Podfukáři

9. 6. 2013 - 14:45 | Téma | Michal Burkoň

Podfukáři Dave Franco, Jesse Eisenberg, Isla Fisher, Woody Harrelson ve filmu Podfukáři | zdroj: Bontonfilm

Takhle nějak by to vypadalo, kdyby Dannyho parťáci uměli kouzlit. Právě v jejich elegantním stylu totiž pracují Podfukáři – tým špičkových iluzionistů, který v rámci svých efektních kouzelnických show provádí ještě efektnější bankovní loupeže zaměřené proti zkorumpovaným finančníkům.

Po velkolepém vyluxování první banky doslova v přímém přenosu, vstupuje na scénu FBI a začíná napínavá a zábavná hra na kočku a myš. Ovšem, aby se z myši stala kočka, přizve si FBI na pomoc experta, bývalého iluzionitu (Morgan Freeman), který má za úkol najít odpovědi na otázku: jde jim o peníze, nejslavnější kouzlo nebo úplně něco jiného? A jak to, sakra, vlastně dělají?!

„Pozorně se dívejte, protože čím blíže si myslíte, že jste, tím snazší bude vás oklamat...“

Nacházíme se v legendárním sále MGM Grand v Las Vegas a sledujeme vystoupení skupiny iluzionistů. Ti v průběhu večera pozvou na pódium přítomného majitele banky, a přestože je jeho banka až v Paříži, hlavním číslem a vrcholem celé show bude její vyloupení. Tady a teď! Na obrazovkách se objeví záběry z bankovních bezpečnostních kamer, a už je tu zlatý hřeb programu: peníze, které před očima majitele i všech diváků zmizí v přímém přenosu na obrazovkách z pařížského sejfu, prší náhle ze stropu na ohromené diváky v sále MGM Grand.

Podfukáři Isla Fisher ve filmu Podfukáři | zdroj: Bontonfilm

Poté, co se ukáže, že jejich show nebyla pouze ukázkou špičkové magie a k vyloupení francouzské banky během jejich vystoupení opravdu došlo, začíná pro naši geniální kouzelnickou čtyřku napínavý souboj s vyšetřovacím teamem, který tvoří Mark Ruffalo a jeho „něžná“ posila Mélanie Laurent.

V hlavních rolích Podfukářů se představí charismatický Jesse EisenbergIsla FisherWoody HarrelsonDave Franco a Michael Cain v roli mocného finančního magnáta, který zdá se, ví o plánech našich hrdinů víc, než by se na první pohled zdálo.


PODFUKÁŘI - grandiózní podívaná v režii Louise Leterriera (Kurýr 1 a 2, Neuvěřitelný HulkSouboj Titánů) mají v rukávu hned několik es: skvělé obsazení, vizuálně fascinující akci a efekty a v neposlední řadě originální zápletku a příběh jehož podstata zůstává utajena až do velkého finále…

Podfukáři Mark Ruffalo ve filmu Podfukáři | zdroj: Bontonfilm

Dokážou novodobí Robinové Hoodové dokončit svou pečlivě naplánovanou sérii bravurních iluzí dřív, než FBI odhalí, co se ve skutečnosti za jejich triky skrývá?

Zdroje: Bontonfilm

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.