Ostré holky z comicsovek, aneb Harley Quinn není jediná

6. 2. 2020 - 9:38 | Téma | Matěj Svoboda

Ostré holky z comicsovek, aneb Harley Quinn není jediná zdroj: Marvel Studios

Do kin přichází comicsovka Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn), ve které bude Harley Quinn vést tým hodně ostrých holek, které chtějí světu ukázat, že se obejdou bez chlapů a když na to přijde, dovedou řádně zredukovat počet gangsterů v Gothamu.

Během posledních let se však v Hollywoodu stihlo zabydlet už docela dost drsňaček. Tohle jsou ty největší.

Harley Quinn

harley quinn zdroj: DC Comics

S kým jiným bychom měli začít, než s tímhle stoprocentním magorem? Harley Quinn je jak nafetovaná veverka. Plná energie, permanentně nakofeinovaná a naprosto nevypočitatelná. Speciální schopnosti?

Krom šílenství žádné nemá, ale s o to větším nadšením se vrhá do situací, kdy může lidi mlátit obřím kladivem nebo baseballovou pálkou. Na druhou stranu ono chtít od někoho, kdo se zamiloval do Jokera, aby se choval racionálně, by asi byla docela pitomost. Od něj si nechá líbit skoro všechno. Ale od ostatních? To už je jiná sranda.

Domino

domino zdroj: Disney

Domino je cool, protože ví, že je v pohodě. A vždycky bude. Její filmová verze se od té comicsové na první pohled dost liší (ve filmu je to černoška se stylovým afrem), bavit však dovede, ať už vypadá jakkoliv. Ve dvojce Deadpoola dokázala nejen držet krok s hlavním hrdinou, ale hlavně se z něj nezbláznit.

A její superschopnost? Ta by se hodila i lidem, kteří o kariéře comicsové superhrdinky nepřemýšlí. Domino má štěstí. Absolutní. Kdybyste ji vyhodili z letadla nad Saharou bez padáku, nejspíš by cestou k zemi minimálně kolem jednoho proletěla a přistála se samolibým úsměvem na tváři na místě, kde by do minuty chytila prvního stopa.

Katana

katana zdroj: DC Comics

Když v jednadvacátém století vidíte dámu oblečenou v samurajském brnění a masce, jak kolem sebe máchá mečem, víte, že to je buď trochu srandovní cosplay, nebo někdo, komu byste měli přenechat svoje místo ve frontě na cheesburger. Katana se objevila v seriálovém Arrow, ale i ve filmovém Sebevražedném oddílu, kde si zahrála pravou ruku Ricka Flagga.

A právě ona měla dohlížet na zloduchy, kteří museli vyrazit zachránit svět, i když se jim moc nechtělo. A jak to zvládala? Stačilo je upozornit na to, že se s tou katanou umí docela ohánět, ale hlavně že její meč se dovede zmocnit duše člověka, kterého zabije. A to fakt nechcete.

Jean Grey

phoenix zdroj: Marvel Studios

S touhle členkou X-Menů je to trošku složité. Je u nich víceméně od začátku, ať už mluvíme o comicsech, nebo o filmech, ale profesor Xavier to s ní neměl jednoduché. Její telekinetické schopnosti byly tak velké, že když byla dítě, musel v její hlavě profesor vytvořit psychické bariéry, které mohl zrušit až v době, kdy dospěla a dokázala své schopnosti i sebe samotnou ovládat.

Jenže ono to úplně nevyšlo a tahle mutantka se změnila ve Phoenix, jednu z nejmocnějších bytostí ve vesmíru, která byla schopná silou vůle doslova vymazat člověka z existence. A tahle ikonická záporačka se dočkala hned dvou filmových verzí. Nám se víc líbí tak od Famke Janssen z X-Men: Poslední vzdor než loňská Dark Phoenix.

Black Widow

black widow zdroj: Disney

Máte pocit, že Natasha Romanoff do tohohle seznamu nepatří? Tak to se sakra pletete, protože tahle ruská špiónka se přidala k Avengers a spolu s nimi bojovala proti Thanosovi nebo armádě Ultronů.

A to prosím jen s tím, že prošla dost náročným výcvikem, za pasem má dvě pistole a do nepřátel umí pouštět elektrický proud, případně je kopat do hlavy. No a to je všechno. Oproti Iron Manovi nebo Thorovi toho nemá moc nabídnout. A přesto se do akce žene mnohdy s větším zápalem než oni. Takže jo, je to drsňačka. A pořádná.

Catwoman

catwoman zdroj: DC Comics

Dost možná největší mrcha z Gothamu. A to mluvíme o městě, kde často působí třeba Harley Quinn, nebo militantní milovnice zeleně Poison Ivy. Catwoman je hodně šikovná zlodějka, která samozřejmě nemá problém se i porvat, hlavně se ale fakt chová jako kočka.

Je nevypočitatelná, umí se lísat a hned potom zaseknout dráp a Batman si už pěkných pár desítek let sám v sobě vyjasňuje, jestli ji nenávidí a má si ji zařadit do složky záporáků, nebo jestli ji regulérně miluje. A ona to ví. A evidentně ji baví si s ním hrát… Naposledy jsme ji v kině viděli v podání Anne Hathaway a příští rok si ji v The Batman zahraje Zoë Kravitz, ovšem překonat Michelle Pfeiffer z Batman se vrací asi bude zatraceně těžké.

Hit-Girl

hit-girl zdroj: tisková zpráva

V době premiéry prvního Kick-Ass bylo Chloë Grace Moretz třináct let a když svět viděl, jak na plátně krájí lidi, rozstřeluje jim hlavy a mluví jak štamgast z té nejhnusnější čtyřkové hospody, docela je to rozhodilo. Ale naštěstí jen na chvilku, protože si velmi rychle uvědomili, že tenhle okostýmovaný prcek je vlastně strašně zábavný. Hit-Girl vyrůstala s tátou, který byl trochu cvok a od dětství z ní cvičili neporazitelnou likvidátorku.

A když oba zjistili, že ve městě začal působit amatérský superhrdina Kick-Ass, rozhodla se tahle neobvyklá rodinka na sebe hodit kostýmy a trošku mu s tím pomoct. Ale těžko říct, jestli by Hit-Girl vzali do Avengers. Měří sice tak metr padesát a vlastně vypadá celkem roztomile a neškodně, kdyby ji však Captain America chtěl poučovat o slušném chování, nejspíš by ho začala mlátit jeho vlastním štítem. A nepřestala by, dokud by neviděla mozek. Holt každý má jiné dětství.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.