Rozhovor s Michalem Hruškou (Jirka Nohejl)

23. 1. 2006 - 10:19 | Téma | red

Rozhovor s Michalem Hruškou (Jirka Nohejl) zdroj: tisková zpráva

Rozhovor s Michalem Hruškou Ve filmu hrajete kamaráda hlavního hrdiny Jirku Nohejla. Jak byste svou postavu charakterizoval? On je jedinej z těch tří kluků z bohatý rodiny, táta dělá doktora

Rozhovor s Michalem Hruškou

Ve filmu hrajete kamaráda hlavního hrdiny Jirku Nohejla. Jak byste svou postavu charakterizoval?

On je jedinej z těch tří kluků z bohatý rodiny, táta dělá doktora. Ostatní kluci si z něj dělaj srandu, protože má takový větší problémy a jeho cílem, stejně tak jako těch ostatních dvou kluků, je, aby našli nějaký holky a užili si s nima.

Jak jste se dozvěděl o konkurzu na film Panic je nanic a jak probíhal?

Volali mi, abych přišel na první casting. Vůbec nevim jak se o mě dozvěděli, prostě mi zavolali abych přijel. Jsem ale zaregistrovaný v různých agenturách, tak asi podle fotky jsem odpovídal typově filmový postavě. Bylo to asi týden před koncem školního roku. Tak jsem tam přijel, zahrál jsem jim nějaké etudy, který po mě chtěli, scénky z filmu a to bylo celý.

Vzpomenete si na emoce, které jste prožíval ve chvíli, kdy jste se dozvěděl, že roli Jirky Nohejla budete hrát skutečně Vy?

Jako určitě jsem to nějak prožíval, ale nebylo to tak, že bych skákal radostí. Ale jsem za tuhle roli vděčnej, protože to může být velká příležitost do života. Zkušenost, šance, to, že se můžu ukázat. Tu obrovskou radost jsem si uvědomoval spíš až později.

Četl jste před natáčením scénář? Jak se Vám líbil?

Scénář se mi líbil hodně. Je to dobrá komedie, přirozený scény, z teenagerskýho života.

Drželi jste se při natáčení striktně scénáře nebo jste něco přímo na place měnili?

Jo, jo, určitě jsme občas měnili obsah textu, ale tak, aby tam vždycky zůstal smysl daný scény. Nejčastěji jsem si tam přidal třeba „vole“ . Řekl jsem to většinou svejma slovama. Pro mě bylo nejdůležitější, abych věděl, o čem chci mluvit. A pak jsem to mohl říct klidně svejma slovama. I Ivo (režisér) řikal, abysme se textu drželi do tý míry, aby to bylo víc přirozený.

Spal jste dobře před prvním natáčecím dnem nebo jste měl trému?

Ani jsem moc trému neměl. Hlavně, my jsme vstávali hned první den asi ve tři ráno, takže ono se moc spát ani nedalo. Myslim, že jsem spal docela dobře.

Kolik hodin denně se tak natáčelo?

No hodně, já bych řekl tak patnáct, šestnáct hodin denně.

Co pro Vás bylo na celém natáčení úplně nejtěžší?

No, určitě pro nikoho z nás nebyly příjemný ty scény, kdy jsme měli být nahý. Ale řekl bych, že nejhorší asi bylo, že jsme se s klukama hrozně odbourávali, nemohli jsme se přestat smát a natočit bez smíchu nějakou scénu. A pak natáčení v noci, koupání v rybníce, byla hodně zima.

Vybavíte si nějakou konkrétní situaci nebo scénu během natáčení, která Vás hodně pobavila a rozesmála?

Na place byla pořád sranda. My jsme se v jednom kuse smáli, ale co mě opravdu pobavilo, když jsme točili, tak si tam i Ivo (režisér) zahrál malou roličku, oblíknul si montérky…, byl strašně vtipnej. Tak to bylo úžasný. Ale nějakej trapas, to tam myslím nebylo.

Která z dívek se Vám nejvíc líbila? Nebo Vám některá přímo přirostla k srdci?

Mně přišly všechny ty holky hezký, všechny se mi líbily, ale kdo mi nejvíc přirostl k srdci, tak to je Ivanka Korolová, protože chodí se mnou do školy, do stejnýho ročníku. Navíc jsem s ní dělal na konci prváku divadelní scénku. Ale jinak mi k srdci přirostly určitě všechny holky, protože jsou opravdu fajn.

Jaký je Váš oblíbený film? Jaký žánr máte rád?

Já to říkám takhle, komedie se mi můžou strašně líbit, ale já vždycky prostě mnohem víc docením třeba dramata. Nejradší mám třeba Přelet nad kukaččím hnízdem, Lovec jelenů, teď se mi líbil Million Dolar Baby. Nebo Tenkrát na západě, to je pro mě úplně fantastickej film. Z komedií se mi opravdu líbili Snowborďáci nebo Prci prci prcičky.

Jaký typ holek se Vám líbí?

Mně se líběj černovlásky a brunety.

Jaké bylo prožít prázdniny před kamerou?

Pro mě to bylo to nejlepší, co sem mohl zažít, protože jsem chtěl točit a sen se mi splnil. Navíc se točilo o prázdninách, takže jsem nemusel řešit školu. Takže jsem vlastně hrozně rád. To natáčení byla relaxace a namáhavá práce zároveň, ale pro mě to byly nádherně strávený prázdniny. Poznal jsem nový lidi, nový zkušenosti…

Podporují Vás rodiče v herectví?

Určitě, protože mí rodiče taky vystudovali Pražskou konzervatoř, hrajou v divadle, táta dabuje a režíruje. Takže mě v herectví hodně podporujou.

Co děláte ve volném čase?

Hraju „profesionálně“ fotbal za tým za SK Motorlet Praha, takže to je můj koníček. Hrozně rád sportuju, chodím do kina, do divadla, mám rád hokejbal. Teď si budu kupovat kameru a budu zkoušet točit nějaký amatérský filmečky, protože bych možná chtěl přejít na režii. To by mě hodně bavilo.

ČLÁNKY O FILMU

Rafťáci

Rafťáci

8. 3. 2006 | Téma | red

Panic je nanic

Panic je nanic

27. 1. 2006 | Téma | red

Snad každý muž si jednou za život říkal, že největší katastrofou je zemřít jako panic. Všichni jsme se aspoň jednou setkali s názorem, že panic je nanic
Rozhovor s režisérem Macharáčkem

Rozhovor s režisérem Macharáčkem

23. 1. 2006 | Téma | red

Ivo MA CHARÁČEK se narodil 12. 5. 1976 v Jiříkově na Severní Moravě. Od devíti let vyrůstal v Praze, kde později vystudoval SPŠ Dopravní a v roce 2000 se stal absolventem FAMU, oboru režie dokumentárního filmu
Rozhovor s Davidem Vobořilem (Honza Šolar)

Rozhovor s Davidem Vobořilem (Honza Šolar)

23. 1. 2006 | Téma | red

Rozhovor s Davidem Vobořilem Jak byste charakterizoval postavu Honzy, kterého ve filmu hrajete? Honza Šolar je podle mě mladík, který nezkazí žádnou srandu a ve všem hledá jen to nejlepší
Rozhovor s Tomášem Žatečkou (Vašek Beznoska)

Rozhovor s Tomášem Žatečkou (Vašek Beznoska)

23. 1. 2006 | Téma | red

Rozhovor s Tomášem Žatečkou Ve filmu hrajete kamaráda hlavního hrdiny Vaška Beznosku. Jak byste svou postavu charakterizoval? Vždycky o všechno přijde, nechává se ovlivňovat Šolarem a je to ještě malý pívo
Rozhovor s Šárkou Vaňkovou (Lenka)

Rozhovor s Šárkou Vaňkovou (Lenka)

23. 1. 2006 | Téma | red

Rozhovor s Šárkou Vaňkovou Jak byste charakterizovala postavu Lenky, kterou hrajete? Je Vám blízká? Postava Lenky mi vyhovovala
Jak si konečně dosyta užít prázdniny...

Jak si konečně dosyta užít prázdniny...

24. 8. 2005 | Téma | red

„Panic je na nic“ je motem hlavních hrdinů, tří šestnáctiletých kamarádů z Prahy. Ničím se neliší od svých vrstevníků, problémy jim dělají jak předpotopní rodiče a většina dospělých, tak hlavně věk

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.