Podívejte se na unikátní záběry z natáčení špionážního velkofilmu Tenet

27. 8. 2020 - 10:30 | Trailery | Adam Homola

Podívejte se na unikátní záběry z natáčení špionážního velkofilmu Tenet zdroj: Foto: Warner Bros

Takhle se natáčí velkofilm bez počítačových triků.

Nevypadá to, že by celosvětová pandemie koronaviru ustupovala, a tak není divu, že kinaři patří mezi ty ekonomicky nejvíce ohrožené podniky. Namačkat desítky lidí do malého prostoru na několik hodin v současné situaci prostě nechcete. Některá kina přesto fungují a byť v nich doteď nic moc nebylo a ty největší blockbustery se musely odložit, začíná se to pomalu měnit. A první skutečně velkou vlaštovkou je Tenet.

Nový film Chrise Nolana, režiséra Počátku, Dokonalého triku, Interstellaru a také trilogie Temný rytíř. Tenet je špionážní thriller s rozsahem, který si nezadá s libovolnou bondovkou. jen s tím rozdílem, že si tu Nolan opět hraje s časem. A to tak, že hodně. Některé časové triky jste mohli vidět už v předchozích trailerech, další jsou k vidění v aktuálním videu.

To vás vezme za kulisy, které se ale neskládají ze zeleného plátna a počítačových triků. Ostatně byl to sám Nolan, kdo nedávno prohlásil, že Tenet má méně počítačových triků než téměř libovolná romantická komedie. A jak můžete vidět níže, když pan režisér potřeboval nabourat letadlo do budovy, tak prostě naboural (reálné) letadlo do (reálné) budovy.

Tenet jde do kin tento týden a hrají v něm John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Martin Donovan, Fiona Dourif, Yuri Kolokolnikov, Himesh Patel, Clémence Poésy, Aaron Taylor-Johnson, Michael Caine, Kenneth Branagh a další.

zdroj: Warner Bros.

Zdroje: Foto: Warner Bros

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.