Přehled premiér studia Disney na rok 2015 slibuje pohádky i komiksové trháky

30. 12. 2014 - 20:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Přehled premiér studia Disney na rok 2015 slibuje pohádky i komiksové trháky zdroj: tisková zpráva

Filmové studio Disney na sklonku roku odkrylo přehled svých premiér pro příští rok. Mezi pohádkami a typicky rodinnými filmy lze nalézt i trháky od Marvelu jako jsou noví Avengers. Závěru roku 2015 pak samozřejmě dominují sedmé Hvězdné války.

Studio Walta Disneyho patří mezi nejvýraznější hollywoodské hráče a každoroční přehled premiér jasně ukazuje, že někdejší království animovaných příběhů pro celou rodinu již dávno točí filmy všech žánrů. Mezi hity pro příští rok lze najít několik komiksových adaptací, povinnou várku animovaných příběhů a v závěru roku díky akvizici Lucas Filmu nechybí nové Hvězdné války. Jako úvodní fotku nabízíme obrázek k filmu The Ant-Man.

Strange Magic, premiéra: 23. ledna v USA

zdroj: YouTube.com

Snímek The Strange Magic je defacto prvním filmem, který vznikl po koupi studia Lucas Film. Digitální animák je prezentován jako něco, co pochází z hlavy a mysli George Lucase. Půjde prý o muzikál inspirovaný legendárním Snem noci svatojánské. Uvidíme, co se honí v hlavě lenivého režiséra, který už moc nechce filmovat.

McFarland, premiéra: 20. února v USA

zdroj: YouTube.com

Kevim Costner zase trénuje. Také máte pocit, že dřívější hvězda hollywoodských filmů točí jen dílka, v nichž hraje trenéra? Pak si počkejte na snímek, v němž bude trénovat hispánské studenty v běhu, aby nakonec vyhrál nějaký velký turnaj. Vše je samozřejmě natočeno podle skutečných událostí.

Popelka, premiéra: 19. března v ČR

zdroj: YouTube.com

Další Popelka je na světě. Prý bude trochu jiná. Disney se zjevně nespokojil s úspěchem trochu jiné Růženky a na začátku jara přijde s další (tentokrát hranou) adaptací legendární pohádky Popelka. Studio Disney tvrdí, že jde o perfektní převod klasické animované pohádky z roku 1950 do podoby pro diváky 21. století. Těšíme se.

Monkey Kingdom, premiéra: 17. dubna v USA

zdroj: YouTube.com

Studio Walta Disneyho se vrhlo i na tvorbu dokumentárních filmů. Pravděpodobnost, že snímek o životě opic spatříte v českém kině, je velmi malá. V jazyku českém by však šlo mluvit o tzv. dokudrama. Studio si k záběrů vymyslelo a odvyprávělo příběh o opičí rodince, která žije někde Asii a užívá si života v blízkosti lidí. 

Avengers: Age of Ultron, premiéra: 30. dubna v ČR

zdroj: YouTube

Parta superhrdinů musí spojit síly, aby nakopala zadek dalšímu velkému zloduchovi. Za problémy stojí nějaké pokusy Tonyho Starka. Problémy lidstvu nyní bude způsobovat digitální Ultron.

Honba za zítřkem, premiéra: 21. května v ČR

zdroj: YouTube.com

Klasický rodinný film, nebo chcete-li pohádka ze současnosti. Vědec Frank George Clooney a teenagerka Casey (Britt Robertson) se vydávají na místo, kde nefungují fyzikální zákony. V traileru mladá dívka na školní chodbě sáhne na malinkatý špuntík a objeví se v poli. Vypadá to značně pofidérně, ale třeba to bude dobrý film.

Inside Out, premiéra: 19. června v USA

zdroj: YouTube.com

Zadejte si na imbd heslo Inside Out a vyjede vám takové množství filmůl, že se vám zatočí hlava. Pod tímto zjevně neoriginálním názvem se skrývá další Pixar animák - tentokrát pro rok 2015. Vypadá to jako docela ucházející groteska.

Ant-Man, premiéra: 16. července v ČR

ant-man zdroj: tisková zpráva

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují.

Kniha džunglí, premiéra: 8. října v ČR

jungle zdroj: tisková zpráva

Kniha džunglí verze 15445... Samozřejmě žertujeme, ale pravdou je, že Kiplingova kniha je velmi často filmována pro děti i dospělé. Tentokrát půjde podle všeho vyloženě o dětskou zábavu s trochou toho moralizování.

Zatím nepojmenovaný thriller z dob studené války, premiéra: 16. října v USA

Samozřejmě nejde o název nového filmu, ale jen o pracovní označení zbrusu nového thrilleru. V hlavní roli se představí Tom Hanks. Ten si zahrál agenta CIA, který je vyslán za železnou oponu, aby vyjednal propuštění sestřeleného amerického pilota.

The Good Dinosaur, premiéra: 26. listopadu v ČR

good-dinosaur-poster zdroj: tisková zpráva

Jak by to vypadalo, kdyby ničivý asteroid před mnoha milióny let minul planetu Zemi a dinosauři vyhynuli? Na tuto otázku nám odpoví dětský kreslený film The Good Dinosaur, který bude lákat před vánočními svátky do kin rodiče s malými dětmi.

Star Wars: Síla se probouzí, premiéra: 17. prosince v ČR

zdroj: Vlastní

O chystaných Hvězdných válkách pravidelně informujeme. Nasazení na 17. prosince jako vrchol Disneyho edičního plánu je více než symbolické. Těšíme se úplně všichni.

Zdroje: Movieweb

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.