Americký film Souboj titánů již brzy v kinech

11. 4. 2010 - 15:00 | Téma | red

Americký film Souboj titánů již brzy v kinech zdroj: tisková zpráva

Boj o moc muže proti králům a krále proti bohům je námětem amerického filmu Souboj titánů, který je remakem stejnojmenného snímku z roku 1981. Distribuční společnost Warner Bros., která ho dnes představila v Praze na pracovní projekci, ho uvede do kin od 15. dubna v 19 kopiích a také ve 3D projekci.

Perseus (Sam Worthington) - syn boha vychovávaný člověkem - neuspěje v záchraně své rodiny před Hádem (Ralph Fiennes), pomstychtivým bohem podsvětí. Když už nemá co ztratit, rozhodne se zničit Háda dřív, než se jemu podaří zničit Dia (Liam Neeson) a rozpoutat peklo na zemi. A tak se spolu s dalšími bojovníky vydává na cestu do zakázaných světů. Musí se utkat s pekelnými démony i hrůzostrašnými příšerami. Zvítězí, pokud přijme svou moc a sílu jako bůh, vzepře se osudu a půjde vlastní cestou.

Film začíná jako kostýmní drama a po nezbytném historickém úvodu čerpajícím z antické mytologie končí jako akční snímek plný soubojů s obrovskými příšerami. Mezi dalšími herci fanoušci poznají (či díky maskování nepoznají) například Gemmu Artertonovou (Quantum of Solace), Madse Mikkelsena (Casino Royale) a Jasona Flemynga (Podivuhodný případ Benjamina Buttona).

Půl hodiny trvá, než se Perseus dozví pravdu o svém původu. A pak už ze všech koutů vylézají netvoři, na jejichž vzniku se podíleli vizuálními a dalšími speciálními efekty tvůrci snímků Temný rytíř a Gladiátor. Hudbu složil Moulin Rouge.

Souboj Titanu, Kraken zdroj: tisková zpráva

"Náš film je zábava, dobrodružství a únik před realitou v jednom," charakterizoval snímek před americkou premiérou začátkem měsíce režisér Leterrier, který příběh označil za heroický, mytický i romantický. Představitele boha Dia Liama Neesona prý k účasti na projektu přemluvily jeho děti. "Věděl jsem, že se všemi těmi skvělými počítačovými mágy a techniky vytvoříme film, který bude na diváky přímo skákat," uvedl.

Režisér Leterrier je velkým fanouškem původního filmu Souboj titánů z roku 1981. I proto hned využil šanci natočit vlastní verzi a během natáčení si připadal jako dítě v cukrárně. "Mohli jsme mít Dia bělovlasého, vousatého, sedícího na trůnu s tógou. Ale takového já nechtěl. Můj Zeus je bojovník, který vede války, je silný a drsný. A má jedinou slabost - miluje smrtelníky a zejména smrtelné ženy," dodal.

Do filmu Souboj titánů obsadil i herce z Austrálie, Dánska, Irska, Izraele, Francie, Anglie, Polska a Skotska. Netvoři a jiné nadpřirozené bytosti, počínaje okřídleným Pegasem přes smrtící Medúzu a devítimetrové štíry až po tu nejstrašnější nestvůru, kterou je mořská obluda Kraken, si "zařádili" v národním parku Tenerife - Teide, kde se nachází třetí nejvyšší sopka na světě, ve Walesu a v Etiopii - tam všude se natáčelo.

ČLÁNKY O FILMU

Podfukáři

Podfukáři

9. 6. 2013 | Téma | Michal Burkoň

Takhle nějak by to vypadalo, kdyby Dannyho parťáci uměli kouzlit. Právě v jejich elegantním stylu totiž pracují Podfukáři – tým špičkových iluzionistů, který v rámci svých efektních kouzelnických show provádí ještě efektnější bankovní loupeže zaměřené proti zkorumpovaným finančníkům.
Souboj titánů a Ženy v pokušení vedou tabulku návštěvnosti kin

Souboj titánů a Ženy v pokušení vedou tabulku návštěvnosti kin

27. 4. 2010 | Téma | red

Americký velkofilm Souboj titánů je stejně jako před týdnem v čele žebříčku nejnavštěvovanějších titulů českých kin. O víkendu za ním do 33 sálů přišlo 38.000 diváků; celkem jich má na kontě 150.000.
Souboj titánů v čele návštěvnosti kin

Souboj titánů v čele návštěvnosti kin

20. 4. 2010 | Téma | red

Americký snímek Souboj titánů je v čele návštěvnosti českých kin. O víkendu za ním přišlo 78.528 diváků, kteří v pokladnách nechali třináct milionů korun.
Souboj Titánů

Souboj Titánů

10. 4. 2010 | Téma | red

Ve filmu Souboj Titánů staví boj o moc muže proti králům a krále proti bohům. Boj mezi bohy samotnými může zničit celý svět.
Souboj Titánů lákal o víkendu do kin v Severní Americe nejvíce

Souboj Titánů lákal o víkendu do kin v Severní Americe nejvíce

5. 4. 2010 | Téma | red

V Severní Americe se nejnavštěvovanějším snímkem uplynulého víkendu stal nový snímek režiséra Louise Leterriera Souboj Titánů. Trojrozměrný snímek, který je remakem stejnojmenného filmu z roku 1981, vypráví příběh o soupeření antických králů a bohů a od čtvrtečního uvedení do kin utržil podle odhadů 64,1 milionu dolarů (1,2 miliardy korun).

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.