Premiéry týdne přinesou zbrusu novou pohádku od Svěráků i akční Expendables

13. 8. 2014 - 20:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Premiéry týdne přinesou zbrusu novou pohádku od Svěráků i akční Expendables zdroj: tisková zpráva

Filmové novinky tohoto týdne slibují především návrat osvědčené klasiky Expendables. Trojka slibuje opět pořádnou akci a staré páky, které mají stále dost sil na rozdávání. Z ostatních premiér pak musíme připomenout zbrusu novou českou pohádku Tři bratři.

Zázraky

zdroj: YouTube.com

Film Zázraky vypráví příběh dvanáctileté Gelsominy, která žije s rodiči a třemi mladšími sestrami na opuštěném statku kdesi v Umbrii na italském venkově. Zčásti autobiografický poetický snímek o rozpadajícím se ideálním světě místy osciluje na hranici mezi realitou a snem. Monica Bellucci se vrací po delší době v hlavní roli a i po tolika letech má stále šmrnc. Pro ty, co hledají ve filmech nějaké to poselství, pak vzkazujeme, přijdete si na svoje. Ve snímku Zázraky si můžete vychutnat sondu do života venkovanů, kterým za zády vzniká televizní reality show.

Tři bratři

zdroj: Bioscop

Tři bratři (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a snad také láska. Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Pohádek není nikdy dost, ale na druhou stranu u nás jde o docela riskantní byznys. Takže se těšíme a jsme zároveň trochu držíme palce.

Chlapectví

zdroj: Cinemart

Chlapectví je výjimečný film. Příběh o dospívání jednoho obyčejného kluka chtěl režisér Richard Linklater (Před soumrakem, Před půlnocí) natočit co nejpoctivěji, i proto na něm pracoval dvanáct let. Každý rok, na tři až čtyři natáčecí dny, se sešla tatáž sestava herců a tvůrců, aby natočila další střípek do jedné životní mozaiky. Výsledkem je snímek, který je neobyčejný svou obyčejností a také tím, jak neuvěřitelně pestrou škálu emocí dokáže ze svých diváků vydolovat. Mason (Ellar Coltrane) je sympatický šestiletý kluk, který po rozvodu rodičů žije se starší sestrou Sam (Lorelei Linklater) a mámou (Patricia Arquette). S tátou (Ethan Hawke) se ale obě děti pravidelně vídají a mají s ním kamarádský vztah. 

Hráč

 

zdroj: Film Europe

Snímek, který přesvědčivě zvítězil v kategorii Nejlepší film roku při udílení litevských cen Silver Crane, oslovuje diváky po celém světě. Na Filmovém festivalu v Talinu byl nominován na cenu Tridens pro Nejlepší film a na festivalu ve Varšavě získal Zvláštní cenu poroty a nominaci na Grand Prix. Debutový celovečerní snímek režiséra Ignase Jonynase je velmi realistickým obrazem záchranné zdravotní služby, která dennodenně bojuje o záchranu lidských životů. Díky skvělým hereckým výkonům a naprosto famóznímu hudebnímu doprovodu kapely The Bus se z Hráče stává jedinečný filmový zážitek.

Expendables: Postradatelní 3

zdroj: Bontonfilm

Poněkud krkolomný překlad původní názvu je typický pro Bontonfilm, ale na druhou stranu jde o jednoznačnou premiéru měsíce. Tým Expendables bude tentokrát čelit přímo jednomu ze svých zakladatelů a bývalých šéfů. Conrad Stonebanks s tváří Mela Gibsona stál přímo u jejich zrodu, pak se z něj ale stal odpadlík a dokonce jeden z Barneyho úkolů na zabití. Přežil a teď má bezcitný a bezskrupulózní obchodník se zbraněmi jediný cíl. Bývalého parťáka a celý ten tým postradatelných vysloužilců sprovodit ze světa. Plány Expendables jsou ale přesně opačné. Každopádně to tentokráte bude hodně osobní.

Zdroje: Bontonfilm , Aerofilms , Bioscop , Cinemart , Film Europe

ČLÁNKY O FILMU

Stalloneho hit The Expendables míří do televize jako seriál

Stalloneho hit The Expendables míří do televize jako seriál

6. 3. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Populární filmová série The Expendables, kterou vytvořil herec a režisér Sylvester Stallone, míří do televize jako seriál. Obsazení bude pravděpodobně úplně jiné, ale už nyní se objevují spekulace nad hlavními rolemi.
Expendables - Postradatelní 3 - recenze opravdu vydařeného pokračování

Expendables - Postradatelní 3 - recenze opravdu vydařeného pokračování

15. 8. 2014 | Recenze | Vojtěch Karlík

Třetí díl kultovní série Expendables, která si svoje místo u fanoušků akčního žánru získala už prvním výstřelem v roce 2010, se vrací v plné síle a ukazuje, že nadsázku i humor staré páky z osmdesátých a devadesátých umí prostě nejlépe.
Srpnové herečky - návrat Megan Fox a debut nejpřekvapivější členky Expendables

Srpnové herečky - návrat Megan Fox a debut nejpřekvapivější členky Expendables

7. 8. 2014 | Téma | Ladislav Loukota

V srpnu začnou letní trháky notně ztrácet na páře – tím největším budou ostatně dost možná Želvy Ninja. Projevuje se to i na jejich nejzajímavějších představitelkách. Když je totiž nejpůsobivější ženskou tváří srpna debutantka ze třetích Expendables, něco tu nehraje. 
Šest sci-fi a fantasy filmů, které vám v létě nesmí uniknout

Šest sci-fi a fantasy filmů, které vám v létě nesmí uniknout

4. 7. 2014 | Téma | Ladislav Loukota

Letošní rok je výjimečně bohatý na všelijaké sci-fi a fantasy trháky. Stoupající trend z posledních let zjevně vyvrcholí o letních prázdninách. My vám nabízíme letní souhrn všech zajímavých sci-fi a fantasy snímků.
Premiéra třetích Expendables se blíží - podívejte se na fotky z natáčení

Premiéra třetích Expendables se blíží - podívejte se na fotky z natáčení

27. 6. 2014 | Téma | Vojtěch Karlík

O sérii Expendables občas někteří novináři mluví škodolibě jako o skladišti padlých hvězd. Jenže podle úspěchu prvních dvou dílů to zatím vypadá, že projekt s hvězdami osmdesátých a devadesátých let funguje velmi dobře, vydělává a hlavně baví i mladé publikum. Filmový distributor nyní zveřejnil několik fotografií z natáčení. Podívejte se s námi, jak to ještě nedávno vypadalo na place.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.