King Kong - preview

19. 10. 2005 - 13:46 | Téma | red

King Kong - preview zdroj: tisková zpráva

Kong je Král. Naomi Watts, Adrien Brody a Jack Black v hlavních rolích remaku klasiky od Petera Jacksona. Nejostřejší filmovou kampaň letos nerozpoutala Epizoda III., ani Válka světů (War of the Worlds)

Nejostřejší filmovou kampaň letos nerozpoutala Epizoda III., ani Válka světů (War of the Worlds). Batman začíná (Batman Begins), F4 i Narnia se musí sklonit před Kongem. Proč? Protože Kong je Král.

Vypuštění prvního teaseru k filmu King Kong Petera Jacksona (Pán prstenů (Lord of the Rings), Přízraky (The Frighteners)), se odehrálo dnes (28.7.) nad ránem na celém světě ve stejný čas, a to nejprve exkluzivně přes web Volkswagenu, o 15 minut později jej pak téměř simultánně pustilo 9 kanálů TV říše NBC Universal, čímž mělo být zasaženo neuvěřitelných 109 miliónů diváků najednou.

King Kong King Kong se odehrává ve 30. letech minulého století. Skupinka výzkumníků a filmařů vedených dobrodruhem Carlem Denhamem (Jack Black) se vydává na tajemný Ostrov lebek poblíž Sumatry. Existují legendy, že na ostrově žije obří gorila zvaná Kong. A Denham, v jehož teamu má nezastupitelnou úlohu i Jack Driscoll (Adrien Brody), chce svůj nejnovější trhák natáčet právě zde. Hlavní roli na poslední chvíli šťastnou náhodou dostane Ann Darrow (Naomi Watts), která jinak v době hospodářské krize o práci nezavadí.
V neproniknutelné džungli ostrova posádka objeví divé domorodce, živé dinosaury a nakonec i jejich úhlavního nepřítele, téměř desetimetrového Konga. Kongovi se Ann na první pohled zalíbí a to se mu stane osudným. Nechá se kvůli blondýně vlákat do pasti a výzkumníci jej jako velkou atrakci odvezou do New Yorku. Podaří se jim ho ale i tady udržet na řetězu?

King Kong Příběh o Kongovi, to je příběh o krásce a zvířeti. Dnes ta historka připomíná směs Jurského parku a dobrodružství Indyho Jonese s akcentem na romantiku.
Teaser má precizní tempo, výprava i kamera jsou na špičkové úrovni. CGI efekty jsou vydatné a King Kong zřejmě nakonec ještě udělá šau.

Naomi Watts se zdá být prostá hysterického výrazu z amerického Kruhu (Ring) a spíš připomíná svou vnitřně tajemnou dvojhrdinku z Lynchova mystéria Mullholand Dr..
Adrien Brody (Svěrací kazajka (The Jacket)) dostal v King Kongovi za poslední léta svou nejakčnější roli a využil jí naplno: dělal si všechny kaskády.
Geniální volbou se zdá být Jack Black jako Carl Denham: tak trochu Ed Wood, tak trochu Howard Hughes – malý blázen s velkým charisma.
V roli kapitána Engelhorna se objeví Thomas Kretschmann (Immortel), Jimmyho hraje mladý Jamie Bell (Můj miláček ráže 6,65 (Dear Wendy), Protiproud (Undertow)).
Andy Serkis, slavný představitel Gluma, dostal nejen roli King Konga, ale i také kuchaře.

King Kong Původní (a po všech stránkách legendární) filmové zpracování King Konga s Fay Wrayovou a Kongem na Empire State Building pochází již z roku 1933. Režiséři Merian C. Cooper a Ernestem B. Schoedsack jej tehdy natočili dle příběhu, který vytvořil Cooper spolu se spisovatelem trashových krváků Edgarem Wallacem, který během psaní scénáře zemřel.
Pro Jacksona je King Kong srdeční záležitost. Chtěl jej natočit již v roce 1996. Kola výroby se ale podařilo roztočit až po úspěchu trilogie Pán prstenů. Jackson neváhal. Zavrhl původní scénář, který s Fran Walshovou napsali v ’96, přibral do scénáristického týmu Philippu Boyensovou, objev z Pána prstenů a začali od nuly.
I další pozice v Jacksonově realizačním týmu obsadili tvůrci Pána prstenů: kameru vedl Andrew Lesnie, stříhal Jamie Selkirk. Hudbu složil Howard Shore a výpravu měl na starosti Grant Major.

Do kin vtrhne King Kong v prosinci 2005.

ČLÁNKY O FILMU

King Kong

King Kong

7. 5. 2009 | Téma | red

Od druhé půli sedmdesátých let – po mimořádném úspěchu Spielbergových Čelistí – začali američtí filmaři hromadně vyhledávat nejrůznější nebezpečná, zpravidla přerostlá zvířata (ale také útočná hejna či roje), která ohrožovala nic netušící lidi
Co obsahuje DVD King Kong: Deník režiséra (Peter Jackson)

Co obsahuje DVD King Kong: Deník režiséra (Peter Jackson)

23. 2. 2009 | Téma | red

Jak Peter Jackson natáčel svého King Konga a co se všechno kolem toho událo. USA 2005 recenze filmu King Kong Vydal: Levné knihy a Bonton Film Region: 2 Obrazový formát: 1
Přichází King Kong - potřetí

Přichází King Kong - potřetí

30. 9. 2008 | Téma | red

Jack Black

Jack Black

29. 8. 2008 | Téma | red

Prvním velkofilmem, v němž tento zavalitý komik získal jednu z hlavních rolí, je až King Kong režiséra Petera Jacksona
James Newton Howard: King Kong (2005) – soundtrack

James Newton Howard: King Kong (2005) – soundtrack

25. 1. 2008 | Téma | red

James Newton Howard byl za skladatele hudby ke King Kongovi, dalšímu tříhodinovému opusu Petera Jacksona, vybrán na poslední chvíli
Adrien Brody

Adrien Brody

11. 1. 2008 | Téma | red

Herce, který v průběhu devadesátých let ztvárnil několik výrazných vedlejších postav, můžeme bez nadsázky řadit k objevům režiséra Romana Polanského
King Kong

King Kong

14. 3. 2006 | Téma | red

Snímek King Kong přinesl svým tvůrcům Oscara v kategoriích nejlepší zvuk, nejlepší střih zvukových efektů a nejlepší vizuální efekty
Zahraniční ohlasy filmu King Kong

Zahraniční ohlasy filmu King Kong

21. 12. 2005 | Téma | red

Nový King Kong Petera Jacksona vstoupil do světových kin 14. prosince. Většina kritiků srovnává remake s původním King Kongem z roku 1933
Peter Jackson

Peter Jackson

16. 12. 2005 | Téma | red

Začínal jako samouk, během necelých dvou desetiletí se ale vypracoval mezi nejvýraznější filmaře dneška

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.