V pouhých 54 letech zemřel Matthew Perry, představitel Chandlera Binga z Přátel. Utopil se ve vířivce

29. 10. 2023 - 4:34 | Novinky | Adam Homola

V pouhých 54 letech zemřel Matthew Perry, představitel Chandlera Binga z Přátel. Utopil se ve vířivce zdroj: Foto: Warner Bros. Pictures

Ve věku 54 let zemřel Matthew Perry, známý především díky roli Chandlera Binga ve slavném sitcom Přátelé.

Herec byl v sobotu odpoledne nalezen ve vířivce ve své losangeleské rezidenci v bezvědomí. Podle orgánů činných v trestním řízení nebyly na místě nalezeny žádné známky cizího zavinění nebo užití drog, jak reportuje Variety.

Perry se celosvětově proslavil seriálem Přátelé, který se vysílal deset let v letech 1994 až 2004. Za ztvárnění sarkastické a pohotové postavy Chandlera byl v roce 2002 nominován na cenu Primetime Emmy. Přestože byl Perry klíčovým členem hereckého souboru Přátel, jeho kariéru poznamenaly přetrvávající problémy se zneužíváním návykových látek. Navzdory těmto osobním problémům se později soustředil na propagaci, zejména prostřednictvím svých memoárů z roku 2022, Friends, Lovers and the Big Terrible Thing.

Kromě seriálu Přátelé Perry přijal role v různých televizních seriálech, včetně Studia 60 na Sunset Stripu, Go On, Mr. Sunshine a moderní adaptace hry Neila Simona The Odd Couple. Za roli v seriálu Západní křídlo získal další dvě nominace na cenu Emmy za vynikajícího hostujícího herce v dramatickém seriálu. Herec se pustil také do filmu, ale nikdy nedosáhl výrazného filmového úspěchu.

Společnost Warner Bros. TV, s níž Perry dlouhodobě spolupracoval prostřednictvím seriálů jako Přátelé, Západní křídlo a Studio 60 na Sunset Stripu, vydala prohlášení, v němž uznala jeho vliv: „Vliv jeho komediálního génia byl cítit po celém světě a jeho odkaz bude žít v srdcích mnoha lidí. Tento den nám zlomil srdce.“ Stanice NBC se k těmto slovům připojila a poznamenala: „Jeho odkaz bude žít dál v nesčetných generacích.“

Perry se narodil 19. srpna 1969 v Plymouthu ve státě Massachusetts a byl synem kanadské novinářky Suzanne Marie Morrison a herce Johna Bennetta Perryho. Po rozvodu rodičů ho vychovávala matka v Ottawě ve státě Ontario. Perry byl otevřeným zastáncem abstinence, přičemž vycházel z vlastních zkušeností, včetně nehody na vodním skútru v roce 1997, která vedla k závislosti na Vicodinu.

V samostatném článku si připomínáme ty nejzajímavější role Perryho nikoliv v seriálech, ale v celovečerních filmech.

Zdroje: NBC , Variety , Warner Bros.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.