Velký návrat režiséra Davida Finchera se jmenuje Zmizelá

29. 9. 2014 - 21:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Velký návrat režiséra Davida Finchera se jmenuje Zmizelá zdroj: tisková zpráva

Americký režisér David Fincher patří ke stálicím hollywoodského nebe. Jeho filmy jsou komerčně úspěšné a současně baví i přísnou obec kritiků. Podle všeho to vypadá, že se snímkem Zmizelá dorazí do kin taková menší filmová událost!

David Fincher je výborným režisérem a Ben Affleck je vlastně také výborným režisérem. Tentokrát se však tvůrce úspěšných hitů jako Argo a Město vrátil před kameru jako herec a podle prvních ohlasů podal životní výkon. Děj snímku naznačuje, že půjde o takový klasický americký thriller o zmizení a hledání pohřešované manželky. Rozdíl tedy hledejme především v režijním vedení herců Fincherem.

zdroj: Archiv

Příběh však slibuje velmi napínavou zápletku, za níž stojí spisovatelka Gillian Flynn. 

Amy (Rosamund Pike) se ztratila v den výročí svatby s Nickem. Vše naznačuje, že nezmizela dobrovolně. Zoufalý manžel organizuje rozsáhlé pátrací akce a snaží se dělat vše možné pro to, aby se jeho manželka našla. Pokud možno živá. Současně s tím probíhá ještě policejní vyšetřování, které kromě Amy hledá i člověka, jenž má její zmizení na svědomí. Všechny stopy, nalezené důkazy a svědectví Amyiných blízkých ale ukazují právě na Nicka. Kdo to vlastně je?

Zmizelá zdroj: tisková zpráva

 

Trpící oběť zločinu, nebo cynická zrůda, která vodí policii i veřejnost za nos, aby ze sebe sňala podezření? Kdo má pravdu? Jak ji poznat? A co se vlastně stalo s Amy? Na znepokojivé otázky se vrší další a odpovědi zoufale chybějí. Trpí tím především Nick, který se z miláčka médií proměnil ve veřejného nepřítele číslo jedna. Dobře ví, že když se Amy nebo strůjce jejího únosu nenajdou, ponese si cejch až do konce života, který možná stráví za mřížemi. Pokud ovšem nemá Amy skutečně na svědomí.

Zmizelá zdroj: tisková zpráva

 

Na první pohled jednoduchou zápletku dokázala spisovatelka Gillian Flynn přetavit v kriminální psychologický román, jenž svými nečekanými zvraty uchvátil čtenáře, a to nejen v USA, kde bylo během půl roku 2012 prodáno více než dva miliony výtisků – vzápětí nato se stal doslova celosvětovým kultem i fenoménem. A scénář k filmové verzi příběhu napsala Gillian Flynn sama – jak je jejím zvykem, dokázala překvapit i v něm…

Film Zmizelá dorazí do kin již 2. října.

Zdroje: Cinemart , Vlastní

ČLÁNKY O FILMU

Nominace na Oscary jsou venku, které filmy nakonec zabodují? Zkoušíme hádat!

Nominace na Oscary jsou venku, které filmy nakonec zabodují? Zkoušíme hádat!

15. 1. 2015 | Téma | Vojtěch Karlík

Nominace na Oscary jsou známy, my však nabízíme naše vlastní tipy, který film by to nakonec mohl vyhrát. Bude to Grandhotel Budapešť, nebo půjdoe členové akademie mnohem více směrem k vážnějším filmům? A co herečky? Má šanci životní výkon Julianne Moorové, nebo naopak zaboduje Rosamunde Pike, coby zmizelá žena? Zkuste tipovat s námi.
Zmizelá - recenze nového thrilleru od Davida Finchera

Zmizelá - recenze nového thrilleru od Davida Finchera

2. 10. 2014 | Recenze | František Fuka

Nick (Ben Affleck) a Amy (Rosamund Pikeová) měli dnes slavit páté výročí. Místo toho ale Nick zjišťuje, že Amy není doma a je tam rozbitý nábytek. Policie začne zmizení vyšetřovat a záhy se objevuje solidní vyšetřovací verze: Amy nebyla unesena, ale zabil ji sám Nick, který pro to měl nezanedbatelné důvody.
Knižní Zmizelá před dvěma lety povýšila detektivku na novou úroveň

Knižní Zmizelá před dvěma lety povýšila detektivku na novou úroveň

30. 9. 2014 | Téma | Ladislav Loukota

Filmové adaptace populárních knih jsou osvědčeným způsobem, jak divákům naservírovat originální zápletku a zároveň mít alespoň trochu jistý výdělek. Drama Zmizelá, které do kin v těchto dnech převede stejnojmenný román spisovatelky Gillian Flynnové, však přeci jen určitou výjimkou z pravidla – na plátně totiž nepředvede další brakovou zápletku, naopak i přes krimi elementy zůstává pevně zakotveno v tradici literatury zobrazující psychologické aspekty běžné reality. 

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.