Transformers 5 - co všechno víme o chystaném pokračování

29. 6. 2015 - 20:30 | Téma | Vojtěch Karlík

Transformers 5 - co všechno víme o chystaném pokračování zdroj: tisková zpráva

Studio Paramount prý již pracuje na pátém pokračování úspěšné série Transformers a to i přesto, že čtvrtá epizoda vydělala nejméně peněz. Vesmírní roboti jsou totiž stále sympatickou značkou, na které se dobře vydělává. Neudělat pátý díl by bylo proti logice filmových studií.

Michael Bay nyní slibuje, že pokud se začne s natáčením pětky, bude to rozhodně lepší film. Čtyřka byla restartem celé série. Objevil se nový hrdina (Mark Wahlberg) a zbrusu nová příběhová linie. Možná i tento fakt trochu zamával s diváckou přízní. S pátým pokračováním se tedy studio Paramount pokusí o další restart a zkusí diváky znovu ohromit. 

zdroj: Archiv

Zahraniční média zcela otevřeně spekulují o tom, že zmiňovaný Mark Wahlberg se v pátém díle neobjeví. Michael Bay hledá zcela nové tváře. Nesmí se navíc ohlížet do minulosti, protože předchozí představitel "kamaráda Transformerů" Shia LaBeouf je samozřejmě už také mimo hru.

Pořád silná frančíza

Transformers od prvního do třetího dílu vydělávaly velké peníze. A paradoxně trojka Transformers: Dark of the Moon je celosvětově nejvýdělečnějším dílem původní řady. Současně s rostoucími příjmy však klesalo i hodnocení novinářů. Což je jev, který blockbustery a jejich pokračování provází vlastně od nepaměti a producenti na něj z vysoka obvykle kašlou. Ne vždy však jde o chytrý tah, minimálně to totiž naznačuje, kam by se mohl ubírat budoucí zájem nejen novinářů, ale i fanoušků. Jestliže snímek Transformers 3 vynesl na tržbách 1 123 794 079 miliardy dolarů, pak "wahlbergovské" pokračování s podtitulem Zánik přisypalo "pouhých" 858 600 000 dolarů. Z našeho pohledu ohromná cifra je však pro producenty vztyčeným prstem, který říká, že se sérií není úplně všechno v pořádku.

zdroj: YouTube.com

Pořád jde však o silnou frančízu, kterou stojí za to držet při životě. I proto je samozřejmě pátý díl naplánován na rok 2017 a Paramount jej rozhodně neuloží k ledu.

Nový začátek číslo 2

V předchozím díle se pokusil Michael Bay o restart, který zjevně nevyšel úplně podle představ. A upřímně, kdo se vám na filmovém plátně líbil? Byl to snad nemastný a neslaný Mark Wahlberg? Nudný příběh navíc umocnila další absence Megan Fox, která ze série vypadla už v trojce, protože v rozhovoru přirovnala Michaela Baye k Hitlerovi. Pokud se tedy nemá opakovat další pokles příjmů, musí tvůrci přijít s novým obsazením, parádním příběhem a solidní dávkou efektů. O to třetí se nebojíme, ale uznejte sami, že najít nové herce, kteří sednou úplně všem, nebude lehký úkol.

Velmi potřebnou tváří bude i přítomnost Michaela Baye. Spekulovalo se totiž o tom, že by slavný režisér a producent svoji roli přenechal někomu novému. Možná by změna režiséra pomohla, ale na druhou stranu právě Bay je hlavním tvůrcem série.

zdroj: YouTube.com

Jedno je jisté, Transformer 5 budou a rozhodně nepůjde jen o druhý díl restartované série. Tvůrci prý uvažují, podobně jako nynější majitelé značky Star Wars, o celé řadě filmů s Transformers tématikou. Dvorní scénář série Akiva Goldsman se nechal slyšet, že je klidně možné, že se objeví několik vedlejších příběhů. Univerzum vesmírných robotů příliš velké zázemí nemá, ale velké peníze a pár průměrných scénáristů jej dokáží vytvořit.

Prvním uvažovaným a propíraným filmem, který by měl svět hraček Hasbro pořádně nakopnout, je zápletka týkající se Cybertrona. Snímek se prý pracovně jmenuje Transformers One.

Návrat Megan a Shii?

Fanoušci chtějí Megan Fox a ShiuLabeoufa zpět. To je prý celkem zřejmý signál třeba ze sociálních sitích. Ač Megan přirovnala Baye k Hitlerovi, někteří filmoví kritici to nepovažují za nemožné. Bay ono srovníání klidně polkne, když si propočítá návratnost. Podle posledních informací je však nemáme čekat v pátém díle.

Zdroje: Movieweb , Cïnemablend

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.