Oppenheimer představuje nové záběry z natáčení se všemi hlavními herci

11. 7. 2023 - 11:16 | Trailery | Adam Homola

Oppenheimer představuje nové záběry z natáčení se všemi hlavními herci zdroj: Foto: Universal

O přízeň diváků se teď budou v kinech prát Mission: Impossible, Barbie a Oppenheimer, a právě ten se vás teď snaží nalákat novými záběry z natáčení.

Oppenheimer, který napsal a režíroval slavný Christopher Nolan, je strhující epický thriller natočený v IMAXu, který diváky vtáhne do srdceryvného paradoxu kolem záhadného muže J. Roberta Oppenheimera. Ten nese břemeno potenciálního zničení světa, aby ho ochránil.

Cillian Murphy ztvárňuje titulní postavu J. Roberta Oppenheimera, Emily Blunt je obsazena do role jeho manželky, vynikající bioložky a botaničky Katherine „Kitty“ Oppenheimer. Držitel Oscara Matt Damon ztělesňuje generála Leslieho Grovese mladšího, který dohlížel na projekt Manhattan, zatímco Robert Downey Jr. se ujal role Lewise Strausse, zakládajícího komisaře americké Komise pro atomovou energii.

Florence Pugh, nominovaná na Oscara, oživuje postavu psychiatričky Jean Tatlock, Benny Safdie hraje teoretického fyzika Edwarda Tellera, Michael Angarano Roberta Serbera a Josh Hartnett Ernesta Lawrence, průkopnického amerického jaderného vědce.

zdroj: Universal Pictures

Ve filmu se objeví také oscarový Rami Malek a Nolan se znovu setká s všestranně talentovaným, na Oscara osmkrát nominovaným Kennethem Branaghem. Dalšími herci jsou Dane DeHaan, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich a Matthew Modine.

Příběh je inspirován knihou oceněnou Pulitzerovou cenou American Prometheus, kterou napsali Kai Bird a Martin J. Sherwin. Na produkci filmu se podíleli Emma Thomas, Charles Roven ze společnosti Atlas Entertainment a sám Christopher Nolan.

Repertoár kritikou oceňovaných filmů Christophera Nolana, který zahrnuje trháky jako Tenet, Dunkirk, Interstellar, Počátek a trilogii Temný rytíř, vydělal celosvětově přes 5 miliard dolarů a získal 11 Oscarů z 36 nominací, včetně dvou nominací za nejlepší film.

zdroj: Universal Pictures

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.