Poslední lovec čarodějnic - recenze bizarní akce s Vinem Dieselem

25. 10. 2015 - 12:00 | Recenze | Vojtěch Karlík

Poslední lovec čarodějnic - recenze bizarní akce s Vinem Dieselem zdroj: tisková zpráva

Vin Diesel se svým charismatickým vzhledem dohlíží po stovky let na to, aby nám neubližovaly nadpřirozené síly. Ty, jak název napovídá, reprezentují čarodějnice. Snímek režiséra Brecka Eisnera, který natočil před lety příšernou Saharu, je opět strašlivý. Ovšem s trochou tolerantního přístupu se můžeme báječně více než 100 minut báječně bavit.

Předně musím konstatovat, že logiku a selský rozum ve scénáři nesmíte hledat. Naopak, užívejte si úplné nesmysly, které z filmu trčí jako špičaté útesy zoufalství a amatérismu. V hlubokém středověku chce jistá čarodějnice vyhladit lidi  a zabrání jí v tom Vin Diesel (Kaulder). Čarodějnici zabije, ale ta jej prokleje a on musí být nesmrtelný. Takže se pak další stovky let věnuje tomu, že loví všechny čarodějnice. Smysluplné prokletí se tak obrací proti čarodějkám, nebo to chápu špatně?

zdroj: Bontonfilm

Kaulder je vousatý a vypadá jako takový Gimli ve verzi somrák. Čarodějnice samozřejmě likviduje s vervou jakou má Vin Diesel mít. Jenže pak se přeneseme do současnosti a film z počátku jako vážně míněný popcornový horor, začne sklouzávat do kategorie veselé trapnosti. 

Vin Diesel bojuje už jako docela čistý chlápek proti čarodějnicím ve 21. století, což je vlastně dost mocná organizace, která má svá (tajná) pravidla) a pomáhá mu v tom Michael Caine, který se s Vinem Dieselem zná od dětství. Kaulder je něco jako Connor 'The Highlander' MacLeod, jen to tvůrci nechtěli tak okatě přiznat. Nezabije ho setnutí hlavy, ale zázemí trochu naznačuje, že tvůrci se filmem inspirovali, když hulili trávu a psali scénář.

lovec02 zdroj: tisková zpráva

Michael Caine hraje Kaulderova pomocníka Dolana 36 (číslo naznačuje asi generaci). Na scéně se objevuje však Elijah Wood, který převezme funkci 36 a stane se 37. Ta totiž umírá a Kaulderovi je jasné, že se něco zase začíná dít.

Čarodějnice jsou veskrze sympatické a docela hezké ženské. A hnusotu z nich udělá až digitální trik  v rámci nějaké vykutálené akce. To Vin Diesel v minulosti i současnosti nevypadá příliš vábně, ale zase má občas nějakou tu hlášku, která pobaví. Trailer vypadá jako jedna dlouhá řada akcí, ale skutečnost je taková, že se ve filmu hodně řeší a mluví. Tedy dost na to, aby se více a lépe ve studiu stříhalo.

Mix Jeníčka a Mařenky, Horala a Honu na čarodějnice celkem funguje. Z kina neodejdete, ale také si nebudete říkat, že tohle chcete mít za půl roku jako sběratelskou edici na disku doma.

Hodnocení: 40 %

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.