Na co koukat v říjnu: Drsný superhrdina a návrat zabijácké legendy

5. 10. 2022 - 10:10 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v říjnu: Drsný superhrdina a návrat zabijácké legendy zdroj: Foto: DC Comics

Tento měsíc nás čeká jak ambiciózní český film, tak i potenciálně obrovská komiksová nálož z Hollywoodu. Otázkou je, co z toho se podaří...

Trojúhelník smutku, 6. října, kino

Trojúhelník smutku 2 zdroj: Foto: Aerofilms

Švédský režisér Ruben Östlund točí chytré satirické příběhy, ve kterých se vysmívá kapitalismu a současné společnosti. Ale i přes ambiciózní témata jde často o třeskutě vtipné komedie. Trojúhelník smutku se odehrává na výletní jachtě, na níž se schází úspěšní podnikatelé, krásné modelky a lidé z lepší společnosti. Ale také ti, kteří je mají obskakovat. Jenže stačí málo a společenské role se prohodí… Trojúhelník smutku zvítězil na festivalu v Cannes a láká mimo jiné na Woodyho Harrelsona.

Werewolf by Night, 7. října, Disney+

werewolf by night 1 zdroj: Foto: Disney

Nová marvelovka není seriál, ale ani film. Je to speciál, takže bude mít jen nějakých padesát minut. Představí se tu Jack Russell, muž, který se za temných nocí mění ve vlkodlaka, své prokletí se však snaží využít ke konání dobra. Teď se spolu s profesionálními lovci monster zúčastní honu na tajemného netvora, jenže netuší, že o život půjde i jemu samotnému. Hlavní roli si zahrál Gael García Bernal a jeho vlkodlaka prý budeme v budoucnu vídat poměrně často.

Válečnice, 13. října, kino

zdroj: Falcon

Dahomejské království, které se kdysi rozkládalo na území dnešního Beninu, chrání jednotka, před níž se třesou celé nepřátelské armády. Je to skupina válečnic, které jsou odhodlanější, tvrdší a nelítostnější než muži. Jejich generálka Nansica teď dostala za úkol vycvičit novou generaci bojovnic připravených chránit její domov a jeho obyvatele. Jenže u hranic už se shromažďují nepřátelé a jsou odhodlaní zničit království a zotročit jeho obyvatele. Válka přichází. V hlavní roli se objeví držitelka Oscara Viola Davis.

Halloween končí, 13. října, kino

halloween ends 1 zdroj: Foto: Universal

Kultovní hororová série Halloween se v roce 2018 vrátila i s Jamie Lee Curtis, která byla u jejího zrodu. A ten návrat slavil velký úspěch. Teď se ovšem příběh masového vraha Michaela Myerse a Laurie Strode uzavře. Laurie, která se celý život chystala na střet s nezastavitelným zabijákem, je teď odhodlaná dotáhnout věci do konce a ví, že ji čeká poslední souboj. A vzhledem k tomu, o co všechno ji Michael připravil, je jasné, že se bude bojovat do posledního dechu.                                                                 

Il Boemo, 20. října, kino

il boemo 1 zdroj: Foto: Pilot Film

Jan Žižka není jediný film, kterým na sebe chtějí v letošním roce čeští filmaři upozornit ve světě. Il Boemo má podobné ambice a vzhledem k tomu, že se s úspěchem promítal už na několika festivalech, dá se říct, že se mu daří. Vojtěch Dyk si tu zahrál Josefa Myslivečka, hudebního skladatele, jemuž v osmnáctém století ležela u nohou celá Itálie a vlastně i Evropa. Jenže na vlastní kůži zjistil, že úspěch je pomíjivý a že stačí málo, aby skončil v zapomnění.

Black Adam, 20. října, kino

zdroj: Warner Bros.

Už i Dwayne Johnson se nechal zlákat do komiksovek, Black Adam ovšem není zrovna klasický hrdina. Před pěti tisíci lety získal moc egyptských bohů, byl však uvězněn a na svobodu se dostal až teď. A je pořádně naštvaný. Jeho řádění má zastavit skupina superhrdinů, ale ochránci světa rychle zjišťují, že proti němu nemají nejmenší šanci. Jenže když se objeví opravdové zlo, musí si Black Adam ujasnit, jestli chce být drsňákem, kterého se bojí celý svět, nebo se postaví na stranu dobra.

Škola dobra a zla, 21. října, Netflix

škola dobra a zla 2 zdroj: Foto: Netflix

Sophie a Agatha nastupují do kouzelné školy, kde se neučí matematika, ale na kariéru se tu připravují budoucí pohádkové princezny, čarodějnice a kouzelné bytosti. Jenže za zdmi podivného vzdělávacího zařízení není všechno takové, jak se zdá a obě holky zjistí, že v jejich rukách leží osud školy a možná i světa. Ve fantasy podívané ve stylu Harryho Pottera se sešli Charlize Theron, Kerry Washington, Laurence Fishburne nebo Michelle Yeoh.

Vražda v Londýně, 27. října, kino

vražda v londýně 1 zdroj: Foto: Falcon

Divadelní hra Past na myši je obrovský hit a má podle ní vzniknout film. Jenže věci se komplikují, někdo totiž začíná divadelníky vraždit, takže možná nebude s kým natáčet… tajemného vraha má vypátrat inspektor Scotland Yardu Stoppard, který dostane k ruce šikovnou, ale až příliš zbrklou strážmistryni Stalkerovou. Najdou zabijáka dřív, než znovu udeří? Krimi komedie láká na atmosféru Londýna šedesátých let a herecké hvězdy Sama Rockwella, Saoirse Ronan a Adriena Brodyho.

PSH Nekonečný příběh, 27. října, kino

psh nekonečný příběh 1 zdroj: Foto: Aerofilms

Dokumentární jízda o největší české rapové kapele historie vám ukáže, jak vznikala přelomová alba, co se děje v zákulisí velkolepých koncertů i jak je možné, že i po tolika letech zvládají Orion, Vladimír 518 a Mike Trafik dávat do muziky sto procent a zároveň zůstat kamarády. PSH Nekonečný příběh vyhrál diváckou cenu na letošním filmovém festivalu v Karlových Varech.                                                       

Na západní frontě klid, 28. října, Netflix

na západní frontě klid 1 zdroj: Foto: Netflix

Nová adaptace slavného Remarqueova románu se natáčela v Praze a rozhodně se na ní nešetřilo. Navíc v současné politické situaci ve světě je její téma opět aktuální. Evropu drtí první světová válka a do zákopů musí nová generace mladých vojáků. Jsou odhodlaní bojovat za to, čemu věří a třeba pro své ideály a zemi zemřít. To si alespoň myslí. Jenže střet s realitou a hrůzou bojů je něco, na co je nemohl nikdo připravit.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.