Na co koukat v lednu: Tajní agenti a vraždící panenky

3. 1. 2023 - 10:40 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v lednu: Tajní agenti a vraždící panenky zdroj: Foto: STX Entertainment

Jason Statham vyrazí ve stopách Jamese Bonda, Jennifer Lopez se bude vdávat a představí se hrdina z knih Terryho Pratchetta.

Bledé modré oko, od 6.ledna, Netflix

zdroj: Netflix

Píše se rok 1830 a zkušený detektiv Augustus Landor přijíždí na vojenskou akademii ve West Pointu, aby zjistil, kdo brutálně zavraždil mladého kadeta. Jenže jednou vraždou to nekončí a Landor začíná být zoufalý, ochotně tak přijme pomoc od budoucího důstojníka jménem Edgar Allan Poe. Společně je čeká střet s psychopatem, který se nezastaví před ničím. Hlavní role se zhostil Christian Bale.

Operace Fortune: Ruse de guerre, 5. ledna, kino

zdroj: Vertical Entertainment

Orson Fortune je tajný agent, který je zvyklý plnit mise, na které by nestačil ani James Bond. Teď má ale problém. Musí zjistit, co chystá cynický miliardář a obchodník se zbraněmi. A rozhodne se k tomu využít služby hollywoodské superstar Dannyho Francesca, jehož filmy gangster miluje. Jenže točit akční hity a být uprostřed opravdové akce je něco úplně jiného. Hlavní roli si v akční komedii zahrál Jason Statham.

Piargy, 5. ledna, kino

  piargy zdroj: Foto: Cinemart

Juliša žije v malé slovenské vesnici uprostřed ničeho. Je mladá, krásná a bohužel i chudá, takže to vypadá, že se na ni usmálo štěstí, když si ji chce vzít místní bohatý statkář. Jenže manželství není žádná idyla. V nové rodině platí tvrdá pravidla, tchyně svou snachu očividně nemůže vystát a z tchána se vyklube násilník. A přesto se do něj Juliša zamiluje. Tenhle milostný trojúhelník k ničemu hezkému nepovede.

Úžasný Mauric, 12. ledna, kino

  úžasný maurice zdroj: Foto: KMBO

Mauric je vychytralý mluvící kocour, který spolu s partou krys a jedním obyčejným klukem putuje od města k městu a vydělává si na živobytí malým podvodem. Vypustí krysy do ulic a městečko pak musí „zachránit“ krysař a jeho kocour. A nechají si za to dobře zaplatit. Jenže teď dorazili do města, v jehož sklepeních se děje něco ne úplně hezkého. A Mauric zjistí, že se dostali do hodně nebezpečné šlamastiky. Animovaný film je adaptací knihy z kultovní série Úžasná Zeměplocha Terryho Pratchetta.

M3GAN, 12, ledna, kino

zdroj: Falcon

Geniální Gemma je odbornice na umělou inteligenci, ale není připravená na to, že se bude muset postarat o malou neteř Cady, jejíž rodiče zemřeli při autonehodě. A tak jí pořídí kamarádku. M3GAN je panenka, která vypadá skoro jako člověk, pro Cady by mohla být ideální kamarádkou, a navíc ji bude chránit v každé situaci. Jenže nikdo netuší, že M3GAN se postupně učí a že příkaz k ochraně si vyloží po svém. Kdokoliv se postaví mezi ni a její lidskou přítelkyni, musí zemřít.

Ztratil se pes, od 13.ledna., Netflix

ztratil se pes zdroj: Foto: Netflix

Je libo poctivý doják? Tady jeden je. A nejen pro pejskaře. Ztratil se pes se točí okolo milovaného čtyřnohého sympaťáka, který se zatoulal kdesi v divočině. Najít ho chce nejen jeho majitel, ale celá rodina, problém je, že nemají moc času. Pejsek je totiž nemocný a musí pravidelně brát léky. Povede se ho vystopovat dřív, než dojde k nejhoršímu?

Přání k narozeninám, 19. ledna, kino

zdroj: Bioscop

Líba miluje oslavy narozenin. Vždycky se při nich sejde celá rodina, pořádně se nadlábnou a užijí si to. Nebo to si alespoň myslí, letos totiž zjistí, že na její narozeniny nikdo nepřijede. Nikdo nemá čas, každý je zaměstnaný, nebo se mu prostě nechce. Jenže když nepřijedou děti na narozeniny, musí narozeniny za dětmi. A tak celá rodina vyráží slavit, ať už se jim chce, nebo nechce. A při společném výletu vyplavou na povrch možná i problémy, kvůli kterým to v téhle famílii úplně neklape. V hlavních rolích uvidíte Evu Holubovou a Jaroslava Duška.

Babylon, 19. ledna, kino

zdroj: Cinemart

Režisér Damien Chazelle natočil vynikající Whiplash nebo La La Land a ve své novince vás zve do zákulisí Hollywoodu dvacátých let. Končí éra němých filmů, nastupuje zvuk a stárnoucí herecká superstar zjišťuje, že v novém filmovém světě pro ni možná není místo. Zároveň sem přijíždí mladá dívka, která je ochotná udělat cokoliv, aby se prosadila. Ve světě velkých peněz, a ještě větších večírků budou všichni bojovat za své sny. Hlavní role dostali Brad Pitt a Margot Robbie.

Shotgun Wedding, od 27.ledna, Prime Video

  shotgun wedding zdroj: Foto: Prime Video

Jennifer Lopez se vdává a čeká, že si to užije. Je však připravená i na všechny ty klasické problémy, které bývají se svatbami spojované. Ne všichni příbuzní jsou naladění na stejnou vlnu, v kuchyni se může pokazit cokoliv a počasí je taky nevypočitatelné. Jenže s jednou věcí nepočítá. Její svatbu si totiž jako cíl vybere skupina zločinců, kteří drží svatebčany jako rukojmí. Zachránit je mohou jedině budoucí novomanželé.

Z jiného těsta, 27. ledna, Netflix

  z jiného těsta zdroj: Foto: Netflix

Eddie Murphy je komediální legenda a posledních pár let práci trošku flákal, ale naštěstí to vypadá, že už se před kamery zase vrací. V novince Z jiného těsta si zahraje chlapíka, který zjistí, že jeho dcera je po uši zamilovaná do Jonaha Hilla. A ten se mu na první pohled moc nelíbí. Potenciální zeťák je trošku hňup a možná se až příliš snaží, aby se tátovi své milované zalíbil. Povede se jim najít společnou řeč?

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.