Budoucnost Star Wars: Disney chystá neznámou trilogii i několik seriálů

27. 11. 2019 - 10:34 | Téma | Matěj Svoboda

Budoucnost Star Wars: Disney chystá neznámou trilogii i několik seriálů zdroj: Foto: Disney

Od premiéry devátých Hvězdných válek nás dělí už jen pár týdnů. Star Wars: Vzestup Skywalkera dorazí do českých kin 19. prosince a uzavře nejen novou trilogii, ale podle všeho i celý příběh rodu Skywalkerů.

Jednou provždy (i když, kdo ví…) se tak s diváky rozloučí famílie, do které patří vedle Kylo Rena samozřejmě i Luke Skywalker, princezna Leia a pochopitelně i Anakin Skywalker alias Darth Vader. Rozhodně to ale neznamená konec Hvězdných válek. Těch bude i v následujících letech docela dost. A co konkrétního se na nás chystá?

Neznámá trilogie už za tři roky

star wars 4 zdroj: tisková zpráva

Scenáristé Hry o trůny David Benioff a D.B. Weiss dostali za úkol vymyslet novou trilogii, která by navázala na příběh Skywalkerů. S jejím prvním dílem se počítalo na prosinec 2022 a další měly přijít vždycky po dvou letech. Bohužel to úplně nedopadlo. Benioff a Weiss se totiž vedle studia Disney domluvili i na práci pro Netflix a ten jim zaplatil za jejich služby skutečně hodně peněz a ukázalo se, že jednoduše nejde všechno stihnout, takže Star Wars dělat nebudou.

Ono to sice možná bylo trošku jinak, fandy ani studio totiž neuklidnilo jejich přiznání, že u poslední série Hry o trůny podělali, co mohli, ale zkrátka do světa rytířů Jedi se nevydají. Disney ovšem nehodlá s už oznámenými daty hýbat, takže trilogie vznikne. Jak moc bude vycházet z toho, co chystali Weiss a Benioff, jestli někdo zkusí navázat na jejich práci, případně začne od nuly, zatím však nikdo netuší. A samozřejmě nikdo ani netuší, kdo by to měl být.

Trilogie Riana Johnsona

star wars 3 zdroj: tisková zpráva

Zatraceně talentovaný režisér, jenž má na kontě akční sci-fi Looper a osmý díl Star Wars s podtitulem Poslední z Jediů, chystá vlastní trilogii, to víme už docela dlouho. A taky víme, že fandové z toho nejsou úplně nadšení, protože Johnson se rozhodl ve svých Hvězdných válkách trošku si pohrát s pravidly a ne každý mu za to děkoval.

Situace s jeho trilogií je ale o dost jiná. Johnson tentokrát nebude pracovat se známými hrdiny a ani známým světem. Plánuje se totiž vydat do končin vesmíru, do nichž jsme se ještě nepodívali a představí nám hrdiny, o nichž jsme ještě ani neslyšeli. To mu samozřejmě dává možnost nedržet se mantinelů stanovených předchozími filmy. A to by mu mohlo sednout.

Mimochodem jeho detektivka s Danielem Craigem Na nože, která se chystá do našich kin v lednu, je prý strašlivá pecka, takže pokud režisérovi po Posledním z Jediů nevěříte, zajděte si na ni. A taky si pusťte toho jeho Loopera a skvělé Zmizení.

Star Wars marvelovka

star wars 2 zdroj: tisková zpráva

Kevin Feige je zodpovědný za všechny marvelovky, které se u Disneyho kutí. A umí vydělat prachy. Star Wars se samozřejmě taky daří, pokud nepočítáme neúspěch v podobě Solo: Star Wars Story, ale studiu už došlo, že producentka Kathleen Kennedy je dáma, jejíž styl práce je trošku… řekněme konzervativní (ale myslíme spíš zastaralý).

Chaos při natáčení Sola i Rogue One, kdy došlo na přepisování za pochodu, přestříhávání, a dokonce se nahrazovali i režiséři, nedělá Hvězdným válkám zrovna dobré jméno. Feige má naproti tomu u studia skvělou pověst a zvládá dodávat prvotřídní moderní blockbustery.

Hvězdné války potřebují oslovit mladé publikum a přestat sázet na nostalgii, Feige je miluje, a tak se logicky všichni domluvili, že si jeden film taky zkusí ukuchtit. Mělo by jít opravdu o jeden jediný film a Kathleen Kennedy bude na place také, ale šeptá se, že v případě úspěchu se může stát, že by Feige převzal celou značku… no, uvidíme.

Televizní Cassian Andor

star wars cassian andor zdroj: tisková zpráva

Svět Hvězdných válek je doslova narvaný ikonickými postavami a upřímně Cassian Andor a K-2SO mezi ně úplně nepatří. Ti dva se objevili ve spin-offu Rogue One, kde se pokoušeli s partou rebelů ukrást plány Hvězdy smrti, a i když byli fajn, rozhodně nezanechali takový dojem, že by fanoušci vyžadovali jejich návrat.

Ale dočkají se ho, a to podle všeho už v roce 2021. Děj se bude logicky odehrávat před Rogue One a mezi epizodami III a IV. Cassian Andor byl u toho, jak vznikalo povstalecké hnutí, jeho imperiální robot K-2SO se přeučil na jeho kámoše a společně vyráželi na špionážní mise a ubližovat nepřátelům tam, kde je to nejvíc bolí.

Ano, seriál by měl spadat do žánru špionážních thrillerů, což by mohlo být docela fajn. Vrátí se samozřejmě i představitel Cassiana Andora Diego Luna a jeho robotického kámoše nadabuje opět Alan Tudyk. Producentsky ho zaštítí Stephen Schiff, autor špionážních Takových normálních Američanů.

Televizní Obi-Wan Kenobi

star wars obi-wan kenobi zdroj: tisková zpráva

O návrat Cassiana Andora stál málokdo. Návrat Obi-Wana Kenobiho chtěli všichni! Ewan McGregor je momentálně přesně v tom věku, ve kterém by měl být, pokud by měl hrát Kenobiho mezi třetí a čtvrtou epizodou, sám si roli při natáčení kdysi strašlivě užil (při soubojích se světelnými meči dělal „vžum“ a bylo mu jedno, co na to říká režisér) a před pár lety se objevily informace, že by film mohl natočit Stephen Daldry, režisér dramatu Hodiny a hitu Billy Elliot.

Jenže z toho sešlo a po nepřesvědčivých tržbách Solo: Star Wars Story se o filmu přestalo mluvit skoro úplně. Ale pak zase začalo. Obi-Wan by se měl dočkat svého seriálu na Disney+ a nedávno se objevila informace, že bude do značné míry vycházet z toho, o čem měl být film. Takže se Obi-Wan vlastně jen přestěhoval a místo dvouhodinového dobrodružství v kině dostaneme několikahodinovou podívanou na malé obrazovce. O čem konkrétně to bude, nevíme, scénář je však prý už skoro hotový a natáčení by mělo začít příští rok.

Zdroje: Vlastní

ČLÁNKY O FILMU

Čtyři nejzásadnější události filmového roku 2019

Čtyři nejzásadnější události filmového roku 2019

3. 1. 2020 | Téma | Matěj Svoboda

Uplynulých dvanáct měsíců znamenalo pro filmové fandy i samotný Hollywood hodně změn. Přepisovaly se žebříčky nejúspěšnějších filmů všech dob, dočkali jsme se velkých překvapení i ještě větších zklamání a možná, že se potichu změnila i pravidla, podle kterých filmový průmysl hraje. Co nejzajímavějšího se ve filmovém světě vloni událo?
Recenze: Star Wars: Vzestup Skywalkera – sága končí. A je to dobře

Recenze: Star Wars: Vzestup Skywalkera – sága končí. A je to dobře

19. 12. 2019 | Recenze | Matěj Svoboda

Přiznám se vám k jedné věci. Miluju Star Wars. Když mi bylo osm, vstával jsem do školy dřív, abych mohl chvilku na videu koukat na pirátskou kopii Nové naděje. Jen tu jsem viděl tak padesátkrát a ostatní věci z původní trilogie na tom budou podobně.
Znáte ty nejlepší parodie Star Wars?

Znáte ty nejlepší parodie Star Wars?

13. 12. 2019 | Téma | Matěj Svoboda

Harry Potter? Avengers? Bondovky? Ani náhodou, největší filmový fenomén všech dob jsou Star Wars.
Star Wars začínají před velkým finále šponovat emoce

Star Wars začínají před velkým finále šponovat emoce

26. 11. 2019 | Trailery | Adam Homola

Vzestup Skwylkera je poslední film z hlavní série Star Wars a už klepe na dveře. Premiéru má 19. prosince, ale do kin si na něj budete moct zajít už 18. prosince.
Další Star Wars nebudou mít na starosti tvůrci seriálu Hra o trůny

Další Star Wars nebudou mít na starosti tvůrci seriálu Hra o trůny

29. 10. 2019 | Novinky | Adam Homola

Loni v únoru jsem psal novinku s titulkem „Nové filmy ze Star Wars dostali na starosti tvůrci seriálu Hra o trůny“. Letos v říjnu píšu tuto novinku, zatímco má Kathleen Kennedy a společně s ní i Michelle Rejwan plné ruce práce. Oba pánové šli z kola ven a noví tvůrci nové trilogie, jejíž první díl uvidíme už v roce 2022, zatím nejsou.
Nenechte si ujít finální trailer na Star Wars: Vzestup Skywalkera

Nenechte si ujít finální trailer na Star Wars: Vzestup Skywalkera

22. 10. 2019 | Trailery | Adam Homola

Tak a je to tady. Poslední plnohodnotný trailer (následovat budou ještě TV spoty...) na Star Wars: Vzestup Skywalkera. Poslední díl všech tří trilogií je už za dveřmi a finální trailer nám dává jasně najevo, že tentokrát bysme tu návštěvu v kinech neměli minout.
Kevin Feige chystá vlastní film z univerza Star Wars

Kevin Feige chystá vlastní film z univerza Star Wars

26. 9. 2019 | Novinky | Adam Homola

Šéfproducent Marvelu Kevin Feige podá pomocnou ruku šéfové Lucasfilmu Kathleen Kennedy a společně s ní udělá jeden film z univerza Star Wars.
Budoucnost Star Wars je v rukách Michelle Rejwan

Budoucnost Star Wars je v rukách Michelle Rejwan

20. 6. 2019 | Novinky | Adam Homola

Marvel má svého Kevina Feigeho, zatímco Lucasfilm má Michelle Rejwan. Ta byla jmenována na nově vytvořenou pozici jménem Senior Vice President of Live Action Development & Production a má tak mít na starosti všechno co se týká Star Wars a není to animované. Tedy všechny budou hrané filmy i hrané seriály.
Příští Star Wars natočí tvůrci Hry o trůny

Příští Star Wars natočí tvůrci Hry o trůny

15. 5. 2019 | Novinky | Adam Homola

Šéf Disney Bob Iger prozradil, kdo že bude mít na svědomí další filmy z univerza Star Wars. Ve hře byl Rian Johnson a pak pánové David Benioff a D. B. Weiss a krátkou slámku si vytáhli právě druzí jmenovaní.
Další tři filmy ze Star Wars dorazí až v letech 2022 - 2026

Další tři filmy ze Star Wars dorazí až v letech 2022 - 2026

9. 5. 2019 | Novinky | Adam Homola

Disney oznámila novou trilogii Star Wars, respektive data premiér příštích tří filmů. A teď už víme, že šéf Disney Bob Iger nelhal, když řekl, že si Star Wars dají pauzu.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.