Na co koukat v červenci: komiksy, drsňáci, romantika i basket

30. 6. 2021 - 13:15 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v červenci: komiksy, drsňáci, romantika i basket zdroj: Foto: Marvel

Prázdniny začínají a s nimi sluníčko, pohoda a volno. Ale pokud byste někdy měli pocit, že toho sluníčka je moc a že koupáky jsou přeplněné, není nad to vyrazit si do klimatizovaného kina. 

Black Widow, 8. července, kino

zdroj: Marvel Studios

Příběh marvelovské superhrdinky Black Widow se odehrává po trojce Kapitána Ameriky, kdy se Natasha schovává před světem a dožene ji její vlastní minulost. Jako malá prošla náročným výcvikem, jehož cílem bylo vytvořit armádu vražedkyň. Natasha si myslela, že to už je pryč, jenže výcvikový program se někdo rozhodl znovu aktivovat. A ona teď musí spolu se skupinou starých přátel dokončit to, co se jí nepovedlo kdysi. Obstojí proti nové generaci vražedkyň a nepříteli, který ji má dokonale přečtenou a dovede na její pohyby reagovat dřív, než je vůbec udělá?

Zabijákova žena & bodyguard, 15. července, kino

zdroj: Bontonfilm

Elitní bodyguard Ryan Reynolds si myslel, že už má klid, ale to se pletl. Profesionální zabiják Samuel L. Jackson a jeho manželka Salma Hayek ho totiž opět zatáhnou do akce. Nesourodé trio musí zastavit mocného řeckého miliardáře, jenž plánuje útok, jímž by srazil na kolena celou Evropu. Proti němu teď stojí dva profesionální likvidátoři a vyhořelý osobní strážce, kteří by se nejraději povraždili navzájem. Pokud se však naučí táhnout za jeden provaz, má lump utrum! Padoucha si zahraje Antonio Banderas.

Space Jam: Nový začátek, 15. července, kino

zdroj: Vertical Entertainment

V devadesátých letech se basketbalová legenda Michael Jordan rozhodl zahrát si na palubovce s Bugsem Bunnym, kačerem Daffym a dalšími animovanými hrdiny. Teď to čeká LeBrona Jamese. Ten se ocitne v kresleném světě a musí dát dohromady tým, který by měl šanci porazit nejlepší baskeťáky galaxie. Pokud LeBron a jeho parta prohrají, slavný basketbalista už nikdy neuvidí svou rodinu.

Raya a drak, 15. července, kino

zdroj: Falcon

Nejnovější disneyovská animovaná pohádka už měla premiéru před pár měsíci, do našich kin však míří až teď. Těšte se na návštěvu světa inspirovaného jihovýchodní Asií, kde spolu válčí několik království. Odvážná Raya ovšem zjistí, že existuje způsob, jak opět přinést do země mír a prosperitu. Musí najít posledního draka, ale i když se jí to povede, zjistí, že její problémy teprve začínají. A že drak, kterého našla, úplně neodpovídá jejím představám o mocném kouzelném monstru.

Čas, 22. července, kino

zdroj: Cinemart

Režisér M. Night Shyamalan natočil klasiky jako Šestý smysl, Vyvolený, Vesnice nebo Rozpolcený. A u thrillerů zůstává i se svou novinkou Čas. Ta se bude točit kolem několika hrdinů, kteří měli v plánu vyrazit na odlehlou pláž a užít si tam pěkný den. Jenže pak zjistí, že se odtud nemohou dostat. To je ovšem jen začátek, brzy totiž pochopí, že se octli na místě, kde čas ubíhá trošku jinak a kde mohou během několika hodin zestárnout o celé roky. Pokud chtějí přežít, musí najít cestu pryč. A každá vteřina se počítá...

Snake Eyes: G.I. Joe Origins, 22. července, kino

zdroj: Paramount Pictures

G.I. Joe jsou populární hračky, které uspěly i jako komiksy, animované seriály a dva filmy. Dost možná nejslavnějším supervojákem je němý ninja Snake Eyes a právě ten teď dostává vlastní film, kde zjistíme, co je vlastně zač, jak prošel náročným výcvikem v Japonsku, poznal lásku, ale i zradu. A taky jak se seznámil s jednotkou G.I. Joe. Hlavní role se ujal charismatický Henry Golding a objeví se třeba i Samara Weaving nebo Iko Uwais z akčního nářezu Zátah: Vykoupení.

Rozhněvaný muž, 22. července, kino

zdroj: Vertical Entertainment

Tajemný H právě nastoupil do firmy, kde má jezdit s obrněnými auty a vozit po Los Angeles peníze. Nikdo o něm moc neví ale rychle se ukáže, že se o sebe umí postarat a nemá problém poslat příliš ambiciózní zloděje do márnice. Jenže co je zač a proč někdo takhle schopný chce dělat zrovna tuhle práci? H má tajemství. Temné a hodně bolestivé, kvůli kterému je ochotný udělat naprosto cokoliv. A spousta lidí za to zaplatí životem. V hlavní roli se objeví Jason Statham a za kamerou stál Guy Ritchie, autor klasik jako Sbal prachy a vypadni nebo Podfu(c)k.

Expedice: Džungle, 29. července, kino

zdroj: Falcon

Film podle atrakce v Disneylandu. Zní to jako blbost? Piráti z Karibiku ukázali, že to funguje a Expedice: Džungle by to ráda potvrdila. Dwayne Johnson si tu zahraje kapitána lodi, který se spolu s vědkyní Emily Blunt a jejím bratrem vydává do nitra amazonské džungle, kde údajně roste strom, jehož plody mají zázračné léčivé schopnosti. Jenže o ně má krom hrdinů zájem i šílený německý princ a smrtelně nebezpečný žoldák. V džungli se navíc schovávají hladová zvířata a ani domorodci nebudou moc rádi, že je ruší nějací badatelé. Bude to jízda!

The Tomorrow War, 2. července, Prime Video

zdroj: Amazon Studios

V budoucnosti lidstvo válčí s mimozemskou armádou. A prohrává. Dochází čas, zdroje a hlavně vojáci, ale lidé mají ještě jedno eso v rukávu. S pomocí stroje času se přesunou do minulosti a začnou verbovat vojáky tam. Dan Forester je jeden z nich. Do války, která vlastně ještě nezačala, jde kvůli své malé dceři, ale v budoucnosti zjistí, že situace je mnohem horší, než čekal. Ale taky objeví způsob, jak celé katastrofě možná zabránit. Povede se mu to? Hlavní role se ujal Chris Pratt alias Star-Lord ze Strážců Galaxie.

Poslední dopis od milence, 23.7., Netflix

poslední dopis od milence zdroj: Foto: Netflix

Spisovatelka Jojo Moyes má na kontě spoustu úspěšných romantických románů a její Než jsem tě poznala slavilo úspěch i na stříbrném plátně. Poslední dopis od milence má podobné ambice. Hlavní hrdinkou je mladá novinářka, které se dostanou do ruky milostné dopisy ze šedesátých let, ve kterých si vyznávají lásku lidé, kteří spolu nemohli kvůli společenským předsudkům být. A ona se rozhodne zjistit o nich co nejvíc a zároveň tak možná i sama najít lásku. V hlavních rolích se objeví Felicity Jones a Shailene Woodle.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.