Připomeňte si nejlepší potrhlá videa Rémiho Gaillarda

29. 5. 2014 - 15:30 | Téma | Ladislav Loukota

Připomeňte si nejlepší potrhlá videa Rémiho Gaillarda zdroj: tisková zpráva

Nejspíše ho znáte jako francouzského autora odvážných videí, v nichž se ulicemi probíhá ve všemožných kostýmech a páchá přitom neplechu. V prvním celovečerním novém filmu jménem WTF (původně N'importe Qui) si francouzský performer Rémi Gaillard pro změnu zahraje alternativní verzi sebe sama, a snímek proto nefunguje jenom jako shrnutí jeho nejodvážnějších kousků. Recenzi jsme vám již nabídli, nyní nabízíme tedy Rémiho nejlepší videa v přehledu jeho dosavadní tvorby. 

Gaillardův humor můžeme popsat jako "snahu oživit veřejný prostor" i jako "drsné štvaní lidí okolo sebe". Obvykle spočívá v boření lidských konvencí, konkrétněji v přehrávání nějaké scény z fikce v realitě – a  to se vším, co s ní souvisí, navíc bez povolení dějiště či kolemjdoucích. Ostatně mrkněte sami. Není bezdůvodné, že na Gaillarda směřovaly stovky žalob. 

zdroj: YouTube.com

Svůj první skeč natočil už v roce 1999, údajně poté, co byl vyhozen z práce prodejce obuvi a krátil si volný čas blbnutím na ulici, tehdy ještě bez přítomnosti kamery. Stačilo jenom navrhnout, že by své drzé kousky měl točit, a nápad byl na světě. Bez internetu však Rémi neměl šanci na velkou slávu, svůj slavný web přitom vytvořil až v roce 2001.

zdroj: YouTube.com

Do světel reflektorů slávy vstoupil až o rok později, kdy se odvážil vloudit se mezi hráče vítězného týmu francouzského fotbalového poháru a slavit s nimi vítězství. Podobné kousky předváděl i později – není asi problém si domyslet, že Rémi platí za velkého sportovce. Popularita celého světa však přišla s trochu jiným zacílením.

zdroj: YouTube.com

Vyšší slávy totiž Rémi dosáhl až o několik let později, když začal napodobovat různé popkulturně známé značky. A tak se jako Rocky proběhl kolem kavárny a sebral číšníkovi skleničku, aby se jí mohl polít, nebo se v supermarketu proháněl jako Pac-Man. 

zdroj: YouTube.com

Jeho nejpopulárnějším videem je jízda v závodničce ze hry Mario Kart, při níž Rémi skutečně jezdí po silnici a snaží se své "konkurenty" zlikvidovat třebas házením banánů pod jejich kola...

zdroj: YouTube.com

Letos je Gaillarovi už 39 let a s tím přišlo i mírné vyklidnění. Po roce 2010 se začal více věnovat právě natáčení WTF, režírovaného Raphaëlem Frydmanem. První ohlasy na něj jsou spíše rozpačité, Gaillardova síla je ostatně spíše v kratších skečích – jak se ale vše skutečně povedlo, se dozvíme až s českou premiérou filmu na tento čtvrtek.

 

Zdroje: Vlastní , YouTube

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.