Srpnové herečky - Kate Mara, Christina Applegate a ty další...

8. 8. 2015 - 12:00 | Téma | Ladislav Loukota

Srpnové herečky - Kate Mara, Christina Applegate a ty další... zdroj: tisková zpráva

Ačkoliv tradiční logika velí očekávat v letních měsících nával těch největších blockbusterů plných krasavic nejepičtějšího ražení, tentokrát srpen nabízí vpravdě nečekaná jména. Od někdejší seriálové hvězdičky přes feministickou bohyni až po kubánskou krásku druhořadých ambic je ovšem přesto srpen plný překvapení! 

Christina Applegate
I když bychom nechtěli malovat čerta na zeď, ve svých 43 letech je nepravděpodobné, že se Christině Applegate jednou znovu dostane stejná porce slávy, jakou si užívala v 90. letech. Někdejší hvězdička sitcomu Ženatý se závazky se přesto pořádně činí na poli dabingu animáků i u alternativních komedií. Role Christiny Applegate mnohdy nějakým způsobem čerpaly ze staromilské atmosféry a nostalgie. Ať už hrála v crazy komedii Zprávař, v níž to étosem 70. let jenom čpí, Letuška 1. třídy pak podobně působila dojmem satiry starších látek.

applegate zdroj: tisková zpráva

Není se proto čemu divit, že si střihne jednu z hlavních rolí v Bláznivé dovolené, přímém pokračování stejnojmenného filmu (a následné série) z roku 1983. Uvážíme-li navíc práci Christiny Applegate v propagování rizik rakoviny prsu, kterou si sama zažila, není to vlastně vůbec špatné pokračování kariéry herečky, která byla známá pro role povrchních slečínek.
Uvidíte v: Bláznivá dovolená, premiéra 27. srpna
Zajímavost: První roli si zapsala už ve třech měsících. "Zahrála" si tehdy batole v seriálu Tak jde čas.

Alicia Vikander
Severská kráska Alicia Vikander je naproti tomu zcela novou krví ve filmovém světě. Její debut Milovaná byl natočen teprve před šesti lety a doznal popularity spíše v domovském Švédsku. Alicia ale rychle stoupala dále - jen o tři roky na to se objevila v mezinárodní Anně Karenině, rok na to v dramatu The Fifth Estate, a především na počátku tohoto roku jako robotka v inteligentní sci-fi Ex Machina.

wikander zdroj: tisková zpráva

Alicia rychle šplhá do nejvyšší ligy, jenom letos se ještě objeví v pěti dalších filmech, především ve spionážní novince Krycí jméno U.N.C.L.E., která působí jako (další) pocta éře prvních bondovek. Vidět Alicii v roli "bondgirl" bude jistě velmi zajímavé, vzhledem k její herecké dráze ale očekáváme, že předvede víc než jen sexappeal.
Uvidíte v: Krycí jméno U.N.C.L.E., premiéra 20. srpna
Zajímavost: Než se vydala na hereckou dráhu, věnovala se baletu. Právě odtud její kroky směřovaly k baletnímu divadelnímu herectví.

Amy Schumer
Notně netradiční podívanou je i výkon komičky Amy Schumer v typicky apatowsky sprosté komedii Vykolejená. Jednak protože Schumer nedisponuje "tradičními" hollywoodskými proporcemi, a jednak protože si v romantické komedii se svým partnerem vymění typové role - Schumer jako věčně drsná "vobšoustnice" zde totiž balena jemnocitným doktorem s tváří Billa Hadera. Snímek tak naruby obrátí klasické schéma starého mládence, který náhle potká “tu pravou”.

schumer zdroj: tisková zpráva

Pro Amy Schumer, která vystoupala do popředí rovněž v posledních pěti letech, je role sepsaná doslova na tělo. Sama Schumer se podílela na tvorbě scénáře, ve svých skečích se přitom dlouhodobě stylizuje do notně promiskuitní a vrchovatě feministické polohy, zvláště v Americe stále kontroverzní kombinace. Jak snímek dopadne, se zřejmě otiskne i do její další kariéry - i když si střihla celou řadu stand-upů a seriálových roliček, na filmovém poli hlavních rolí jde pro ní o debut.
Uvidíte v: Vykolejená, premiéra 6. srpna
Zajímavost: Dětství Schumer bylo podobně cynické jako její humor - i když se narodila do bohaté newyorské rodiny, v devíti letech rodinná společnost zkrachovala, jejímu otci byla rovněž diagnostikována roztroušená skleróza a rodiče se poté brzy rozvedli...

Kate Mara
Snad nejtradičnější představitelkou moderní hollywoodské herečky je během srpnových premiér drobná kráska Kate Mara, i u té je však situace komplikovanější. Ve světě filmu se motá už přes dekádu, stále však ne a ne najít pro sebe velký úspěch - první větší roli si střihla v roce 2005 ve Zkrocené hoře, průlomem byla však až role novinářky v prestižním seriálu House of Cards. I z něho však byla její postava odklizena. Dokonce i její o dva roky mladší sestra Rooney Mara tak má na kontě více úspěchů, především Lisbeth v americké verzi Mužů, kteří nenávidí ženy.

Mara zdroj: tisková zpráva

Kate Mara se však nevzdává a podstatně ji nakopnout do širšího povědomí by mohla nová verze Fantastické čtyřky. V té si zahraje Neviditelnou ženu (v minulé verzi ji hrála Jessica Alba). Snímek se přitom zjevně pokousí vyhranit se jak vůči marvelovských adaptacím, tak i serióznějšímu a dospělejšímu Muži z oceli. Uvidíme, jak to dopadne - jisté ale je, že Kate Mara by si trvalý kasovní trhák už zasloužila.
Uvidíte v: Fantastická čtyřka, premiéra 13. srpna
Zajímavost: 11. září 2001 prožila na palubě letu z New Yorku do Los Angeles. Kvůli chaosu v komunikacích po útocích se tak její rodina obávala, že byla v jednom z unesených strojů.

Natalie Martinez
Netradičně pestrý měsíc pak zakončíme s americko-kubánskou krasavicí Natalií Martinez, která bude od 6. srpna k vidění ve sci-fi dramatu Nesmrtelný. Martinez si již dříve získala značnou popularitu u určitých diváků popularizu za telenovelu Fashion House (2006), jenom u svých věrných však rozhodně nehodlala zůstat. Byť na počátku filmové dráhy prošla vedlejší rolí v béčku Death Race (2008), rychle přesedlala i na vážnější role.

martinez zdroj: tisková zpráva

První z nich byla v roce 2012 policejní Patrola, rok na to nastoupila i do podpůrné role policejní důstojnice ve sci-fi seriálu Pod kupolí. Nyní se ve vedlejší roli objeví i ve sci-fi Nesmrtelný jako bývalá manželka hlavního hrdiny (Ryan Reynolds).
Uvidíte v: Nesmrtelný, premiéra 6. srpna
Zajímavost: I když Martines netrhá zrovna žebříčky oscarové kvality, rozhodně nejde o špatnou kariéru na to, že začínala jako mladá reklamní herečka a mluvčí Jennifer Lopez.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.