Nová komedie Machři propadla u filmových kritiků

30. 7. 2010 - 19:10 | Téma | red

Nová komedie Machři propadla u filmových kritiků zdroj: tisková zpráva

Nová americká komedie Machři sleduje peripetie skupiny přátel, kteří se rozhodnou vrátit se i s rodinami na jeden víkend do domovského města. Snaží se připomenout si společně strávené chvíle a současně zlepšit vztahy se svými nejbližšími. U zahraničních kritiků film i přes účast populárních herců v čele s komikem Adamem Sandlerem a Salmou Hayekovou zcela propadl; čeští diváci jsou k němu zatím mnohem shovívavější. Do českých kin vstoupí Machři 26. srpna.

Děj letní rodinné komedie režiséra Dennise Dugana je poměrně jednoduchý. Petice bývalých spolužáků, které si s viditelnou chutí zahráli známí filmoví baviči Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade a Rob Schneider, dá po dvaceti letech dohromady smrt jejich trenéra basketbalu. Kvůli pohřbu se totiž sejdou i s rodinami v městečku, odkud všichni před lety odešli. Aby si mohli zavzpomínat na staré dobré časy, pronajmou si velký dům u jezera, kde chtějí strávit společný víkend. Vyjedou si na ostrůvek uprostřed jezera, aby zde rozprášili popel zesnulého kouče, udělají si výlet do akvaparku a v zápase proti basketbalovému týmu soupeřů z mládí si připomenou své dávno zapomenuté sportovní nadšení.

Machři

Pobyt v prázdninovém domě se nakonec zalíbí i zprvu nepříliš nadšeným manželkám pětice hrdinů a přesvědčí i jejich zpovykané děti, že pohyb na čerstvém vzduchu a společné zážitky jsou lepší než počítačové hry.

Recenze v anglicky psaných médiích, které shromažďuje server rottentomatoes.com, nepatří k nejlichotivějším. Kritici se shodli, že i když v Machrech hraje mnoho zkušených komiků, snímku ubližuje nevýrazná režie a nevyrovnaný a přízemní humor, jenž hercům předepisuje scénář. Film od nich proto získal v celkovém hodnocení pouze 11 procent.
Sandlerova nová komedie prý připomíná domácí video, na němž si běžní lidé natáčí svoji rodinu, napsal Los Angeles Times. Je také příliš sentimentální, plná špatných vtipů a kamera jakoby vše zabírala z nesprávných úhlů, dodal recenzent amerického deníku. Machři vypadají jako práce lidí, kteří se posadí na hodinku kolem stolu a předhánějí se s otřepanými vtipy. Ty se potom rozhodnou natočit a doufají, že to dobře dopadne, shrnul své dojmy pro změnu filmový kritik z New York Times.

Machři zdroj: tisková zpráva

První tuzemští diváci ho však nepovažují za takovou katastrofu. Je to prý pohodový film s nenáročným příběhem, jenž neurazí, ale ani nepřekvapí, uvedl jeden z nich. Některé momenty a "hlášky" jsou prý docela povedené, z filmu navíc sálá příjemná atmosféra, která provázela jeho natáčení.

Výtky ale směřovaly mimo jiné ke křečovitosti a nucenostu vtipů, přemíře rodinných klišé, jež se tvůrcům nedaří podat zábavnou formou, a ani spolupráce pětice hlavních hrdinů prý tolik neklape.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.