Na co koukat v červnu: nová Mission: Impossible a příběh zrodu atomové bomby

10. 7. 2023 - 17:00 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v červnu: nová Mission: Impossible a příběh zrodu atomové bomby zdroj: Zdroj: Paramount Pictures

Tom Cruise opět v akci jako Ethan Hunt, příběh otce atomové bomby Roberta Oppenheimera a výlet panenky Barbie do skutečného světa.

Insidious: Červené dveře, od 6. července, kino

Hororová série Insidious vydělává velké peníze a pořád dovede vyděsit, tak proč by měla končit? Červené dveře vrací na scénu rodinu Lambertových, která už si se strašením užila svoje. Dalton odchází na vysokou a těší se na normální život, ale noční můry si ho najdou i tady. A jemu dojde, že se jim musí postavit ještě jednou. S pomocí táty Joshe tak musí otevřít tajemné červené dveře a postavit se ještě jednou zlu, které jejich rodinu tak dlouho terorizuje.

zdroj: Falcon

Mission: Impossible Odplata – První část, od 13. července, kino

Tom Cruise je zpátky jako Ethan Hunt v první části velkého finále. Tentokrát proti němu stojí dávný protivník, s nímž má nevyřízené účty, ale ve hře je i zbraň, s jejíž pomocí lze zcela změnit poměr sil na celém světě. A klíč k ní drží zlodějka Grace. Na čí stranu se nakonec postaví? A bude Huntův tým tentokrát stačit na střet s protivníky, kteří znají každý jejich krok dřív, než ho sami udělají? Opět režíruje Christopher McQuarrie, který natočil i předchozí dva díly.

zdroj: Cinemart

Rebel, od 13. července, kino

Drsné válečné drama se točí okolo Belgičana Kamala, jenž se rozhodne odjet pomáhat do válkou zničené Sýrie. Jenže jeho naivní představy rychle zbourá realita války. Teď musí daleko od domova bojovat o život a zároveň i o osud svého malého bratra, který zůstal v Evropě a vyhlédli si ho radikální verbíři. Napínavé drama okořeněné efektní akci natočili tvůrci hollywoodského hitu Mizerové 3.

rebel zdroj: Zdroj: Bac Films

Suzume, od 13. července, kino

Japonský režisér Makoto Šinkai natočil animované hity Your Name a Weathering with You a jeho novinka míří i do českých kin. Suzume se točí okolo sedmnáctileté dívky, která odhalí, že na místech postiženými přírodními katastrofami se objevují tajemné dveře. A ona je musí najít a pozavírat, než dojde ke katastrofě. Jenže co se za portály ukrývá? A co se stane, když se jí nepovede je včas pozavírat? Originální fantasy by měla udělat radost nejen fanouškům anime a osobitého režiséra.

zdroj: Falcon

V pasti: Barcelona, od 14. července, Netflix

Psychologický sci-f horor V pasti z roku 2018 přenesl diváky do světa, kde se objevilo cosi, co zabíjí lidi. Ve velkém. Jakmile na „cosi“ člověk pohlédl, znamenalo to smrt a jediná šance na přežití znamenala zavázat si oči a zbavit se zraku. Teď se do světa V pasti vracíme, místo Ameriky se ale podíváme do Španělska, kde se ve zdevastovaném světě pokouší přežít Sebastián se svou malou dcerou. Zvládnou to, když se kolem nich zhroutila civilizace a oni nemohou spoléhat na svůj zrak?

zdroj: Netflix

Oppenheimer, od 20. července, kino

Novinka Christophera Nolana, režiséra trilogie Temný rytíř a filmů jako Dokonalý trik nebo Interstellar, bude vyprávět příběh Roberta Oppenheimera, geniálního vědce, který během druhé světové války pomohl sestavit tým, který vyrobil atomovou bombu. Na rozdíl od armády a politiků ale pochopil, že to, co Spojencům může pomoci vyhrát, může ve špatných rukách způsobit zničení celého lidstva. V hlavních rolích se sešli Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Matt Damon nebo Emily Blunt.

zdroj: Universal Pictures

Barbie, od 20. července, kino

Nejslavnější panenka všech dob má svůj vlastní film. A trochu nečekaně ho natočila talentovaná Greta Gerwig, která je podepsaná i pod skvělou adaptací literární klasiky Malé ženy. Barbie, která žije bezstarostným životem ve světě plném růžové barvy, optimismu a kýče, se tu vydává do našeho světa, aby tu našla odpovědi na filozofické otázky, které ji začaly trápit. Jak dopadne střet blonďaté krásky s dokonalým úsměvem se světem plným cynismu a deprese? Hlavní roli si zahrála Margot Robbie, dorazí i Ryan Gosling nebo Will Ferrell.

zdroj: Vertical Entertainment

Oni naklonovali Tyrona, od 21. července, Netflix

V drsné černé komedii se drogový dealer Fontaine vydává zjistit, co se skrývá v tajemné laboratoři pod městem, v níž se evidentně experimentuje s lidmi. Sám na to ale nebude, pomocnou ruku mu podá pasák Slick a prostitutka Yo-Yo. Nejsou to klasičtí hrdinové, ale když je v ohrožení budoucnost jejich města, neváhají se postavit zlu v bílých pláštích. I samotné vládě. V hlavních rolích hodně osobité podívané uvidíte Jamieho Foxxe nebo Johna Boyegu. 

oni naklonovali tyrona zdroj: Zdroj: Netflix

Strašidelný dům, od 27. července, kino

Natočit film podle atrakce v Disneylandu může vypadat na první pohled jako blbý nápad. Dokud z toho nevylezou Piráti z Karibiku. Strašidelný dům by rád jejich úspěch zopakoval. Spolu s mladou maminkou a její dcerou se podíváme do jejich nového domu, kde se dějí v noci hodně děsivé věci. A tak si obě najmou profesionály. Poradí si s duchy kněz, odborník na nadpřirozeno, nebo některý z jiných samozvaných lovců duchů? V rodinné podívané uvidíte Rosario Dawson, Jareda Leto, Owena Wilsona nebo Dannyho DeVita.

zdroj: Falcon

Minulé životy, od 27. července, kino

Hrdinkou romantického dramatu je spisovatelka Nora, která dodnes s láskou vzpomíná na své dětství a kamaráda Hae-Sunga, s nímž vyrůstala. Jenže už se dvacet let neviděli. I proto, že každý žije na druhé straně světa, teď se však v New Yorku shodou náhod potkávají a zjišťují, že vzájemné pouto neochladlo. Půjde oživit starou lásku? A stojí to vůbec za to, když každému z nich osud naplánoval jinou cestu? Snímek sklízel chválu na festivalech Sundance, v Berlíně, ale i v Karlových Varech.

minulé životy zdroj: Zdroj: A24

Zdroje: vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.