V thrilleru Prokletý ostrov se v hlavní roli představí herec Leonardo DiCaprio

16. 2. 2010 - 11:00 | Téma | red

V thrilleru Prokletý ostrov se v hlavní roli představí herec Leonardo DiCaprio zdroj: tisková zpráva

Izolovaný ostrov uprostřed oceánu a na něm přísně střežená psychiatrická léčebna pro nejtěžší případy jsou dějištěm amerického filmového thrilleru, v němž ztvárnil hlavní roli Leonardo DiCaprio. Společnost Bontonfilm, která snímek představila na pracovní projekci v Praze, ho do kin uvede od 25. února pod názvem Prokletý ostrov.

V téměř stočtyřicetiminutovém příběhu dále hrají například Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Emily Mortimerová a Max von Sydow. K jeho atraktivnosti přispívá, že autorem románové předlohy byl Dennis Lehane (Tajemná řeka, Gone, Baby, Gone) a jeho režisérem jeden z nejčastěji oceňovaných amerických filmařů současnosti Martin Scorsese, na jehož režisérském kontě jsou téměř tři desítky snímků. 

Detektiva Teddyho Danielse a jeho kolegu na ostrov přivádí pátrání po šílené vražedkyni, která zmizela z cely ve vězeňské psychiatrické léčebně a kdesi se skrývá. Píše se rok 1954, Amerika se dosud nevzpamatovala z následků druhé světové války a přežívá v permanentní paranoii domnělého i skutečného komunistického ohrožení. Daniels jako válečný veterán vzpomíná na prožité hrůzy a navíc se musí vyrovnat se smrtí manželky. Je přesvědčen o tom, že léčebné metody, které lékaři aplikují, nejsou zcela v souladu s Hippokratovou přísahou. Trpí však halucinacemi, minulost se mu neodbytně vrací a vše se vysvětluje až v posledních metrech snímku. 

Prokletý ostrov představuje v pořadí už čtvrtou spolupráci Scorseseho a Leonarda DiCapria. Po snímcích Gangy New Yorku, Letec a Skrytá identita se tentokrát pustili do psychothrilleru, pro oba nezvyklého žánru. Sám Scorsese přiznal, že pod divácky vděčným žánrovým pozlátkem se skrývá syrové psychologické drama.

"Hlavní hrdina prožil věci, které bych nikomu nepřál - a teď se s nimi musí naučit žít. Cesta na ostrov a hledání zmizelé pacientky je pro něj také cestou k hledání sebe samého," uvedl v distribučních materiálech režisér. Rád prý točí filmy, které mají víc vrstev.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.