Přehlídce nejnovějších trailerů vévodí Pixels a katastrofický film San Andreas

18. 3. 2015 - 22:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Přehlídce nejnovějších trailerů vévodí Pixels a katastrofický film San Andreas zdroj: tisková zpráva

Pixely, Hotel Transylvania 2, nebo další animovaný trhák Inside Out, takové jsou trailery posledního týdne, které spojuje především zábava pro teenagery a komediální žánr. Nabízíme vám přehled těch nejzajímavějších filmových ukázek.

Asi největší zájem vzbudil trailer k chystanému filmu Chrise Columbuse Pixels (Pixely), který se v kinech objeví v druhé polovině letních prázdnin. Snímek přitáhl nejvíce diváků především z herní komunity, což vzhledem k tématu a Pac-Manovi, který likviduje New York je logické. Na druhou stranu lze předpokládat, že vzhledem k tomu, že snímek produkuje firma Adama Sandlera Happy Madison, půjde především o komedii. Sandler má ke hrám ve filmu docela blízko, v roce 2006 produkoval ve své společnosti třeba opravdu hodně fekální komedii Grandma´s Boy o partě beta testerů v jedné herní vývojářské firmě.

zdroj: Archiv

Pixels jsou však mnohem větším velkofilmem, jsou hodně o tricích a kupodivu se Sandler (hrající jednu z hlavních rolí) inspiroval krátkým nezávislým a stejnojmenným snímkem z roku 2010. Fakt, že scénář k filmu napsal Tim Herily, slibuje fanouškům Sandlera, že půjde opět o pro něj velmi typický styl humoru, který nevoní úplně každému. Columbus by však nekontrolovatelné energii populárního komika měl dodat řád a novinka Pixels by mohla tak více rodinným snímkem. Zápletka o tom, kterak NASA pošle do vesmíru sondu s hrami z konce osmdesátých let, coč si mimozemšťani vyloží špatně a pošlou na nás oživlé postavičky z her, nezní úplně špatně.

Hotel Transylvania z roku 2012 má se Sandlerem také hodně společného. Animovanou strašidelnou pohádku spoluprodukoval a navíc namluvil postavu Drákuly. Nyní se vrací ve dvojce, která podle všeho slibuje opět  zběsilou podívanou a poněkud netypický humor pro příběhy pro nejmenší. Pravdou je, že Hotel Transylvania 2 je z ukázky hodně drsný. Dědeček Drákula chce "rozlítat" svého vnoučka tím, že jej prostě hodí z vysoké věže dolů na zem.

zdroj: Archiv

Další animák  s názvem Inside Out nabízí určitě korektnější humor a nelze očekávat, že bude nějak kontroverzní. Za vznikem totiž stojí studio Pixar patřící do stáje Walta Disneyho. Kdysi progresivní přístup pixarovské generace je pryč, firma produkuje prostě jen další komerčně velmi chytře vybalancované CGI filmy. Od snímku Inside Out si však slibujeme přeci jen trochu lepší a originálnější přístup. 

zdroj: Archiv

Pixar se rozhodl podívat do hlav lidí způsobem, který trochu připomíná Křečka v noční košili. Představte si mozek jako ohromný velín, kde se u počítačů rozhodují malinkatí tvorové, jaké nám nadělí emoce. Docela vtipné, nemyslíte?

Vypadá to, že se vrací éra katastrofických filmů. Žánr zničený jako třikrát přejetý zajíc těžkotonážním truckem však stále dokáže díky vizuálním efektům a nějakému hlavnímu hrdinovi, dostat do kina masy diváků. Tím nyní bude Dwayne Johnson, který studiím dokáže stále vydělat mraky peněz a tématem bude zemětřesení. San Andreas slibuje dostatečně pitomou zápletku, aby to byl hit.

zdroj: Archiv

Přestože ve filmu lehne hodně domů a mostů, film netočil Emmerich! Na květnovou premiéru se ovšem těšíme.

Zdroje: YouTube , Cïnemablend

ČLÁNKY O FILMU

Hotel Transylvánie 3? Vlastně se to dalo čekat

Hotel Transylvánie 3? Vlastně se to dalo čekat

3. 11. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

První film o hotelu pro strašidla Hotel Transylvania byl překvapivě výbornou komedií. Nedávno uvedená dvojka sice nepřekvapila už ničím, ale stále solidně bavila. Je tedy jasné, že když se k tomu přidají tvrdá data návštěvnosti kin, musí logicky vzniknout i další díl. Studio Sony dnes oznámilo, že trojka dorazí do kin v září 2018.
Hotel Transylvánie 2 - recenze proklatě zábavného animáku

Hotel Transylvánie 2 - recenze proklatě zábavného animáku

25. 9. 2015 | Recenze | Vojtěch Karlík

Máte děti? Sami sebe považujete za zábavného a chcete se všichni společně odvázat? Jděte na druhý díl Hotelu Transylvánie. To není reklamní slogan, ale stručný souhrn pocitů, kterých se autor tohoto textu dočkal poté, co se svým šestiletým synem viděl tento film za jeden den dvakrát. 
Hotel Transylvania 2 přispěchal s vtipným trailerem

Hotel Transylvania 2 přispěchal s vtipným trailerem

13. 3. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Hotel Trasvylvania byl hodně vydařený a fakt zábavný animovaný film o tom, jak kdesi v Rumunsku stále žije Dracula se svojí dcerou. Do jeho hotelu pro strašidla se přimotá člověk a o legraci je vystaráno. nyní se chystá dvojka a tvůrci zveřejnili velmi vtipný trailer.
Bondovka Skyfall opět vede žebříček návštěvnosti kin

Bondovka Skyfall opět vede žebříček návštěvnosti kin

6. 11. 2012 | Dokina.cz | Michal Burkoň

Na čtvrt milionu lidí během dvou týdnů v českých kinech zhlédlo nejnovější bondovku Skyfall. O víkendu si na konto připsala 75.344 diváků, kteří v pokladnách nechali 11,1 milionu korun. Druhé místo obsadil podle informací Unie filmových distributorů americký animovaný snímek Zvonilka: Tajemství křídel, jemuž stačilo 11.630 lidí.
Hotel Transylvánie - recenze

Hotel Transylvánie - recenze

7. 10. 2012 | Recenze | red

Jáchym Kraus, který hraje rebela Patrika Hájka v příštích dílech políbí svou spolužačku, autistku Nikol Matulovou, kterou ztvárňuje Sára Sandeva.
Hotel Transylvania

Hotel Transylvania

3. 10. 2012 | Téma | red

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.