Thriller Dannyho Boylea nazvaný Trans přijde do kin 13. června

30. 5. 2013 - 10:30 | Téma | Michal Burkoň

Thriller Dannyho Boylea nazvaný Trans přijde do kin 13. června Trans | zdroj: Cinemart

Za šílený thriller označuje oscarový britský režisér Danny Boyle (Milionář z chatrče, 127 hodin) svůj nejnovější počin Trans. Tentokrát vyzval ke spolupráci scenáristu Johna Hodge, s nímž realizoval kultovní Trainspotting a debut Mělký hrob. Snímek představila v Praze společnost Cinemart, který ho uvede od 13. června.

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, spolčí se se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawsonová), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji je v jeho narušené mysli, tím více je v sázce - hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se totiž smazávají a mizí. 

Snímek, který vznikl ve francouzsko-britské koprodukci, sleduje extrémy v lidském chování. Postavy zde představují extrém touhy, násilného chování, pudu sebezáchovy a chamtivosti. "Chtěl jsem aktualizovat myšlenku filmu Noir, ale neměl jsem v plánu natočit film plný odkazů, chtěl jsem ho zasadit do moderního kontextu," uvedl Boyle v distribučních materiálech.

Žádná z postav se nemá podle něj o co opřít. "Nejsou tu žádné systémy, žádné podpůrné struktury, všichni jsou v tom sami. Proto je také tenhle typ filmů vždy spojený se zločinem, jeho hrdinové jednají na vlastní pěst a mimo zákon," dodal režisér.

Trans Vincent Cassel ve filmu Trans | zdroj: Cinemart

Scénář byl hotov v létě 2011, herci byli vybráni a finance zajištěny, ovšem Boyle se už zavázal, že bude rok nato režírovat náročný zahajovací ceremoniál LOH v Londýně. Přesto začal natáčet v září 2011 ve studiích Three Mills Studios a na různých místech v Londýně. Tvůrci si pohráli s vnímáním diváka, řadu záběrů natáčeli přes sklo nebo ohnuté plexisklo.

Pro hudbu Boyle oslovil člena skupiny Underworld Ricka Smithe, s nímž už spolupracoval na Pláži a na své divadelní produkci Frankensteina, nominované na cenu Olivier. Fanoušci ho charakterizují jako překombinovaný, nepředvídatelný a upozorňují, že režisér se nebojí ukázat krev či nahotu. Píší i to, že má tempo nadopovaného cyklisty na Tour de France.

Zdroje: Cinemart

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.