Na co koukat v únoru: Nejlepší zabiják, velkolepá fantasy a návrat ikonického zabijáka

2. 3. 2023 - 15:42 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v únoru: Nejlepší zabiják, velkolepá fantasy a návrat ikonického zabijáka zdroj: Foto: Paramount Pictures

Fantasy podle RPG Dungeons & Dragons, návrat Johna Wicka a další kolo masakrování se zabijákem Ghostfacem.

Creed III, od 2. března, kino

Adonis Creed, boxerský šampión, kterého trénoval sám Rocky Balboa, se musí připravit na nejtěžší souboj svého života. Po letech za katrem se totiž z vězení vrací jeho starý kamarád a má pocit, že mu Creed hodně dluží. A vyříkat si to budou muset v ringu. Hlavní roli si opět zahrál Michael B. Jordan, který tentokrá ti režíruje. Jeho protivníka ztvárnil Jonathan Majors.

zdroj: Vertical Ent.

Vřískot 6, od 9. března, kino

Legendární hororová série je pořád při životě a teď se vrací s dílem, v němž se bude hrát podle nových pravidel. Zabiják s bílou maskou se totiž rozhodl vyšlápnout si na šťastlivce, kteří přežili minulé masakry. Budou mít podobné štěstí i tentokrát? A kdo se pod maskou Ghostface schovává teď? V jedné z rolí se opět objeví Jenna Ortega ze seriálového hitu Wednesday.

zdroj: Paramount Pictures

Luther: Pád slunce, 10. března, Netflix, 10.3.

Idris Elba se vrací ve filmovém pokračování seriálové detektivky, která z něj udělala hvězdu. Tentokrát musí utéct z vězení, aby zastavil sériového vraha, jenž využívá moderní technologie k tomu, aby likvidoval vybrané oběti. A pro něj i pro Luthera je to osobní. Jeho protivníka si zahrál Andy Serkis.

Luther zdroj: Foto: Netflix

Shazam! Hněv bohů, od 16. března, kino

Pokračování rodinné komiksovky s klukem, který se díky mocné magii mění v superhrdinu. Zachraňování světa už se pro něj stalo tak trochu rutinou, jenže teď se na scéně objevují tři mocné čarodějnice a jejich drak. A vypadá to, že Shazam narazil na protivníky, kteří mohou být nad jeho síly. Vrací se Zachary Levy, proti němu se postaví například Helen Mirren.

zdroj: Vertical Ent.

65, od 16. března, kino, od 16. března, kino

Pilot vesmírné lodi Mills ztroskotá na opuštěné planetě a jediný, kdo krom něj přežil, je dívka Koa. Pomoci se dovolat nemůžou, ale naštěstí zjišťují, že se tu dá dýchat a voda je nečekaně čistá. Jenže tu nejsou sami. V divočině se totiž pohybují monstra připomínající… dinosaury! Mills se při havárii přesunul časem do pravěku a teď musí spolu s Koou vymyslet, jak se dostat zpět do své doby. A hlavně jak přežít.

zdroj: Falcon

Bostonský škrtič, 17. března, Disney+

V šedesátých letech bylo v Bostonu docela nebezpečno a do módy se dostalo škrcení žen. Mladá novinářka přijde s teorií, že za vraždy může jeden jediný člověk, jenže nikdo jí nevěří. Ani policie, ani její nadřízení, jen zkušenější kolegyně. A tak se obě ženy rozhodnou nachystat na sériového vraha past. Zabijákovi půjde po krku Keira Knightley.

boston strangler zdroj: Foto: Hulu

John Wick: Kapitola 4, od 23. března, kino

Keanu Reeves se vrací v roli nezastavitelného zabijáka. Po krku mu jde celé podsvětí a on musí vyhledat pomoc starého přítele, jenže ani s jeho pomocí se možná klidu nedočká. Po krku mu jdou ti nejnebezpečnější vrazi, ale na obzoru se objeví šance, jak si zachránit kůži a jednou provždy utéct ze světa nájemných vrahů. Ale zadarmo to nebude. Vedle Reevese dorazí akční superhvězdy Donnie Yen, Scott Adkins nebo Hiroyuki Sanada.

zdroj: Lionsgate

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, od 30. března, kino

Populární hra na hrdiny Dungeons & Dragons už se dočkala filmové adaptace, ale tentokrát to snad nebude tak zlé jako při prvním pokusu. Chris Pine tu povede partu zlodějů, jimž se povedlo předat mocný artefakt do rukou hodně nebezpečných lidí. A mají pocit, že by to měli napravit. Proti nim ale stojí starý parťák a především mocná kouzelnice schopná zničit celý svět. Velké fantasy dobrodružství začíná.

zdroj: Cinemart

Vražda v Paříži, 31. března, Netflix

Před třemi lety se Adam Sandler a Jennifer Aniston sešli v krimi komedii Vražda na jachtě, kde jako manželé na dovolené museli zjistit, kdo zabil excentrického miliardáře. Teď se jejich Spitzovi vrací a čeká je další dovolená, která se promění v detektivní pátrání. Jejich starý známý Maharádža je totiž unesený přímo z vlastní svatby.

vražda v paříži zdroj: Foto: Netflix

Tetris, 31. března, Apple TV+

V osmdesátých letech se vývojář počítačových her Henk Rogers musí vydat do stále ještě nepřátelského Sovětského svazu. Potřebuje tam totiž sehnat licenci na hru Tetris, která by dokázala pobláznit celý svět. Ve hře jsou nejen velké peníze, ale nakonec i životy všech zúčastněných. Hodně divoké drama opepřené humorem a špionážní zápletkou láká i na Tarona Egertona ze série Kingsman. 

tetris zdroj: Foto: Apple TV+

Zdroje: vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.