Hotel Transylvánie - recenze

7. 10. 2012 - 14:15 | Recenze | red

Hotel Transylvánie - recenze zdroj: tisková zpráva

Jáchym Kraus, který hraje rebela Patrika Hájka v příštích dílech políbí svou spolužačku, autistku Nikol Matulovou, kterou ztvárňuje Sára Sandeva.

Hotel Transylvánie vychází z jednoduchého předpokladu, že někde musí strašidla, co známe z hororů i pohádek bydlet. Upírský hrabě Dracula zde není jen vládcem svého panství, ale současně vlastní i velmi vytříbený hotel Transylvanie, kam mohou dorazit všechny příšerky dorazit, ubytovat se a hlavně si odpočinout od lidí. Problém nastane ve chvíli, kdy ke vratům Draculova hotelu dorazí nic netušící mladík, který si chce odpočinout po turistické túře. Jenže klučina nedorazil v nejlepší okamžik. Příšery nejsou zrovna rády, když do jejich světa zabrousí člověk. A Dracula má navíc dceru Mavis, která má oslavit plnoletost a život mezi strašidly ji nebaví.

Hotel Transilvánie

Sandler pro nejmenší

Divákovi se nabízí srovnání s nedávno uvedeným animákem Norman a duchové, oba snímky jsou však svým přístupem velmi rozdílné. Norman a duchové se zaobíral zombie tématikou a své místa si v téhle hororové podívané našel i dospělý divák. Hotel Transylvánie je z producentské dílny Adama Sandlera, který se rozhodl v komediálním duchu uvařit příjemnou omáčku především pro děti, vtipy pro dospělé zde fungující jen jako výplň, která musí udržet rodiče v kině. Sandlerův typický humor je zde v kreslené podobě, oproštěn od fekálních výlevů, které známe z jeho hraných filmů a po pravdě řečeno, na ty nejmenší funguje téměř na výbornou. Zápletka je velmi jednoduchá. Na jedné straně je dívka, která by chtěla odejít do světa lidí a zmatený klučina je jejím klíčem k útěku, na straně druhé jsou pak strašidla a jejich tradice. Zpracování je na velmi slušné úrovni a vzhledem k salvám smíchu těch nejmenších, lze pochopit, proč je film plný klišé a pro dospělého diváka možná až příliš předvídatelných scén. Nevadí to, ale současně snímek ničím nepřekvapuje.

Hotel Transilvánie

Sandler také není kdovíjak originálním tvůrcem. Jeho tvorba má však velmi početnou základnu věrných diváků, kteří se rádi podívají i na jeho tvorbu pro děti. Film je samozřejmě v kinech dabovaný, ale určitě by stálo za to jej vidět i v původním znění. Narazíte zde totiž na velmi povědomé hlasy herců, kteří patří do Sandlerovy stáje. Kromě samotného Sandlera tak v dalších rolích lze slyšet Andyho Samberga, Kevina Jamese, či momentálně stále častěji obsazovaného Roba Riggleho. Režie se ujal Genndy Tartakovsky, což je zkušený animátor, kterého objevil George Lucas pro seriál Star Wars: Clone Wars a nutno říci, že jeho zkušenost je technické kvalitě snímku vidět.

Hotel Transilvánie zdroj: tisková zpráva

Průměr, který nevadí

Hotel Transylvánie sice není žádnou originální podívanou, ale pokud chcete vzít své děti na „pohádku“ do kina, pak rozhodně chybu neuděláte. Vy možná budete řešit předvídatelnost děje, trochu laciné vtípky, ale tohle všechno na nejmenší funguje úplně jinak a ty se budou výborně bavit. V tomto ohledu tak film není žádným zklamáním, ale celkem příjemnou průměrnou podívanou, která se za několik měsíců může stát hitem i v domácí videotéce.

ČLÁNKY O FILMU

Hotel Transylvánie 3? Vlastně se to dalo čekat

Hotel Transylvánie 3? Vlastně se to dalo čekat

3. 11. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

První film o hotelu pro strašidla Hotel Transylvania byl překvapivě výbornou komedií. Nedávno uvedená dvojka sice nepřekvapila už ničím, ale stále solidně bavila. Je tedy jasné, že když se k tomu přidají tvrdá data návštěvnosti kin, musí logicky vzniknout i další díl. Studio Sony dnes oznámilo, že trojka dorazí do kin v září 2018.
Hotel Transylvánie 2 - recenze proklatě zábavného animáku

Hotel Transylvánie 2 - recenze proklatě zábavného animáku

25. 9. 2015 | Recenze | Vojtěch Karlík

Máte děti? Sami sebe považujete za zábavného a chcete se všichni společně odvázat? Jděte na druhý díl Hotelu Transylvánie. To není reklamní slogan, ale stručný souhrn pocitů, kterých se autor tohoto textu dočkal poté, co se svým šestiletým synem viděl tento film za jeden den dvakrát. 
Přehlídce nejnovějších trailerů vévodí Pixels a katastrofický film San Andreas

Přehlídce nejnovějších trailerů vévodí Pixels a katastrofický film San Andreas

18. 3. 2015 | Téma | Vojtěch Karlík

Pixely, Hotel Transylvania 2, nebo další animovaný trhák Inside Out, takové jsou trailery posledního týdne, které spojuje především zábava pro teenagery a komediální žánr. Nabízíme vám přehled těch nejzajímavějších filmových ukázek.
Hotel Transylvania 2 přispěchal s vtipným trailerem

Hotel Transylvania 2 přispěchal s vtipným trailerem

13. 3. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Hotel Trasvylvania byl hodně vydařený a fakt zábavný animovaný film o tom, jak kdesi v Rumunsku stále žije Dracula se svojí dcerou. Do jeho hotelu pro strašidla se přimotá člověk a o legraci je vystaráno. nyní se chystá dvojka a tvůrci zveřejnili velmi vtipný trailer.
Bondovka Skyfall opět vede žebříček návštěvnosti kin

Bondovka Skyfall opět vede žebříček návštěvnosti kin

6. 11. 2012 | Dokina.cz | Michal Burkoň

Na čtvrt milionu lidí během dvou týdnů v českých kinech zhlédlo nejnovější bondovku Skyfall. O víkendu si na konto připsala 75.344 diváků, kteří v pokladnách nechali 11,1 milionu korun. Druhé místo obsadil podle informací Unie filmových distributorů americký animovaný snímek Zvonilka: Tajemství křídel, jemuž stačilo 11.630 lidí.
Hotel Transylvania

Hotel Transylvania

3. 10. 2012 | Téma | red

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.