Na co koukat v dubnu: Dobrodružná klasika, kníratý instalatér a hororová legenda

6. 4. 2023 - 14:58 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v dubnu: Dobrodružná klasika, kníratý instalatér a hororová legenda mario | zdroj: Foto: Nintendo

Animovaný Super Mario, příběh nejslavnějších sportovních bot všech dob, Russell Crowe vs. démoni a láska s příchutí přestřelek

Tři mušketýři: D'Artagnan, od 6. dubna, kino

Nová adaptace klasického románu Alexandra Dumase se opět točí okolo mladého horkokrevného Gaskoňce D'Artagnana, který spolu s trojicí zkušených mušketýrů Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje proti vojákům kardinála Richelieu a nelítostné vražedkyni Milady. Druhou část filmu uvidíme ještě letos a v hlavních rolích se objeví přední francouzské hvězdy jako Vincent Cassell, Romain Duris nebo Eva Green.

zdroj: Pathé

Super Mario Bros. ve filmu, od 6. dubna, kino

Animovaný film s nejslavnějším instalatérem všech dob míří do kin. Mario se tu ocitne v podivném světě, kde strašlivý Bowser dobývá jedno království za druhým. A proto se rozhodne spojit síly s princeznou Peach, zachránit zajatého bráchu Luigiho a zloduchovi vyprášit kožich. A budou u toho i motokáry nebo Donkey Kong. Hlavního hrdinu dabuje v originále Chris Pratt. 

zdroj: Illumination Entertainment

Papežův vymítač, od 6. dubna, kino

Russell Crowe zkouší horor, ale ne ledajaký. Jeho Papežův vymítač údajně vychází ze skutečné události a točí se okolo otce Amortha, jenž pracuje přímo pro hlavu katolické církve a má za úkol vyšetřit chlapce, jehož těla se údajně zmocnil démon. Amorth ale zjišťuje, že situace je trošku složitější. A že monstrum z pekla má s ním samotným společného víc, než by se mu líbilo. 

zdroj: Cinemart

Air: Zrození legendy, od 6. dubna, kino

Ben Affleck má doma dva Oscary, spolu s Mattem Damonem jsou dlouholetí kamarádi a teď natočili čtvrtý společný film. Air: Zrození legendy se odehrává v osmdesátých letech, kdy společnost Nike potřebovala uspět na trhu se sportovní obuví. A tak se rozhodli zkusit zlanařit mladého basketbalistu, který ještě neodehrál ani jeden zápas NBA, ale měl změnit celý sportovní svět. Jeho jméno bylo Michael Jordan. 

zdroj: Vertical Ent.

Renfield, od 13. dubna, kino

Když vám šéf pije krev, obvykle to znamená, že vám leze na nervy. Renfieldův šéf je ale trošku jiný, jmenuje se totiž Drákula a v jeho případě to pití krve má přeci jen trošku jiný význam. Jenže Renfield se zamiloval a navíc už ho nebaví upírovi sloužit a rád by od něj odešel. Jenže rychle mu dojde, že dát výpověď Drákulovi není jen tak. A že kvůli tomu spousta lidí umře. V hlavních rolích hororové komedie uvidíte Nicolase Cage a Nicholase Houlta. 

zdroj: Universal Studios

Smrtelné zlo: Probuzení, od 20. dubna, kino

Kultovní hororová série, se kterou se filmovému světu představil Sam Raimi, se vrací v nové podobě. Raimi tentokrát jen produkuje, ale měla by to být stejně krvavá a divoká jízda jako v osmdesátých letech. Z hlubokých lesů se tentokrát přesuneme do bytového domu, kde mladá hrdinka najde knihu Necronomicon. A zjistí, že vážně nebyl dobrý nápad začít ji číst. 

zdroj: Vertical Entertainment

Invalida, od 20. dubna, kino

Jeden z nejchválenějších slovenských filmů posledních dekád není možná trochu nečekaně dojemné drama, ale drsná černá komedie. Jejím hrdinou je horkokrevný cholerik Laco, který se živí jako správce muzea. Jenže jeho temperament ho jednou dostane do problémů a on skončí na invalidním vozíku. To mu ovšem nebrání v tom, aby se nevydal do boje s místními gangy, aby se pomstil. Ve filmu se mimo jiné objeví třeba Majk Spirit nebo Rytmus. 

zdroj: Cinemart

Ghosted, od 21. dubna, Apple TV+

Sympaťák Cole neměl nikdy štěstí na holky, ale pak potkal krásnou Sadie a přeskočila mezi nimi jiskra. Jenže teď mu Sadie neodpovídá na zprávy a ignoruje ho, takže se Cole rozhodne, že za ní odletí do Londýna a velkým romantickým gestem ji dojme a konečně získá. Jenže netuší, že Sadie pracuje pro CIA a je až po krk v problémech. A že lidi, kteří jí jdou po krku, se teď hodlají zaměřit i na Colea. V hlavních rolích akčně-romantické komedie se objeví Chris Evans a Ana de Armas. 

zdroj: Apple TV+

Sisu, od 27. dubna, kino

Sisu je finský výraz pro odvahu a ochotu postavit se obrovské přesile. A přesně o tom film bude. Brutální válečný akčňák se odehrává během druhé světové války, kdy stárnoucí prospektor najde v Laponsku zlato. A taky ustupující jednotku německých vojáků, kteří by se pokladu rádi zmocnili. Uprostřed divoké pustiny začíná boj bez pravidel, ve kterém vyhraje ten, kdo přežije. 

zdroj: Falcon

Peter Pan a Wendy, od 28. dubna, Disney+

U Disneyho zjistili, že hrané adaptace jejich slavných animáků slaví u diváků úspěch, a tak tu máme další. Peter Pan a Wendy se bude točit okolo kluka ze Země Nezemě, který odmítá vyrůst, bojuje proti strašlivému kapitánu Hookovi a potřebuje pomoc trojice sourozenců z Londýna, aby zachránil svůj svět. V roli hlavního zloducha se objeví Jude Law. 

peter pan a wendy zdroj: Foto: Disney+

Zdroje: vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.