Filmaři dokončují natáčení celovečerního snímku Okresní přebor

10. 10. 2011 - 9:00 | Téma | red

Filmaři dokončují natáčení celovečerního snímku Okresní přebor zdroj: tisková zpráva

Filmový štáb režiséra Jana Prušinovského v těchto dnech v Lochovicích na Berounsku dokončuje natáčení celovečerního snímku Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka. Film, který navazuje na divácky úspěšný seriál z prostředí venkovského fotbalového týmu, bude mít v kinech premiéru 29. března příštího roku.

Celovečerní snímek se odehrává v časovém období, které předchází ději stejnojmenného seriálu. Hlavním hrdinou je trenér Pepik Hnátek, který v seriálu vystupoval pouze jako zesnulá legenda fotbalového oddílu TJ Slavoj Houslice. Do role autoritářského trenéra tvůrci obsadili herce a uměleckého šéfa Dejvického divadla Miroslava Krobota.

Režisér filmu dnes ČTK řekl, že se s Krobotem už v minulosti setkal při režírování a velmi toužil s ním natáčet film. "My jsme se dohodli, že když se mu (Krobotovi) bude líbit první verze scénáře, tak že to dělat bude. Jemu se líbila, takže já jsem ho potom přizval, aby se mnou řešil další verze scénáře," uvedl Prušinovský.

David Novotný ve filmu Okresní přebor

Krobot naposledy ztvárnil titulní roli filmu debutujícího režiséra Tomáše Luňáka Alois Nebel. Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) snímek vyslala do prestižních oscarových nominací.

Hnátek je podle tvůrců Okresního přeboru nepostradatelnou duší celého fotbalového oddílu. Před ostatními dlouho skrývá zdravotní obtíže. "Trenér umírá, snaží se to v sobě dusat, někam to zahrabat a nemyslet na to, ale ono ho to stále stíhá," řekl Prušinovský.

Diváci se ve snímku setkají i s dalšími fotbalisty a funkcionáři, na něž jsou zvyklí ze seriálu, který právě vysílá televize Nova. Role zapáleného kapitána Jirky Luňáka opět patří Ondřeji Vetchému. "Luňák trenéra Hnátka upřímně obdivuje, je fascinován jím a jeho postem. Zároveň ale dělá všechno pro to, aby pan Hnátek zemřel a aby to mohl vzít po něm," řekl při dnešním natáčení Vetchý.

Jaroslava Pokorná ve filmu Okresní přebor zdroj: tisková zpráva

Charakterní postavu Václava Orla ztvární Luděk Sobota. Jaroslava Pokorná se představí v roli Hnátkovy manželky, David Novotný jako Jarda Kužel, Pavel Kikinčuk a Leoš Noha jako dvojice funkcionářů Ludvík Hovorka a Adolf Větvička.

ČLÁNKY O FILMU

Okresní přebor stále vede tabulku návštěvnosti kin

Okresní přebor stále vede tabulku návštěvnosti kin

25. 4. 2012 | Téma | red

Fotbalová komedie Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka se stále drží v čele tabulky nejnavštěvovanějších filmů českých kin. Tržby snímku režiséra Jana Prušinovského přesáhly 42 milionů korun za měsíc ji vidělo 320.000 diváků.
Komedie Okresní přebor je stále v čele návštěvnosti českých kin

Komedie Okresní přebor je stále v čele návštěvnosti českých kin

18. 4. 2012 | Téma | red

Fotbalová komedie Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka je i po třetím víkendu v čele tabulky nejnavštěvovanějších filmů českých kin. Tržby snímku režiséra Jana Prušinovského se blíží k hranici 40 milionů korun a počet diváků překročil 287.000. Na svých stránkách o tom informovala Unie filmových distributorů.
Okresní přebor přilákal o víkendu do kin 116.159 lidí

Okresní přebor přilákal o víkendu do kin 116.159 lidí

4. 4. 2012 | Téma | red

Film režiséra Jana Prušinovského Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka přilákal za první víkend do kin 116.159 diváků. Tato komedie natočená po úspěchu televizního seriálu předvedla tak nejlepší výkon ze všech letošních filmů. Podle mluvčího společnosti Bontofilm Petra Slavíka obsadila mezi českými snímky historicky druhé místo.
Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka

Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka

26. 3. 2012 | Téma | red

„Na žádnej ťukes nemáte, jste dřeváci, a proto taky hrajete vokres.“ Málokterý trenér by hru svého mužstva popsal líp. Slavojem Houslice prošlo mnoho hráčů a koučů, ale jen on se v něm zapsal navěky. Legendární trenér Pepik Hnátek. Po obrovském úspěchu televizního seriálu se producenti z Mediapro Pictures rozhodli přenést současný fenomén a možná nejslavnější fotbalový klub v Česku i na plátna kin.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.