I ve světě hodnotí Ant-Man a Wasp: Quantumania spíše rozporuplně

20. 2. 2023 - 14:45 | Téma | Adam Homola

I ve světě hodnotí Ant-Man a Wasp: Quantumania spíše rozporuplně zdroj: Foto: Marvel

Naše recenze vyšla dnes, zahraniční recenze jsou taky venku a jedno je tak jisté: Nový Ant-Man rozhodně není žádný vrchol MCU. Vlastně je to sotva průměr.

Film sleduje dobrodružství Scotta Langa (Paul Rudd) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly), kteří spolu s Hankem Pymem (Michael Douglas) a Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) prozkoumávají kvantovou říši, kde se setkávají s podivnými bytostmi a překračují hranice toho, co považovali za možné. Hlavní zápornou postavou je tentokrát arcipadouch Kang (Jonathan Majors), mocný dobyvatel z budoucnosti, který má plány na ovládnutí času i prostoru.

Film režíroval Peyton Reed, podle scénáře Jeffa Lovenesse.

V pořadí už třetí Ant-Man se setkal s negativním ohlasem kritiků, kteří mu vytkli nedostatek originality, humoru i napětí. Na Metacriticu má film průměrné skóre 48 ze 100 na základě 60 recenzí. A obecně žádné velké nadšení tak nevládne ani u nás, ani v zahraničí:

„Ant-Man trvá jen něco málo přes 120 minut, což je v marvelovském měřítku jen mžik, a je dostatečně chytrý, aby byl zábavný, a dostatečně moudrý, aby nepřebýval. Kdo koneckonců lépe chápe výhody toho, že je to malé?“ Entertainment Weekly, 83 bodů ze 100.

„Ant-Man a Wasp: Quantumania je solidním začátkem páté fáze MCU, který dobře slouží příběhu Scotta Langa a představuje hrozivého Kanga.“ ScreenRant, 80 bodů ze 100.

zdroj: Falcon

„Quantumania sice není tak ambiciózní jako nedávné díly jako Wakanda navždy nebo Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, ale přebírá divoce nesourodé tóny a dějové nitky, které jsou pro tuto sérii zdánlivě typické, a vytváří z nich zábavně soudržný celek. Na pokračování, samozřejmě.“ The Wrap, 80 bodů ze 100.

„Je tu fascinující svět k prozkoumání a Ant-Man se konečně blíží plnému využití potenciálu své postavy a tohoto konceptu, ale vše bohužel přebíjí Kang. Quantumania je slibným, ale vratkým začátkem páté fáze Marvel Cinematic Universe, jen škoda, že to jde na úkor hlavního hrdiny.“ Collider, 67 bodů ze 100.

„V případě filmové superpozice musí franšíza, která je postavená na malých filmech, na osobních sázkách a nenucené chemii šarmu Paula Rudda a sympatické skupinové dynamiky, nyní také naplno představit nejen celý vesmír/mikrosvět, ale i další hrozbu na úrovni Thanose, kolem které se bude v nadcházející dekádě soustředit velká část MCU. Upřímně řečeno, od hrdiny s hmyzí tématikou se toho žádá hodně.“ Paste Magazine, 60 bodů ze 100.

„Pokud chcete vidět spoustu podivných CGI vizuálů a zajímají vás základy další fáze Marvel Cinematic Universe, pravděpodobně budete odcházet spokojeni (i když možná trochu zmateni ohledně konkrétních detailů Kangova většího plánu). Pokud chcete vidět film o Ant-Manovi podobný předchozím dvěma filmům o Ant-Manovi – s břitkým humorem, jednoduchými příběhy a vynalézavým využitím Ant-Manových zmenšovacích schopností – máte stejně smůlu jako Scott Lang poté, co ho Kang odvleče do Kvantové říše.“ Screen Crush, 60 bodů ze 100.

zdroj: Marvel Studios

„Dokud nepřijde nějaký tvůrčí druhý dech, příležitostní filmoví diváci i hluboce zapálení fanatici budou muset jednoduše snášet příliš známé, frustrující zástupné filmy, jako je tento. Quantumania se točí kolem mocného padoucha, který chce ovládnout čas. Samotný film je pouhým zabíjením času.“ Rolling Stone, 40 bodů ze 100.

„Film je od zdi ke zdi podbarvený lacině vypadajícím CGI a vypadá, jako by byl natočen z útrob iPhonu první generace – je v něm estetická prázdnota, která drtí duši.“ The Globe and Mail, 23 bodů ze 100.

Mnohem víc recenzí najdete na Metacriticu. Naši vlastní recenzi pak najdete tady.

Ant-Man a Wasp: Quantumania je v českých kinech od minulého týdne, konkrétně od 16. února.

Zdroje: Metacritic , Marvel Studios

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.