Listopadové herečky: Natalie Portman i hvězda HIMYM

16. 11. 2013 - 11:00 | Téma | Ladislav Loukota

Listopadové herečky: Natalie Portman i hvězda HIMYM zdroj: tisková zpráva

Listopadové premiéry a jejich nejkrásnější hvězdy!

Kat Dennings

Tentokrát začneme netradičně – sympaťanda Kat Dennings totiž není ani přehršle znává, ani ve Thorovi nehraje v hlavní roli. Naopak, Kat donedávna platila za minoritní herečku epizodních rolí v seriálech nebo béčkových filmech, a mnoho se od té doby nezměnilo. Proč ji tedy zmiňovat z jiných důvodů, než je její brutalistický obličej?

Za všechno mohou dvě role v dílech, která zřejmě neznáte, a je to jenom vaše mínus. Kat nejprve v roce 2007 zaperlila v ‚inteligentní teenagerovské komedii‘ Charlie Bartlett, která byla i comebackem tehdy stále ocejchovaného Roberta Downeyho jr. Následně získala předloni místo v depresivním sitcomu 2 Broke Girls. A v nynějším Thorovi svou rolí vysokoškolské asistentky-studentky platí za jedno z nejlepší osvěžení filmu! Nechť jí osud přeje…

Uvidíte v: Thor: Temný svět, v kinech od 7. listopadu

Zajímavost: Jako rodilá židovka pochází Katherine z pěti dětí – nikdy přitom nechodila do školy, měla domácí výuku. Její rodina nápad s herectvím nebrala příliš nadšeně…

Kat Dennings zdroj: tisková zpráva

Rachel McAdams

Zpočátku se sice Rachel McAdams svou průlomovou rolí „včelí královny“ v Protivných sprostých holkách (2004) svezla na vlně teen komedií, do podvědomí mužů i žen se však otiskla především neskutečně rajcovní nánou z romantického cajdáku Zápisník jedné lásky (taktéž 2004). Na několik dalších let zapadla do menších, stále však solidních filmů – než ji znovu proslavil velký hit, Sherlock Holmes z roku 2009.

Rachel si vysloužila kultovní status a může za to jak její vzhled, tak i versatilní herectví. Za to ostatně získala hned několik ocenění – Geminy Award, nominaci cenu BAFTA i prestižní novinářský cejch takzvané „it girl“, čili herečky, která je doslova ztělesněním dokonalosti (v očích diváků).

Uvidíte v: Lásky čas, v kinech od 7. listopadu

Zajímavost: Původně mohla hrát hlavní ženskou roli v Casino Royale (namísto Evy Green), Iron Manovi (namísto Gwyneth Paltrow) i Temném rytíři (namísto Maggie Gyllenhaal). Všechny role odmítla ona sama.

rachel mcadams zdroj: tisková zpráva

Gemma Arterton

Ač pro ni byla důležitá komedie St Trinian's, poprvé jste Gemmu Arterton zřejmě zaznamenali jako epizodní agentku (ve skutečnosti sekretářku) v bondovce Quantum of Solace. Gemma prokázala, že má jedinečné charisma, ač právě z tohoto důvodu začala dostávat jednoduché role, a panovaly tak pochybnosti kolem jejích hereckých kvalit. V následujících letech ostatně hrála výhradně v tupém Souboji Titánů či Princi z Persie...

Právě proto může být Byzantium, temný snímek o matce a dceři upírkách od režiséra Crying Game (1992), v její kariéře vcelku důležitým zlomem. Snímek se dočkal zahraniční premiéry už v květnu, a kritika jej hodnotí vztyčeným palcem.

Uvidíte v: Byzantium, v kinech od 14. listopadu

Zajímavost: Mnozí herci se do branže dostanou skrze rodinné konexe. To Gemmě nehrozilo – vypracovala se navzdory tomu, že její táta byl svářeč a její máma uklízečka.

Gemma Arterton zdroj: tisková zpráva

Carla Juri

Skoro se zdá, jako by se vrátila éra sprostých náctiletých komedií – v německé (!) komedii Vlhká místa si osmnáctiletá Helen (Carla Juri) okusí experimentování v sexu i intimní hygieně. Popis zápletky působí skoro jako parodie na německou kinematografii z dílny České sody, jestli však snímek něčím zaujme, bude to především jeho hlavní hvězda Carla Juri.

Tato mladá vycházející hvězdička germánského prostředí ve své švýcarské domovině získala dvakrát po sobě filmovou cenu Quartz, na letošním Berlinále obdržela i cenu Shooting Star pro mladé talenty, za poslední roky rovněž získala ostruhy v divadelních hrách po celém světě a nyní se snaží významněji uchytit i ve filmu. Navíc nevypadá věru zle…

Uvidíte v: Vlhká místa, v kinech od 21. listopadu

Zajímavost: Předloni si zahrála v nadprůměrném italském krimi seriálu Un passo dal cielo po boku kultovního Terence Hilla.

SHOT05_Juri 062_03A 2_640 zdroj: tisková zpráva

Jennifer Lawrence

Ještě před pár lety byste její jméno neznali, dnes je z Jennifer Lawrence miláček internetových davů. K herectví se odhodlala ve čtrnácti, kdy kvůli němu opustila rodné Kentucky a navzdory tomu, že nikdy nestudovala herectví, se pomalu začala vypravovávat. Dokonce se účastnila i castingu na roli Belly u v sérii Stmívání.

Píle začala po čase přinášet ovoce. Výrazněji Jennifer zaujala už jako Mystique v X-Men: První třída (2011), do reflektorů ji katapultovala až titulní role v sérii Hunger Games. Právě jejím druhým dílem se Jennifer vrací nyní v listopadu.

Uvidíte v: Hunger Games: Vražedná pomsta, v kinech od 21. listopadu

Zajímavost: Internetové fanoušci nedávno propukli v usedavý pláč nad skutečností, že si Jennifer Lawrence nechala ostříhat své vlasy

jennifer lawrence zdroj: tisková zpráva

Cobie Smulders

Kanadská bohyně Cobie Smulders je perfektně známá všem divákům sitcomu Jak jsem poznal vaší matku, nově se pak objevila i v marvelverse jako agentka Maria Hill – kam se dostala skrze dobré přátelství s režisérem a scénáristou Jossem Whedonem.

V listopadu však v kinech nebude účinkovat v ničem z výše jmenovaného. Namísto toho si střihne hlavní ženskou roli v komedii Delivery Man alias „počeštěně“ Pozdravy ze spermabanky o příběhu budižkničemy (Vince Vaugn), který zjistí, že jeho dávno darované sperma dalo život více než 500 dětí, které nyní chtějí znát jeho identitu…

Uvidíte v: Pozdravy ze spermabanky, v kinech od 28. listopadu

Zajímavost: Ač ji znáte spíše z amerických seriálů, Smulders má bohaté zkušenosti jako modelka i divadelnice – včetně účasti na muzikálech Zpívání v dešti, Pomáda nebo Wallace.

Cobie Smulders zdroj: tisková zpráva

Natalie Portman

Závěrem zde pak je někdejší bohyně všech geeků, která na přelomu tisíciletí okouzlovala v nových Hvězdných válkách. Co na tom, že filmy ani její postava princezny Padmé Amidaly úplně nesplnily očekávání diváků – persóna Natalie Portman, jež dovedla zahrát role v Leonovi i Mars útočí!, prostě utáhla i ten největší provar.

Portman se nebojí různých typů filmů ani výpadků – na několik let tak například omezila hraní, aby mohla dokončit studium. Předloni zase porodila svého prvního syna, oproti řadě kolegyň splozeného nikoliv s námezní hvězdičkou, ale sympatickým choreografem jejího filmu Černá labuť. O to překvapivější bylo její obsazení do marveláckého Thora… leč, v podobně fantaskní látce už Natalie ostatně kdysi prorazila.

Uvidíte v: Thor: Temný svět, v kinech od 7. listopadu

Zajímavost: Portmanová patří mezi herečky, které si cení vzdělání. Sama vystudovala na Harvardské univerzitě psychologii, dvě ze tří jejích studií byly otištěny ve vědeckých magazínech, ona sama má IQ 140!

Natalie Portman zdroj: tisková zpráva

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.