Na co koukat v květnu: Tom Cruise ve stíhačce a kouzelnická marvelovka

5. 5. 2022 - 8:46 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v květnu: Tom Cruise ve stíhačce a kouzelnická marvelovka zdroj: Foto: Paramount Pictures

Tento měsíc si přijdou na své jak fanoušci komiksových filmů, tak příznivci letadel a Toma Cruise. Ke slovu se ale dostane i náročnější látka, nebo lokální produkce.

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, 5. května, kino

zdroj: Falcon

Doctor Strange má problém. Do jeho života totiž vstoupila America, puberťačka, která má moc skákat mezi alternativními dimenzemi. A cosi jí jde po krku. V nebezpečí se tak ocitá i naše dimenze a Strange musí mladé dívce pomoci.

Netuší ale, co na něj čeká. Vesmíry, které jsou tomu našemu totiž na první pohled podobné, můžou skrývat šokující tajemství. A ne v každém je Doctor Strange na straně těch hodných. Novou marvelovku režíruje Sam Raimi, autor Spider-Manů s Tobey Maguirem.

Zázrak, 5. května, kino

zázrak 1 zdroj: Foto: Cinemart

Fanoušci náročnějších filmů moc dobře vědí, že v Evropě se momentálně ty nejzajímavější věci dějí v Rumunsku a Zázrak to potvrzuje. Děj je rozdělený na dvě části, v té první se mladá jeptiška vydává do města, kde kohosi hledá, ale při návratu domů dojde k nečekané události.

A právě v té chvíli vstupuje do děje policejní detektiv Marius, jenž má za úkol zjistit, k čemu během návratu mladé ženy došlo. A vypátrat, proč vůbec zdi kláštera opustila.

Nezanechat stopy, 5. května, kino

nezanechat stopy 1 zdroj: Foto: Aerofilms

V roce 1983 se v Polsku nežilo snadno a policie si často dělala, co chtěla. Obětí násilí ze strany policistů se stal i Grzegorz Przemyk, jenže celou událost viděl jeho kamarád Jurek. Ten se tak okamžitě stává nejhledanějším člověkem v celé zemi a spousta lidí, mezi nimi i ti nejmocnější, je odhodlaná udělat všechno pro to, aby mu zabránila o celém incidentu promluvit.

Proti Jurkovi stojí policie, vláda, soudy i média. Na jeho straně je ale pravda. Bude to stačit? Polský thriller byl s velkým úspěchem uvedený na festivalu v Benátkách.

Láska hory přenáší, 5. května, kino

láska hory přenáší 1 zdroj: Foto: Bontonfilm

Alex by dnes měla zažívat nejšťastnější den svého života, místo toho má nervy v kýblu. V luxusním hotelu v Tatrách se sjeli všichni příbuzní a kamarádi, ve svatebních šatech vypadá skvěle, ale jak to tak vypadá, ztratil se ženich.

Začíná pátrání, ve kterém jde o vteřiny, jenže ne všichni mají čas hledat jejího budoucího manžela. Místní playboy a instruktor lyžování plánuje nejlepší rande pro tu největší krásku. A potřebuje pomoc od svojí kamarádky! Dočkají se všichni happy endu? V hlavních rolích Anna Fialová, Marek Lambora a Natalia Germani.

Žhářka, 12. května, kino

žhářka 1 zdroj: Foto: Cinemart

Charlie vypadá jako úplně obyčejná desetiletá holčička, jenže celý život ona i její táta Andy žijí ve strachu. Charlie je totiž pyrokinetička, dovede silou vůle zapalovat věci a když se rozčílí, přestane svou schopnost kontrolovat. Tajná organizace by ráda tuhle dívku dostala do rukou, aby ji mohla zkoumat a využít a teď jí i Andymu jde po krku nebezpečný zabiják. A když už není kam utéct, je třeba začít bojovat. V nové adaptaci románu Stephena Kinga si zahrál Zac Efron.

Film roku, 12. května, kino

film roku 2 zdroj: Foto: Bontonfilm

Lola je excentrická, ale velmi úspěšná režisérka, která dostala za úkol natočit nejlepší film všech dob. Peníze nejsou problém, štáb je prvotřídní a do práce jí nikdo nebude mluvit. Ale je tu jedna nepříjemná potíž.

Na place budou pobíhat Félix a Iván, dvě herecké superhvězdy, s nimiž není snadné vyjít. Jeden je primadona, další věčně nespokojený umělec, a navíc se vzájemně upřímně nenávidí. Co s tím? Hlavní role si zahráli Penélope Cruz a Antonio Banderas.

Maturitní ročník, 13. května, Netflix

maturitní ročník 1 zdroj: Foto: Netflix

Stephanie je v posledním ročníku střední školy a náramně si to užívá. Šéfuje roztleskávačkám, randí s největším krasavcem a brzy se z ní stane královna plesu. Jenže po jedné nehodě skončí v nemocnici v kómatu a probudí se z něj o dvacet let později.

Svět kolem ní se změnil a sama vypadá na pětatřicet, ale nic než školu nezná. A tak se rozhodne vrátit se do ní, dostudovat a možná i vyhrát soutěž o královnu školy. A s trochou štěstí si i ujasnit, co je v životě důležité. V hlavní roli uvidíte Rebel Wilson.

Co jsme komu všichni udělali, 19. května, kino

co jsme komu všichni udělali 2 zdroj: Foto: Cinemart

Verneuilovi se v našich kinech objevili už dvakrát a teď přicházejí potřetí. Už se smířili s tím, že jejich dcery si za manžely vybraly muže, kteří mají k typickým Francouzům daleko, ale na setkání s jejich rodinami ještě úplně připravení nejsou.

Přesto se rozhodnou je pozvat na oslavu výročí vlastní svatby. Z celého světa tak do Francie přicházejí vzdálení příbuzní, kteří budou muset kvůli potomkům rychle najít společnou řeč. Ale snadné to nebude. Hlavní roli si opět zahrál Christian Clavier.

Tři tygři ve filmu: JACKPOT, 26. května, kino

tři tygři jackpot 2 zdroj: Foto: Bontonfilm

Internetový fenomén Tři tygři se přesouvá z YouTube do kin. A že to může znamenat hit, to ukázal před pár týdny megaúspěšný Vyšehrad: Fylm. Tentokrát se ke slovu dostane parta z Ostravy – Tři tygři.

Slezští drsňáci, milovníci bojového umění a akčních filmů a prvotřídní telata. Čeká je dlouhá a nebezpečná cesta za bohatstvím v podobě pohádkové výhry, jenže jeden z nich chce víc. Najde svého otce? Čekejte hromadu hodně střeleného humoru v podání Štěpána Kozuba, Alberta Čuby nebo Robina Ferra.

Top Gun: Maverick, 26. května, kino

zdroj: Paramount Pictures

Pete Mitchell alias Maverick je dost možná nejlepší bojový pilot, jaký kdy sloužil v americkém námořnictvu. Jenže je trochu paličák a neposlouchá nadřízené, takže nikdy neudělal pořádnou kariéru. Teď se vrací tam, kde všechno začalo.

Má učit v akademii Top Gun a předat své zkušenosti nové generaci skvělých, ale často velmi sebevědomých pilotů. A jedním z nich je i syn jeho bývalého kolegy, jehož smrt si Maverick vyčítá. Tom Cruise se po letech vrací do kokpitu stíhačky a slibuje pořádný nářez.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.