Film Líbáš jako ďábel přijde do kin v květnu

23. 1. 2012 - 9:41 | Téma | red

Film Líbáš jako ďábel přijde do kin v květnu zdroj: tisková zpráva

V polovině května přijde do kin komedie Líbáš jako ďábel scenáristky a režisérky Marie Poledňákové, která ve čtvrtek v pražském Luxoru podepisovala stejnojmennou knihu doplněnou filmovými fotografiemi. Oba projekty jsou volným pokračováním snímku o manželském čtyřúhelníku Líbáš jako bůh, který v kinech zhlédlo přes 900.000 diváků. Stejnojmenné knihy, kterou v roce 2009 vydal Knižní klub, se prodalo přes 46.000 výtisků.

Volné pokračování sleduje další osudy středoškolské učitelky Heleny (Kamila Magálová) a lékaře Františka (Oldřich Kaiser). On se odstěhuje od bývalé ženy Bohuny (Eva Holubová).

Zdá se však, že jejich soužití nebude jednoduché. Oba jsou totiž v zajetí problémů a tužeb svých blízkých a bývalých partnerů. Tajně se vydají na dovolenou do Maroka, avšak klid a romantika v exotické zemi mají jepičí život. Zamilovanému páru se lepí smůla na paty, a tak v nouzi oba zavolají bývalým partnerům. Na plátno se vrátí i Jiří Bartoška a dále Nela Boudová, Jiří Langmajer, Roman Vojtek, Martha Issová, Tereza Kostková, Milan Šteindler a Petr Nárožný.

Líbáš jako ďábel

"Další pokračování už určitě nebude," řekla režisérka ČTK na dotaz, zda se pustí do filmu ještě do třetice všeho dobrého. "Ale myslím si, že druhý díl bude stát za to. Je víc komedií, točili jsme převážně v Maroku, kde vzniklo loni na podzim během šesti týdnů kolem 70 procent záběrů. Bylo to náročné, ale veliké dobrodružství. Navíc to na plátně bude vypadat skvěle. Už proto, že kameramanem byl Vladimír Smutný," dodala Poledňáková a pochválila herce.

V Maroku podle ní neexistují "sběrné tábory pro turisty", je to zkrátka turisticky neobjevená země. "Všechno tam žije svým životem a Marrákeš je doslova úchvatná. Uvnitř za hradbami je Medina, kde se po staletí nic nezměnilo a žije tam tři čtvrtě milionu lidí," podotkla režisérka.

Líbáš jako ďábel

Marie Poledňáková je autorkou divácky úspěšných televizních i celovečerních filmů, které získaly řadu ocenění na domácích i zahraničních festivalech. Mezi ně patří komedie Jak vytrhnout velrybě stoličku (1977) a Jak dostat tatínka do polepšovny (1978), pro něž Poledňáková objevila dětského představitele Tomáše Holého.

V roce 1982 vznikla komedie S tebou mě baví svět, která byla o 16 let později vyhlášena nejlepší českou veselohrou století. Získala i zvláštní cenu na MFF v Gijonu 1983 a roku 2000 jí děti udělily Zlaté jablko za nejúspěšnější dětský film století. V roce 1986 Marie Poledňáková natočila Zkrocení zlého muže a o tři roky později Dva lidi v zoo.

Líbáš jako ďábel

K filmové režii se vrátila komedií Jak se krotí krokodýli (2006) a získala diváckou cenu Elsa pro nejúspěšnější pořad.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.