Cieslarova komedie Láska je láska vede tabulku návštěvnosti kin.

26. 1. 2012 - 6:40 | Téma | red

Cieslarova komedie Láska je láska vede tabulku návštěvnosti kin. zdroj: tisková zpráva

Romantická komedie režiséra Milana Cieslara Láska je láska se hned po premiéře objevila v čele tabulky nejnavštěvovanějších filmů českých kin. O víkendu ji zhlédlo 41.000 diváků, kteří v pokladnách nechali 5,3 milionu korun.

Druhé místo obsadila podle informací Unie filmových distributorů další novinka - americký akční sci-fi horor s názvem Underworld: Probuzení, který před filmová plátna přilákal 16.230 diváků. Třetí skončil dobrodružný snímek Sherlock Holmes: Hra stínů, který má zatím na kontě celkem 156.108 lidí, a hned za ním animovaná rodinná komedie Happy Feet 2.

Pátá je americká verze akčního příběhu Muži, kteří nenávidí ženy, natočená podle švédského knižního bestselleru s Danielem Craigem v hlavní roli.

Underworld: Probuzení, Kate Beckinsale

Z domácí tvorby je komedie Alice Nellis s názvem Perfect Days - I ženy mají své dny desátá. Na třináctém a čtrnáctém místě jsou snímky Labyrint režiséra Tomáše Houšky a Vejdělkovi Muži v naději. Celkem má na kontě přes 800.000 diváků a právě vychází na DVD a Blu-ray.

Osmnácté místo obsadila ironická road-movie Rodina je základ státu režiséra a scenáristy Roberta Sedláčka o fenoménu tunelování v Česku. Je nejlepším domácím filmem roku 2011, proměnila polovinu nominací, když získala čtyři Ceny české filmové kritiky. Před sebou má ještě hlasování o České lvy. V kinech ji však dosud vidělo jen 17.200 diváků.

Perfect Days: I ženy mají své dny

Žebříček je sestavován z údajů, které Unii filmových distributorů poskytují provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech českých kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.