Režisér Blade Runner 2049 chce podle Duny natočit minimálně dva filmy

13. 3. 2018 - 11:12 | Novinky | Adam Homola

Režisér Blade Runner 2049 chce podle Duny natočit minimálně dva filmy zdroj: tisková zpráva

Denis Villeneuve je jeden z nejšikovnějších režisérů současnosti. Je sice škoda, že jeho Blade Runner 2049 v kinech tolik neuspěl, ale vzhledem ke kontextu a náročnosti látky jde o výborné pokračování staré klasiky. Chvíli se šuškalo, že by si mohl Villeneuve střihnout Jamese Bonda, ale už nějakou dobu víme, že se vrhne na Dunu. Sám režisér teď navíc prozradil, že těch filmů z daleké planety Arrakis bude asi víc.

Především řekl, kdy můžeme novou Dunu očekávat – natáčení a všechny práce kolem filmu zaberou Villeneuveovi a celému jeho týmu zhruba dva roky. A výsledkem nebude jen jeden film. Cílem režiséra je natočit filmy dva, možná prý i víc.

To samozřejmě záleží hlavně na komerčním úspěchu prvního filmu, protože tady se asi za deset či dvacet milionů dolarů opravdu točit nebude. Rozdělit Dunu do minimálně dvou filmů dává ale smysl hned z několika důvodů.

Ten první je samozřejmě finanční – Duna bude nejspíš hodně drahá i náročná na výrobu. Všechny ty kostýmy, exteriéry, masky a lokace budou něco stát a z pohledu studia by byl hřích to všechno využít jen na jeden film.

Druhým důvodem je fakt, že už jenom první kniha Duna je velká, plná různých postav, zápletek, motivací a vůbec obsahu, který by se do jednoho filmu narval jen stěží. Nebo spíš nenarval. Villeneuve sice podle webu The Playlist ani nenaznačil, jestli těmi více filmy myslím víc knih, nebo rozseknutí první knihy na dva či více filmů, ale smysl by to dávalo.

Jestli se tedy nic nepokazí a všechno půjde podle plánu, měli bychom vidět první Dunu někdy v roce 2020 nebo 2021. Zrovna Villeneuveovi bych v tomhle i docela věřil. Při nejhorším to bude komerční průšvih, ale co do kvalit by mohlo jít o hodně zajímavý projekt…

zdroj: Warner Bros Pictures

Zdroje: The Playlist

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.