Kam za Terminátorem, aneb když vám filmy nestačí

31. 10. 2019 - 12:51 | Téma | Matěj Svoboda

Kam za Terminátorem, aneb když vám filmy nestačí zdroj: tisková zpráva

Terminátoří sága sice s novým filmem přepisuje vlastní pravidla a odvrací se od vlastní minulosti, přesto v ní najdeme pár příběhů, kterým stojí za to věnovat pozornost. I když už dnes neplatí.

Do kin míří šestý Terminátor. I když vlastně spíš třetí. Jeho tvůrci se totiž rozhodli, že budou navazovat přímo na dvojku a hodlají ignorovat všechno ostatní. To ale neznamená, že si fandové nemůžou užít další terminátorovské příběhy. A ty zajímavé se neodehrávaly jen na plátnech kin.

Co dalšího ze světa Skynetu, terminátorů, Sarah Connor a obřích rakouských kulturistů, co střílí brokovnicí jednou rukou, byste mohli zkusit?

Terminator: Příběh Sáry Connorové

terminátor seriál 1 zdroj: tisková zpráva

Ambiciózní seriál měl premiéru začátkem roku 2008 a docela zaujal. Ratingy byly vysoké, a nakonec se dočkal i druhé řady, bohužel tam už to taková sláva nebyla a navzdory protestům fanoušků, třetí série nikdy nevznikla. Ale ono to vlastně moc nevadí, protože nakonec se z Terminátor: Příběh Sáry Connorové vyklubalo docela zklamání.

Děj navazoval přímo na dvojku a začínal pár let po ní (třetí film, v němž má být hlavní hrdinka mrtvá, tvůrci ignorují), velmi brzy se však přesunou do roku 2007. A pořád jim jde o krk. I když si Sára a John mysleli, že Skynet porazili, tenhle superpočítač se má v budoucnosti evidentně k světu a pořád posílá do minulosti další Terminátory, kteří mají budoucího vůdce lidského odporu zabít. Chrání ho nejen máma, ale i terminátorka jménem Cameron (asi tušíte, proč se tak jmenuje) a z budoucnosti navíc přicházejí i lidé, co jsou připraveni pomoci přiložit ruku k dílu při boji proti Skynetu.

Bohužel po pár dílech se ukázalo, že seriálový Terminátor je vlastně celkem laciná a dost překombinovaná podívaná, která možná měla docela zajímavý příběh na papíře, ovšem s přibývajícími epizodami se na ni koukalo čím dál méně diváků, protože to byla docela nuda. Dnes stojí za pozornost asi jen proto, že tu měla hlavní roli Lena Headey, ta se dva roky po skončení Příběhu Sáry Connorové stala královnou Cersei a s mnohem větším úspěchem se přestěhovala do světa Hry o trůny.

The Terminator: Future Shock

future shock 1 zdroj: tisková zpráva

Fandové filmového Terminátora jedničky volají po filmu, který by se odehrával v temné budoucnosti, kdy lidé bojují proti strojům, po nebi se prohánějí skynetem ovládané bojové letouny a člověk si bez laserové pušky nedojde ani na malou. Čtvrtý filmový Terminátor zkusil jít tímhle směrem, naneštěstí to úplně nedopadlo a v Hollywoodu se zatím do regulérní války se stroji nechystají.

Naštěstí tu máme hry. Terminátorovských her je samozřejmě docela dost, my se ovšem podíváme na klasiku The Terminator: Future Shock.

Ta vyšla v roce 1996, takže dnes logicky nevypadá úplně nejlépe, tehdy však šlo o revoluci. Nejen proto, že se tvůrcům povedlo perfektně převést filmovou depresivní budoucnost na monitory počítačů, ale i kvůli tomu, že jako jedna z prvních 3D stříleček dokázala využívat ovládání s pomocí myši a klávesnice a 3D vypadalo v devadesátých letech naprosto fenomenálně. Pokračování The Terminator: SkyNET navíc nabídlo i multiplayer, ve kterém šlo hrát za slabé, ale tiché a pohyblivé lidi, nebo podstatně nabušenější stroje.

T2-3D: Battle Across Time

terminator battle across time 1 zdroj: tisková zpráva

Kvůli téhle blbině si budete muset udělat výlet do Japonska, T2-3D: Battle Across Time totiž najdete v zábavním parku Universal Studios v Osace, do roku 2012 ale byla i v jejich pobočce v Hollywoodu a před dvěma lety i na Floridě. A o co jde? Představte si, že vás posadí do velkého sálu a společnost Cyberdyne začne machrovat s tím, že chystá výrobu autonomních pěchotních jednotek T-70.

Zajímavé věci se však začnou dít v momentě, kdy dorazí Sarah Connor se synem Johnem, kteří chtějí zničit Skynet, začnou se mydlit s T-1000 a na scénu pak dorazí i T-800. A nakonec i gigantický pavoukovitý T-1000000. A do toho všechno vybuchuje, hoří, hodně se střílí a vůbec je to taková správná legrace.

terminator battle across time 2 zdroj: tisková zpráva

T2-3D: Battle Across Time kombinovalo 3D film, vizuální efekty a velkolepou kaskadérskou show. Celá tahle sranda stála v roce 1996 šedesát milionů dolarů, a to i proto, že bylo potřeba postavit celé nové kino a vybavit ho nejmodernější technologií.

Po plátně se prohánějí Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton nebo Robert Patrick, když ale dojde na akci „naživo“, samozřejmě za ně zaskakují kaskadéři. Největší fandové série se dodnes nevyrovnali s faktem, že v Hollywoodu tuhle atrakci časem nahradili Mimoni…

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.