Komedie Machři s Adamem Sandlerem míří do našich kin

19. 8. 2010 - 18:30 | Téma | red

Komedie Machři s Adamem Sandlerem míří do našich kin zdroj: tisková zpráva

Americký snímek Machři je komedií o pěti přátelích a bývalých spoluhráčích, kteří se po letech sejdou, aby vzdali poctu svému zesnulému basketbalovému trenérovi z dětství. Spolu se svými ženami a dětmi stráví víkend v domě u jezera, kde před léty slavili své vítězství. Navazují tam, kde přestali, a zjišťují, že zestárnout neznamená nutně dospět. Společnost Falcon uvede snímek do kin 26. srpna v pětadvaceti kopiích.

Na počátku projektu byl spoluautor scénáře, herec Adam Sandler. Přišel s nápadem na příběh o muži, který se domnívá, že on i jeho rodina ztratili představu o tom, co je v životě důležité. Když se tedy nečekaně vrací do rodného města, rozhodne se využít to jako příležitost k tomu, aby znovu nalezl své kořeny a vrátil svou rodinu na správnou cestu. Aby toho docílil, pronajme si dům u jezera a pozve staré přátele i s jejich rodinami, aby společně strávili jeden sváteční víkend.

Machři

"Nápad působil opravdu zajímavě," komentoval to režisér Dennis Dugan, který do dalších rolí obsadil například Salmu Hayek, Kevina Jamese, Chrise Rocka a Roba Schneidera.
Snímek Machři se natáčel především na rozlehlém pozemku v Essexu ve státě Massachusetts. Malý dům stál na kopci nad jezerem a působil přesně tak, jak tvůrci filmu toužili - ve spojení s velkým pozemkem kolem šlo o dokonalou lokaci. Na domě samotném ale bylo třeba udělat spoustu práce - kdysi dávno sloužil jako rekreační centrum, ale už řadu let ho nikdo nepoužíval a bylo to na něm znát. Filmaři proto celý dům přestavěli.
Sandler je úspěšným hercem, scenáristou, producentem, režisérem a hudebníkem. Jeho filmy vydělaly po celém světě přes tři miliardy dolarů (téměr šedesát miliard korun). Patří mezi ně například jeho poslední hity Pohádky na dobrou noc, Zohan: Krycí jméno kadeřník a Když si Chuck bral Larryho.

Machři

Salma Hayek byla nominována na Oscara za pojetí titulní role ve filmu Frida. Hrála i ve snímcích, Když se setmí, Tenkrát v Mexiku, Od soumraku do úsvitu, Sexy pistols a Desperado.

Režisér Dugan natočil například snímky Velký táta, Rivalové a Tlusťoch z Beverly Hills. Podílel se i na desítkách projektů televizních typu Policie New York, Měsíční svit a Ally McBealová.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.