Nejlepší filmy Ryana Reynoldse - romantické komedie i perla o muži v rakvi

24. 8. 2015 - 22:30 | Téma | Ladislav Loukota

Nejlepší filmy Ryana Reynoldse - romantické komedie i perla o muži v rakvi zdroj: tisková zpráva

Skoro se začíná zdát, že po letech přehlížení je mnohými nemilovaná osoba herce Ryana Reynoldse novým velkým hitem tohoto roku. Tento týden se nám připomene v inteligentní sci-fi Nesmrtelný, s ještě většími nadějemi je však vyhlížena jeho vymodlená drsná komiksovka Deadpool, která by měla dorazit v únoru příštího roku. Podíváme-li se však na kariéru Ryana Reynoldse, najdeme minimálně osm příkladů toho, že zvládá utáhnout i slabší film sám o sobě. A krom toho v přehledu najdete i jednu málo známou perlu.

Blade: Trinity (2004)
Blade: Trinity není první Reynoldsovu větší roli - tento status patří teenage komedii Sexy párty (další díl v nekonečné komediální sérii National Lampoon), jejíž fekální sláva však v roce 2002 vlivem příliš mnoha konkurentů notně zapadla. O dva roky starší Blade: Trinity je sice právem nejhorší díl trilogie, hláškující Reynolds tu ovšem společně s Jessicou Biel patří mezi lepší elementy celkového mišmaše.

zdroj: Archiv

Devítky (2007)
Burtonův scénárista John August si pro svou režijní debut (a rovněž i poslední film...) v roce 2007 vybral právě Reynoldse. Mysteriózní drama nakonec i přes své objektivně nadprůměrné kvality příliš velkou pozornost nesklidilo, nebylo to ale ani nudnou zápletkou ani Reynoldsovým hlavním hereckým výkonem v roli notně rozervaného tvůrce.

zdroj: Archiv

Určitě, možná (2008)
Vzhledem k jeho rozkošné vizáži není překvapivé, že si Reynolds střihl hned několik romantických komedií. Povětšinou šlo ve svém žánru o podařené záseky - první významnější jménem Určitě, možná v roce 2009 zaujala konceptem vyprávění otce o své mladické minulosti na způsobem How I Met Your Mother. Reynolds celý snímek schopně unesl na svých bedrech, byť mu v tom notně pomáhal ansámbl ženských hereček jako Elizabrth Banks a především Rachel Weisz.

zdroj: Archiv

X-Men Origins: Wolverine (2009)
Další velký Reynoldsův pokus o akční roli a opět spíše monstrózní průser. Tentokrát si Reynolds střihl komiksového antihrdinu Deadpoola, sekundujíc hlavní postavě Wolverina s muskulaturou Hugha Jackmana. Pro nudnou režii i pochybnou zápletku však Wolverine neuspěl. Skutečnost, že se zdejší Deadpool nápadně odlišoval od své komiksové předlohy, mu přitom na pověsti příliš nepřidala.

zdroj: Archiv

Návrh (2009)
Druhý Reynoldsův velký zářez do žánru romantických komedií servíruje story o arogantní redaktorse s tváří Sandry Bullock, která se kvůli ohrožení deportací z USA musí dát dohromady se svým šikanovaným asistentem (Reynolds). Vzhledem k žánru není asi problém odtušit, jak celá story skončí. Návrh sice disponuje příběhem podle léty prověřené romantické šablony, charisma obou hlavních představitelů z něj v konečném důsledku přesto činí navýsost koukatelnou jednohubku.

zdroj: Archiv

Pohřben zaživa (2010)
Divákům, kterým Ryan Reynolds stále připadá jako poněkud zvadlá ryba, pak v roce 2010 doslova vytřel zrak nenápadný minimalistický indie thriller Pohřben zaživa. Reynolds v něm vynikajícím způsobem strávil muže uvězněného v zasypané rakvi. Film koncepčně podobný třebas Telefonní budce stojí a padá na Reynoldsově přesvědčivém výkonu a schopnostech scénáře natáhnout trable na 95 minut stopáže. Již při svém uvedení na Sundance si však získal davy fanoušků. Snímek dodnes není příliš známý, může za to ale především jeho nezávislá povaha, díky níž si neužil velké reklamní kampaně.

zdroj: Archiv

Green Lantern (2011)
Třetí velký akční zásek - a opět velké zklamání! Ačkoliv je papírově Green Lantern poměrně zábavným kusem, v praxi disponuje příliš infantilní story a v soudobé komiksové éře působí spíše směšně. Vyjít o dekádu dříve, mohl se dočkat jiného ocenění. To málo, co snímek zachraňuje je opět Reynoldsovo hláškování a charisma na pomezí frajírka a komika.

zdroj: Archiv

Deadpool (2015)
Snad se Reynoldsovo prohledí na poli akčního filmu změní na konci tohoto roku s Deadpoolem. Ratingem R ocejchovaná brutální jízda - soudě dle prvního traileru - konečně přinese Deadpoola v jeho skutečné podobě jako hláškujícího bastarda se znetvořeným tělem. Soudě dle současné kampaně Deadpool přesně vystihuje to nejlepší z komiksové předlohy. Reynolds, který si film o své vůli doslova vydupal ze země, se tak možná konečně dočká vykoupení v očích fanoušků...

zdroj: Archiv

Zdroje: b

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.