Román pro muže

18. 9. 2010 - 8:00 | Téma | red

Román pro muže zdroj: tisková zpráva

Podle vlastního bestselleru napsal Michal Viewegh.

Román pro muže vypráví příběh tří sourozenců - Cyrila (Miroslav Donutil), Bruna (Michal Vladyka) a Anety (Vanda Hybnerová), kteří mají kvůli předčasné smrti rodičů mnohem pevnější pouto, než bývá obvyklé. A to přesto, že se povahově snad už nemůžou víc lišit. Cyril je cynický bonviván s těmi nejlepšími kontakty a jednoduchým vkusem, jenž mu velí vždycky sáhnout po tom nejdražším. Aneta má výrazně vyvinutý smysl pro spravedlnost a citlivou duši, která čím dál víc okorává vlivem neuspokojivých partnerských vztahů. http://dokina.timg.cz/2010/09/14/42172-roman-pro-muze-1-670x333.jpg zdroj: tisková zpráva

A Bruno je typický „obyčejný člověk", jenž z nalinkovaných kolejí práce - rodina občas odbočuje jen k neškodným erotickým fantaziím na internetu. Bruno také trpí nevyléčitelnou nemocí, která se stane katalyzátorem nápadu uspořádat velkolepou sourozeneckou jízdu do Tater, do nejlepšího hotelu, s báječnou lyžovačkou a nádhernou prostitutkou jménem Tali (Táňa Pauhofová), která má Brunovi splnit všechna jeho poslední přání. Jenže plán na nezapomenutelnou dovolenou výrazně naruší tragikomické střety mezi sourozenci, vyplývající z jejich povahové a názorové rozdílnosti. Do Tater za nimi navíc vyrazí nevyzpytatelný „majitel" krásné Tali (Jan Budař), který už tak napjatou situaci ještě zahustí. http://dokina.timg.cz/2010/09/14/42173-roman-pro-muze-2-670x333.jpg zdroj: tisková zpráva

Přestože Román pro muže psal Michal Viewegh až po fenomenálním úspěchu adaptace Románu pro ženy na plátnech kin (nejnavštěvovanější filmu roku 2005), rozhodně ho netvořil s vyhlídkou na celovečerní film. „Žádnou knihu jsem dosud nedělal rovnou pro film. I tentokrát jsem se snažil napsat co nejlepší román, na nic jiného jsem nemyslel," říká autor. Svůj scénář později společně s producentem Rudolfem Biermannem nabídli Tomáši Bařinovi, s nímž záhy našli společnou řeč. „Posunul jsem Michalův scénář do jiné perspektivy tragikomedie a trochu posílil vizualitu příběhu. Rád vyprávím obrazem a dialog je pro mě především druh zvuku. Co je důležité, má být ukázáno. V tom je mezi literaturou a filmem zásadní rozdíl. Nakonec jsem byl překvapen, jak byl Michal změnám otevřený," dodává Bařina. http://dokina.timg.cz/2010/09/14/42174-roman-pro-muze-3-670x333.jpg zdroj: tisková zpráva

Filmy podle Vieweghových předloh patří již řadu let k divácky nejúspěšnějším titulům. Báječná léta pod psa, Výchova dívek v Čechách, Román pro ženy, Účastníci zájezdu i Nestyda dominovaly domácím žebříčkům návštěvnosti.

ČLÁNKY O FILMU

Návštěvnosti kin stálé vévodí Román pro muže

Návštěvnosti kin stálé vévodí Román pro muže

19. 10. 2010 | Téma | red

Snímek Román pro muže režiséra Tomáše Bařínky se stal opět nejnavštěvovanějším filmem českých kin. Během jednoho měsíce ho shlédlo 335 tisíc diváků s celkovou tržbou 41 milionů korun.
Na prvních dvou příčkách návštěvnosti kin jsou české filmy

Na prvních dvou příčkách návštěvnosti kin jsou české filmy

13. 10. 2010 | Téma | red

Dva české filmy obsadily čelo víkendové tabulky nejnavštěvovanějších snímků českých kin. Bařinovu tragikomedii Román pro muže zhlédlo dalších 37.888 diváků; celkem jich má na kontě už přes 284.000. Na druhém místě skončila novinka - Herzovo drama ze Sudet Habermannův mlýn. Podle informací Unie filmových distributorů ji vzápětí po premiéře v kinech vyhledalo 20.724 lidí.
Román pro muže vidělo už téměř půl miliónu diváků

Román pro muže vidělo už téměř půl miliónu diváků

6. 10. 2010 | Téma | red

Tragikomedie režiséra Tomáše Bařiny a scenáristy Michala Viewegha Román pro muže skončila opět v čele tabulky nejnavštěvovanějších filmů českých kin. O víkendu ji podle informací Unie filmových distributorů zhlédlo dalších 53.390 lidí; celkem jich má na kontě už téměř půl miliónu.
Během prvního víkendu vidělo Román pro muže více než 100.000 lidí

Během prvního víkendu vidělo Román pro muže více než 100.000 lidí

27. 9. 2010 | Téma | red

Román pro muže vidělo v Čechách a na Slovensku během prvního víkendu přes 100 tisíc diváků. ČTK to dnes na základě prvních výsledků oznámil Petr Slavík z distribuční společnosti Bontonfilm. Tento nový český film režiséra Tomáše Bařiny podle stejnojmenného knižního bestselleru a scénáře Michala Viewegha tak podle něj potvrdil své ambice stát se jedním z diváckých hitů podzimu.
V Praze se včera představil snímek Román pro muže

V Praze se včera představil snímek Román pro muže

23. 9. 2010 | Téma | red

Českou premiéru měl dnes ve Slovanském domě nový film Tomáše Bařiny Román pro muže natočený podle knihy Michala Viewegha. V Česku byl uveden až deset dnů poté, co se představil ve slovenském Štrbském Plese. Tvůrci tak chtěli upozornit na to, že větší část snímku vznikla ve Vysokých Tatrách.
Román pro muže má dnes premiéru v Praze

Román pro muže má dnes premiéru v Praze

22. 9. 2010 | Téma | red

Premiéra filmu natočeného podle knihy Michala Viewegha Román pro muže se dnes uskuteční ve Slovanském domě v Praze. Do českých kin bude uveden po netradiční světové premiéře na Slovensku. Větší část snímku natočeného režisérem Tomášem Bařinou vznikala totiž ve Vysokých Tatrách.
Již příští týden se v kinech objeví film Román pro může

Již příští týden se v kinech objeví film Román pro může

16. 9. 2010 | Téma | red

Po netradiční světové premiéře na Slovensku, kterou u skokanských můstků na Štrbském Plese sledovaly o víkendu stovky diváků, představil dnes tým režiséra Tomáše Bařiny tragikomedii Román pro muže také pražským novinářům. Místo projekce na Slovensku nevybrali náhodou - větší část scén tohoto českého filmu podle předlohy Michala Viewegha vznikala právě ve Vysokých Tatrách.
Premiéru filmu Román pro muže sledovaly kromě herců i stovky diváků

Premiéru filmu Román pro muže sledovaly kromě herců i stovky diváků

13. 9. 2010 | Téma | red

Netradiční premiéru nového českého filmu Román pro muže podle předlohy Michala Viewegha vidělo v sobotu večer pod otevřeným nebem u skokanských můstků v severoslovenském Štrbském Plese asi tisíc lidí. V chladném počasí na promítání, které se kvůli husté mlze opozdilo, přišli autoři snímku i herci Miroslav Donutil či Táňa Pauhofová. Místo premiéry nevybrali producenti náhodou, většina filmu se totiž natáčela právě v Tatrách.
Skončilo natáčení slovenské části filmu Román pro muže

Skončilo natáčení slovenské části filmu Román pro muže

8. 4. 2010 | Téma | red

Režisér Tomáš Bařina začátkem týdne skončil slovenskou část natáčení filmové komedie podle scénáře a bestselleru Michala Viewegha Román pro muže s Miroslavem Donutilem v hlavní roli. Snímek bude mít premiéru 23. září.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.