Na co jít DOKINA: Naštvaný Denzel Washington i osudový Jan Palach

17. 8. 2018 - 14:15 | Téma | Václav Rybář

Na co jít DOKINA: Naštvaný Denzel Washington i osudový Jan Palach zdroj: tisková zpráva

Nemáte čas zdlouhavě studovat programy kin a recenze? Máme pro vás řešení v podobě krátkého pořadu, který vám v několika minutách poradí, co s načatým víkendem.

Robert McCall je nenápadný. Má bekovku, koženou bundu a jezdí pro Lyft, takže ho máte jen za dalšího civilního taxikáře. Modří ale vědí, že jde ve skutečnosti o špičkově trénovaného agenta, který zasáhne vždy, když se někomu děje příkoří. A tentokrát zemře jeho dlouholetá kamarádka, což znamená, že je Robert připraven rozpoutat peklo na zemi. Denzel Washington se pustil do svého vůbec prvního pokračování vůbec. Equalizer 2 se vrací s původním režisérem i povědomou premisou. Pokud máte v oblibě tyhle taťkovské hrdiny ve stylu Liama Neesona v 96 hodinách, nemůže vás návrat Roberta McCalla zklamat.

zdroj: Vlastní

Ozvěny filmového festivalu v Karlových Varech přináší do českých kin řadu kvalitních filmů, především tedy očekávaný snímek BlacKkKlansman, ve kterém pro změnu hraje syn Denzela Washingtona. Jako vůbec první afroamerický policista ve státě Colorado si v sedmdesátých letech minulého století vyšlápne na KuKluxKlan, ale neobejde se přitom bez pomoci svého židovského kolegy, kterého ztvárnil Adam Driver. Spike Lee je podle ohlasů zpátky ve formě a snaží se pod roušku jemné komedie schovat nejedno rýpnutí. A přesně tak ho mají diváci nejraději. Opomenout bychom neměli ani ruský hudební počin Léto, který se nám do sestřihu nevešel, ale ve Varech ho provázely nadšené ohlasy.

Do začátku školního roku je ještě daleko, ale pokud se vám děti doma nudí, můžete je vzít na Příběh koček. Jde o čínský animák, který si nepokrytě půjčuje ty nejlepší nápady z Tajného života domácích mazlíčků nebo pixarovky Hledá se Nemo, ale slovy klasika: je to barevné a hýbe se to. Pokud vám to stačí ke štěstí, pak lze nad scenáristickými rezervami čínských tvůrců mírně přimhouřit oči.

A nakonec jsme si nechali Jana Palacha, který v kinech startuje až v úterý 21. srpna, v den výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy. Robert Sedláček přichází s jeho příběhem do kin pět let po premiéře televizního Hořícího keře a podle prvních ohlasů kritiky má sympatie publika jisté.

S přehledem kinopremiér se budete pravidelně setkávat vždy v pátek, ale chystáme pro vás letos v létě i další výrazné změny. Dejte nám v komentářích a na sociálních sítích vědět, jak se vám líbí.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.