

Eddie Redmayne
Hned ve dvou filmech, které mají v Česku v únoru premiéru, hraje Eddie Redmayne. Čerstvý třiatřicátník (narozeniny oslavil 6. ledna) se nejdřív objeví v akční sci-fi Jupiter vychází, kde si střihl roli úhlavního (a poněkud slizkého) nepřítele ústřední hrdinky v podání Mily Kunis. Podruhé ho už koncem můžete vidět jako Stephena Hawkinga v biografickém filmu Teorie všeho.
Eddie vzešel z "dobrých kruhů" - konkrétně rodiny britských finančníků a za zmínku rozhodně stojí, že na studiích na prestižní střední Eton College byl jeho spolužákem princ William. Později se vrhl na studium dějin umění v Cambridge, kde však nakonec zazářil v Shakespearově Večeru Tříkrálovém a nadchl se pro divadlo. S filmem si Eddie potykal v kriminálce Like Minds v roce 2007. Vidět jste ho mohli i ve snímcích Královna Alžběta: Zlatý věk, Můj týden s Marylin, Králova přízeň a loni i v muzikálu Bídníci po boku Hugh Jackmanna, Russella Crowea a Anne Hathaway.

eddie-redmayne zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Jupiter vychází, premiéra 5. února, a také Teorie všeho, premiéra 26. února
Zajímavost: Redmayne se uchytil i jako model - v roce 2008 se například účastnil kampaně pro ikonickou britskou značku Burberry.

Domhnall Gleeson
A teď do sousedního Irska. Právě odsud totiž pochází zrzavý sympaťák Domhnall Gleeson, který na sebe poprvé výrazněji upozornil v sedmičce Harryho Pottera, kde ztvárnil nejstaršího z rodu Weasleyových Billyho. Synka známého herce Brendona Gleesona (který si v HP sérii mimochodem zahrál Pošuka Moodyho) v témže roce "potkaly" i zajímavé příležitosti v coenovce Opravdová kuráž nebo depresivní sci-fi Neopouštěj mě, později si zahrál i v akčňáku Dredd, romantice Lásky čas po boku Rachel McAddams a pamatovat si ho můžete i jako správňáka Konstantina Levina ve Wrightově Anně Karenině.
V únoru Gleesona spatříte v dramatu Nezlomný režírovaném Angelinou Jolie. V dramatu o sportovci Lousi Zamperinim, který za války padne do japonského zajetí, ztvárnil Zamperiniho souputníka. A pro roli musel shodit pěkných pár kilogramů.

gleeson zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Nezlomný, premiéra 5. Února
Zajímavost: Po účasti v Harry Potterovi má Gleeson nakročeno i do dalšího populárního fanouškovského světa, letos se totiž objeví i v nových Hvězdných válkách.

Bratři Hádkové
Čtyřicátníkovi Užovce se nedaří nakopnout svůj vlastní život, jeho bratr feťák a zloděj Kobra ho zas zjevně rozjel špatným směrem. Užovka tahá Kobru z průšvihů a když se zlotřilému bratrovi rozhodne dát lekci, něco se pokazí... To je nástřel další únorové premiéry českého snímku Kobry a užovky režiséra Okresního přeboru a Čtvrté hvězdy Jana Prušinovského. Hlavní role v něm ztvárnili Matěj a Kryštof Hádkovi, kteří jsou bráchové i ve skutečnosti.
Známější z dvojice je běžnému divákovi patrně mladší Kryštof, který svou kariéru odstartoval rolí mladého pilota ve Svěrákově Tmavomodrém světě a od té doby nasbíral řadu více či méně podařených filmových a televizních zářezů (namátkou Experti, Bobule, 3 sezóny v pekle nebo nedávný Případ pro exorcistu). O sedm let staršího Matěj si jméno udělal na divadle, ztvárnil však i mladého hooligana v Non Plus Ultras, prošel i televizními projekty Udělení milosti se zamítá, Nevinné lži, Cirkus Bukowski nebo Terapie II.

hádek zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Kobry a užovky, premiéra 19. února
Zajímavost: Kobry a užovky jsou první film, v němž bratrská dvojice před kamerou sehrála bratrskou dvojici…

Jamie Dornan
Bůh sexu v mnoha podobách - to je aktuální role očekávaného a poněkud kontroverzního projektu Padesát odstínů šedi, který do (nejen) českých kin vtrhne na Svatého Valentýna. Hrdinu knižního bestselleru – náruživého superbohatého podnikatele se slabostí pro sado maso praktiky Williama Greye – ztvární dvaatřicetiletý Jamie Dornan. Rodák z Belfastu začínal v modelingu a, poněkud paradoxně, je jednou z jeho dosud nejznámějších rolí Lovec a šerif v jednom v pohádkovém seriálu Once Upon a Time.

Jamie-Dornan zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Padesát odstínů šedi, premiéra
Zajímavost: Mezi lety 2003-2005 Dornan randil s tehdy mladičkou Keirou Knightley a necelé dva roky je ženáč. Na jaře 2013 si v hrabství Somerset vzal anglickou herečku, zpěvačku a textařku Amelii Warner, ještě téhož roku se pak manželům narodila dcerka Dulcie. Co se natáčení Padesáti odstínů šedi týče, tak Dornan údajně prohlásil, že nemá rád své tělo a nesnáší obleky, což je trochu vtipné vzhledem k tomu, že nahá kůže a luxusní kvádra jsou ve filmu víc než podstatné.

Colin Firth
Britský klasik Colin Firth je hlavní hvězdou dalšího počinu Matthewa Vaughna (Kick Ass, Hvězdný prach, X-Men:První třída) akční krimi komedie Kingsman: Tajná služba. Firth jako superagent a anglický gentleman (v rámci možností) v jednom Harry Hart s nováčkem z ulice Garym rozehrají partii za záchranu světa, který chce výrazně poškodit záporák v podobě (výrazně pohublého) Samuela L. Jacksona. A k tomu jim sekundují další klasici jako Mark Strong, Michael Caine nebo třeba Mark "Luke Skywalker" Hamill.
To, že je hlavním hrdinou nové "vaughnovky" právě Firth není náhodou. Režisér chtěl oblíbeného britského herce obsadit už do X-Men: První třída, nakonec si však musel ještě pár roků počkat.

colin_firth zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Kingsman: Tajná služba, premiéra 19. února
Zajímavost: Ve filmu získali malé úlohy slavní neherci – třeba zpěvačka Adele, fotbalista David Beckham nebo Elton John.

Christoph Waltz
A to nejvyzrálejší na závěr. Christoph Waltz si na mezinárodní slávu počkal do poněkud vyššího věku, o to intenzivnější jízdu však v posledních letech zažívá. Osmapadesátiletý Rakušan, jemuž před šesti lety kariéru nevídaně nakopla postava slizouna Hanse Landy v tarantinovce Hanební pancharti, v únoru vtrhne do českých v nejnovějším filmu Tima Burtona Big Eyes. Ztvární tu, též nepříliš sympatickou, postavu Waltera Keana, který se v 50. letech prosadil jako malíř – než vyšlo najevo, že autorkou obrazů je jeho žena. Následovala soudní pře a právě Margaretin osud inspiroval Burtona k natočení biografického snímku.

christoph-waltz zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Big Eyes, premiéra 5. února
Zajímavost: Big Eyes jsou první Burtonův snímek po více jak dvaceti letech, v němž nehraje jeho (dnes už patrně bývalá) partnerka Helena Bonham Carter a Johnny Depp.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.