Do kin proudí čerstvá krev! Zářijové premiéry zdobí mladé hvězdy

11. 9. 2015 - 20:00 | Téma | Ladislav Loukota

Do kin proudí čerstvá krev! Zářijové premiéry zdobí mladé hvězdy zdroj: tisková zpráva

Neokoukané, ovšem zajímavé, tváře přinese zářijový nášup filmových premiér. S nimi do kin míří romantika, ale i pokračování nervy drásajícího sci-fi thrilleru a populárního hororu. Na koho se můžeme těšit?

Zac Efron
Někdo ho miluje, jiný nesnáší. Zac Efron prostě vzbuzuje vyhraněné emoce. Sedmadvacetiletý Amík, je pro někoho hezoun a zajímavá mladá star (o čemž svědčí třeba i druhá pozice v žebříčku největších krasavců, který před 4 lety zveřejnil časopis People), pro jiné tak trochu slizoun. Ať už patříte k jakémukoliv táboru, nelze popřít, že hitová série High School Musical nakopla kariéru tohoto Kaliforňana královsky. Jeho novopečená image teenagerského idola mu však bezpochyby sedla třeba v zábavném, svižném muzikálu Hairspray (pro který musel přibrat sedm kilo), nebo Znovu 17. Objevil se však i ve vážnějších věcech – třeba v historickém dramatu Já a Orson Welles, posmutnělé záležitosti Smrt a život Charlieho St. Clouda, nebo filmové rekonstrukci osudového dne JFK Nemocnice Parkland, kde prokázal, že není jen hercem romantických hudebních komedií.

Herci zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: We Are Your Friends, v kinech od 3. září.
Zajímavost: Pro Efrona je prý aktuální snímek srdeční záležitost, jeho start v prvním víkendu promítání mu však radost nejspíš neudělal. Hudební drama o DJovi, který se snaží prorazit za pomoci zkušenějšího parťáka – a přebere mu přítelkyni, totiž během prvního víkendu utržilo pouhých 1,8 milionu dolarů. Rozpočet byl šest mega. Celkově je na nepěkném 4. místě v žebříku největších propadáků v hollywoodské historii. Ani obsazení herečky a modelky Emily Ratajkowski známé z řady pikantních fotek či kontroverzního videoklipu Robina Thickeho a T. I. Pharella Blurred Lines výsledku příliš nepomohlo.

Sebastian Stan
Tuze dobře našlápnuto má tenhle třiatřicetiletý sympaťák. K blockbusterům se propracoval přes úspěšný seriál Super drbna, indie záležitost Rachel se vdává, nebo pozoruhodný seriálový pokus Kings. Pak přišel rok 2010 a s ním Aronofskyho opus Černá labuť a brzy poté hlavně Kapitán Amerika: První Avenger, kde si zahrál nejlepšího přítele hlavní postavy Buckyho Barnese. Nechyběl ani v pokračování a v současnosti už je jasné, že s marvelovkami je jeho (herecký) osud zřejmě spojen roky dopředu –loni vyšlo najevo, že má smlouvu na celkem devět filmů. Aktuálně ho však uvidíte v jiné než (super)hrdinské poloze. Do kin vtrhne po boku „rockerky“ Meryl Streep v hudební komedii.

Herci zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Nikdy není pozdě, v kinech od 3. září.
Zajímavost: Stan si to za velkou louži střihl z východní Evropy. Narodil se totiž v Rumunsku. Když mu bylo 8, přestěhoval se s matkou, pianistkou, do Vídně, do Států se za jejím novým manželem přesunuli o čtyři roky později. Dospíval v New Yorku.

James Ransone
Vydařená televizní minisérie HBO Generation Kill, pojednávající o válce v Iráku, je jedním z nejvýraznějších zářezů v kariéře šestatřicetiletého herce Jamese Ransoneho. Ztvárnil tu perverzními vtipy posedlého, ale přesto desátníka Joshe Raye Persona. A právě dril spojený s přípravou na roli prý tehdy herce navíc srovnal do latě poté, co ho policie chytla s porcí heroinu a napařila mu tučnou pokutu. Krom toho si ho můžete pamatovat třeba jako zločince z dramatu Spojenec, nebo Ziggyho Sobotku v seriálu The Wire – a tři roky starého hororu Sinister. Nyní se tenhle tmavovlasý týpek vrací s další porcí hrůzy.

Herci zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Sinister 2, v kinech od 10. září.
Zajímavost: S Ransonovým osobním životem se pojí jedna hrdinská historka. V roce 2006 totiž před znásilněním zachránil svou sousedku. Přišel jí na pomoc poté, co zaslechl její pláč a volání o pomoc a zahnal útočníka. Palec nahoru.

Thomas Brodie-Sangster
Jako roztomilého nevlastního syna Liama Neesona si ho zamilovali fanoušci romantické klasiky Láska nebeská. Thomas Brodie – Sangster však už dávno není malý, houževnatý bubeník, zamilovaný do své spolužačky. Je mu totiž rovných 25, a ačkoliv svůj někdejší kukuč stále nezapře, má na kontě tenhle britský sympaťák už řadu dalších rolí. Ještě jako teenager se objevil třeba v dramatu Hitler: Vzestup zla, nebo milé záležitosti Kouzelná chůva Nanny McPhee. V 19 si střihl i samotného Paula McCartneyho v dramatu Nowhere Boy a o 2 roky později pak zazářil jako smrtelně nemocný mladík v dojemném dramatu Smrt supehrdiny. V roli Jojena Reeda jste ho mohli nedávno vidět i v HBO seriálu Hra o trůny a loni si také zahrál ve sci-fi Labyrint: Útěk. Právě jeho pokračování jde nyní do kin.

Herci zdroj: tisková zpráva


Uvidíte v: Labyrint: Zkoušky ohněm, v kinech od 17. září.
Zajímavost: Thomas se vedle filmování věnuje i muzice, hraje na basu a kytaru. Nicméně s bicími ho jeho otec seznamoval „za pochodu“ až před natáčením Lásky nebeské. A před natáčením Nowhere Boy se kvůli roli McCartneyho naučit hrát na kytaru pro leváky.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.